Paras ystävämme liukuvoide

Kaupallinen yhteistyö: RFSU

Tiedättekö sen, kun kaksi tyyppiä hullaantuu toisistaan ja seksiä harrastetaan niin paljon kuin limakalvot kestävät ja joskus sen ylikin? Kuvitelkaa tämä hullaantuminen maailmaan, jossa liukuvoiteita ei ole keksitty. Yksi sana: auts.

kaisaminni-2.jpg

Liukkarit on ihan parasta heti kondomien jälkeen, mitä seksin saralla on keksitty. Se on helppo tapa lisätä nautintoa ja ehkäistä hankaumia, rikkinäisiä limakalvoja ja yhdyntäkipuja. On tutkittu, että liukkaria käyttävät myös nauttivat seksistä enemmän. Mielestäni liukkarin pitäisi olla yhtä vakiovaruste kasseissa, laukuissa ja repuissa kuin kondomitkin.

kaisaminni-5.jpg

Liukuvoide vs. naisen itse tuottama kosteus

”Mä en käytä liukkaria koska kostun tarpeeksi omin avuinkin”, sitä kuulee joskus jonkun sanovan. Ja tottahan se on; aina liukkaria ei välttämättä tarvitse, jos litisee ilmankin. Silti mielestäni liukuvoiteen olemassaolon tarkoitus ei ole kilpailu siitä, kuka on luontaisesti märin ja kuka taas ”joutuu” turvautumaan ulkopuoliseen liukuun. Naisen kostuminen on myös hyvin tilanne-, kuukautiskierto-, elämäntilanne-, hormoni-, terveydentila-, ja kroppakohtaista. Liukuvoide on keksitty, jotta seksi voisi olla kaikille nautinnollisempaa kaikissa elämänvaiheissa.

Toki liukuvoiteessa voidaan nähdä heteropenetraatioseksiin liittyen kaksi puolta. Eräs naispuolinen lukija joskus lähestyi minua ongelman kanssa; hän kertoi miehensä käyttäneen liukuvoidetta syynä (tietoisesti tai tiedostamattaan) skipata hänen lämmittäminen ja kiihottaminen ja käytännössä kaikki ”esileikki”, jotta seksi voitiin suoraan aloittaa penetraatiosta. Tässähän ei sinänsä ole mitään ongelmaa – liukuvoide mahdollistaa sen – mutta mikäli penetraatiokeskeisyys ei ole se suunta, minne kummatkin osapuolet haluavat seksiään viedä, olisi varmasti puhumisen aika. Mikäli jostakusta tuntuu, että liukkari on tullut kosketuksen ja nautinnon korvikkeeksi eikä auttamaan sitä, kannattaa partnerin kanssa ottaa puheeksi omat mieltymykset ja toiveet ihan ajan kanssa.

kaisaminni-8.jpg

Tähän väliin pieni huomio penetraatiokeskeisestä esileikki-sanasta. Voidaanko yhdessä sopia, ettei viljellä sen käyttöä tuleville sukupolville? Aivan kuin mikään toiminta ennen penetraatiota ei olisi jo itse seksiä. Entäpä seksi, johon ei sisälly penetraatiota? Onko se sitten seksiä ollenkaan? Seksi on seksiä, ei esileikkiä ja penetraatiota.

kaisaminni-7.jpg

Vesi-, silikoni, vai öljypohjainen liukuvoide?

Liukuvoiteista on hyvä tietää se, että ne jakautuvat silikoni-, vesi-, ja öljypohjaisiin, eikä ole ihan sama, mitä niistä käyttää.

Öljypohjaiset ovat vähän harvinaisempia tapauksia – RFSU:lla ei esimerkiksi sellaisia ole. Mikäli preferaa öljyistä menoa, on perus kookosöljy, oliiviöljy tai mikä tahansa kasvipohjainen öljy itsessään jo hyvä liukkari. Öljypohjaisia liukuvoiteita tai öljyjä ei kuitenkaan voi turvallisesti käyttää kondomin kanssa, sillä se saattaa rikkoutua. Myöskään seksilelujen kanssa ei suositella öljypohjaisia liukkareita.

Vesi- ja silikonipohjaiset liukuvoiteet – eli kaikki RFSU:n liukuvoiteet – sopivat sen sijaan käytettäväksi niin kondomin kuin seksilelujenkin kanssa.

Vesipohjainen liukkari tarjoaa runsasta liukua, mutta kuivuu nopeammin kuin silikonipohjainen, joka on olemukseltaan tahmeampaa, mutta pitkäkestoisempaa. Molemmissa on omat hyvät puolensa, mistä syystä RFSU:lta löytyy myös hybridiliukkareita eli sekä vesi- että silikonipohjaisia, kuten heidän suosittu Magic-liukkari.

the-good-morning-rfsu-21.jpg

Muutamaan juttuun silikonipohjainen käy mielestäni paremmin kuin vesipohjainen:

Peppujutut: jos jossain niin näissä hommissa ei halua, että liukkari kuivahtaa matkan varrella.

Seksi veden alla: runsaasti silikonipohjaista liukkaria, niin pitäisi luistaa!

Peniksen tai klitoriksen stimulointi käsin: ilma kuivattaa vesiliukoisen liukkarin nopeahkosti näissä tapauksissa

kaisaminni-6.jpg

Klick-sarjan liukkareista löytyy kolmea eri liukastekestoa; superpitkäkestoinen silikoniliukkari, pitkäkestoinen silikoni- & vesiliukkari, sekä vesipohjainen liukkari.

Itselleen sopivan liukkarin löytäminen on vähän sama kuin sen oikean kondomin löytäminen. Vaatii vähän tutustumista ja kokeilua, mutta ai että sen jälkeen on mukavaa pistellä menemään!

 

Kommentit (12)
  1. Itse löysin liukuvoiteet vasta reilu vuosi sitten. Olin synnyttänyt esikoisen reilu puoli vuotta aiemmin ja olin jo jokseenkin huolissani – seksissä käsin hyväily ja yhdyntä sattui edelleen ja niin paljon, että homma jäi aina kesken. Ei se toki tavatonta ole, että synnytyksestä palautumisessa menee helposti vuosikin, mutta en silti voinut olla miettimättä asiaa. Muistaakseni sain silloin viimeisen sellaisen version äitiyspakkauksesta, jossa ei liukkaria ollut mukana, joten sitä ei ollut puolivahingossa päätynyt mistään ulottuville.

    Jossakin vaiheessa sitten keksin, että voihan kyseessä olla kuivuuskin (esim. lääkäri ei ollut tästä tajunnut mitään sanoa vaan puhui vain pitkistä palautumisajoista) ja kokeilimme miehen kanssa liukkaria. Voi onni ja autuus, sehän se sitten olikin, jolla seksi yhdyntää myöten saatiin taas onnistumaan. Limakalvoni olivat olleet kuin näkkileipää jo ennen synnytystä ja hormonitoiminnan muutokset olivat edelleen pitäneet ne kuivina synnytyksen jälkeenkin.

    Tämä kertomuksena myös siitä näkökulmasta, että vaikka aina ei olisi liukkaria tarvinnut, elämään ja kroppaan mahtuu niin paljon muutoksia, että sille voi kuitenkin joskus tulla kysyntää. Siksi olisi hyvä, että näistä tuotteista puhuminen olisin niin tavallista, että voisi vaan huikata kauppalistaa laatiessaan ”Hei, onko liukkari loppu?”. Silloin varmasti tällaisten tuotteiden käyttötarkoituksetkin olisivat paremmin tiedossa. On tosi kiva, että niillä voi lisätä nautintoa, mutta joskus niistä on myös ihan terveydentilaan liittyvää apua.

  2. Turo Mustakallio
    1.2.2019, 16:47

    Myös lasten hoitovoiteet sekä baby oil toimivat.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *