Pariisi – silmänruokaa kaikkialla

Viimeinen Pariisi-aiheinen postaus on käsillä. Kuten aiemmin mainittu, pääsin Tjäreborgin ja Indiedaysin kampanjan tiimoilta käymään Pariisissa kuluneella viikolla.

Pariisissa on aika inspiroivaa shoppailla, kun kaduilla on aina käynnissä muotinäytös. Sekä paikallisille, että Pariisissa vieraileville turisteille tuntuu olevan itsestäänselvyys näyttää tyylikkäältä. Olisin voinut seistä kadun kulmassa kokonaisen päivän kuvailemassa ohikävelevien ihmisten tyylejä. Ja aww’ittelemassa rakastavaisille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pariisissa kauneusihanteet otetaan kirjaimellisesti. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eipä paikallisessa poliisissakaan varsinaisesti vikaa ole. Olisittepa nähnyt meikäläisen, kun kolme isoa poliisiautoa pysäytti liikenteen ja poliisit tulvivat univormuineen autoista ulos jututtamaan jotain mopoilijaa, joka taisi olla kaatunut aiemmin. Se, miksi poliiseja tarvittiin toistakymmentä, oli täysin toissijainen tieto. Nimittäin… Kamera! Kamera! Missä se kamera on? Miksei näy? Ääh, linssinsuojus! Noniin, tarkenna nyt. Jes, just noin! Jopa Ranskan poliisien asussa on otettu tyylikkyysaspekti huomioon. Miksei suomalaispoliiseilla ole noita hienoja lakkeja?

Teimme Mintun kanssa shoppailun suhteen täsmäiskun Rue de Rivolille ja sen läheisyyteen. Sieltä löytyi mm. Zara, American Apparel, Pimkie, perus h&m:t, Bershka, jne. Olisi ollut ihana discoverata paikallisia suunnitelijoita ja heidän putiikkejaan, mutta valitettavasti vastaan tuli taas ajankäytölliset esteet. Ehkä sitten ensi kerralla!

Oletteko muuten huomanneet kuvien laadussa eroa? Sain juuri ennen matkaa uuden kameran, Olympus PEN E-PL7. Näköjään tällaisen ”en tykkää ottaa kuvia, haluan vain kirjoittaa” -bloggaajankin saa käännytettyä valokuvaajaksi helkkarin hyvällä kameralla. Vielä kun oppisi muokkaamaan niitä hyviä kuvia..

Muistakaa käydä osallistumassa siihen Tjäreborgin matkalahjakortin arvontaan täällä, ja mikäli Pariisista tuli hyviä matkakertomuksia mieleen, ne voi käydä naputtelemassa tänne.

800px_Indiedays_kilpailusivu

Alkaneella viikolla taas uudet kujeet. Koitetaan pysyä pirteinä!

Kommentit (8)
  1. Pariisi on kyllä siitä hyvä paikka, että kaikki kuuluisimmat nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä. 4 tunnissa ehtii kaikki nähdä ulkoa. Ja shoppailupaikkoja on rajattomasti! Täytyy vain hetki kuluttaa aikaa että löytää omalle hintatasolle sopivan liikkeen.

    Itse menin metrolla Boulevard Haussmannille ja sieltä löytyi ihan perus H&M liikettä, mutta lisäksi pidin Galleries Lafaytte:stä (himpun verran tyyriimpi liike). Ihan kohtalaisesti pärjäsi englanninkielen taidolla ja käsimerkeillä, mutta monet ranskalaiset katsoivat kieroon eivätkä puhuneet laisinkaan englantia. Joko eivät osanneet tai tahtoneet, mutta outoa käytöstä varsinkin myyjiltä noinkin kansainvälisessä turistikaupungissa.

    Mitä tuohon poliisin kuvaan tulee, niin suurimmassa osassa maissa on poliisien ja sotilaiden kuvaaminen kielletty.

  2. Hyvä on tuo poliisin peba!! Mama gillar!! ;))

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *