Osa-aikainen parvekejumala

En ehkä tiedä pystyisinkö enää asumaan parvekkeettomassa asunnossa. Kun välittömään ulospääsyyn tottuu, ajatus siitä, että kämpässä ei olisi nopeaa pakotietä tuntuu pikkuisen ahdistavalta. Vanhana omakotitalon tyttönä parveke hoitaa oman pihan ja terassin virkaa. Kun parvekkeen ovi on jatkuvasti auki, tuntuu että huone jatkuisi Hakaniemen torin yli aina Tuomiokirkolle asti, joka näyttää kupolinsa kattojen yllä. Tulee jotenkin ääretön fiilis ja pidän siitä.

Talvella partsin neliöistä maksaa turhaan, mutta ne pennit korvataan tuplasti kesäisin.
partsi8partsi4partsi2partsi1partsi6partsi5

Luomuvalkkaria ja sweet chili -kastikkeella maustettua saldea. Ilta-ateriointi voi olla näinkin yksinkertaista. Lisämausteena RAITSIKKOJEN jyske ja se PIMM-ääni kun niiden ovi sulkeutuu.

Siinä sitä sitten siemailee viiniä ja katselee alas ihmisten vilinää. Osa viettämässä railakasta iltaa, osa lenkillä, osa tulossa töistä kotiin uupuneena kauppakassien kera, osa on eksynyt Hakikseen Piritorilta ja toinen osa Aurorasta. Lapsia, joita haetaan viereisestä tarhasta ja vanhuksia, jotka kipuavat mäkeä ylös hitaasti mutta varmasti. Ja niistä kukaan ei tule katsoneeksi ylös. Mutta minä tarkkailen. Ja mietin jokaisen niiden päivää.

Mikäli siis kävelet pitkin Siltasaarenkatua, tiedä että täällä minä katson. Ja ajattelen hyviä ajatuksia sinusta.

Kommentit (14)
  1. Jo otsikko sai hymyn huulille eikä se juurikaan siitä hälvennyt tekstin myötä 🙂

    1. Voi, ihana kuulla. Kiitos 🙂

  2. Pakko oikein tulla mainitsemaan, kun kävelin tänään fredalla siinä kaatosateessa ja katsoin miten ihanalta näyttävä pariskunta tulee vastaan saman sateenvarjon alla, keltaiset kumpparitkin vielä! Ja sinähän siinä poikaystäväsi kanssa 🙂 näytitte niin iloisilta että se tarttui 🙂

    1. Aaaw, ihana! Voi että, kiitos! Se sade oli kyllä aikamoinen mutta onneksi oli varjo ja kainalo! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *