Paris

Olen mukana Indiedaysin ja Tjäreborgin kampanjassa, jonka tiimoilta minut on lähetetty Mintun kanssa tutustumaan ihanaan Pariisiin. Olen halunnut mennä Pariisiin siitä lähtien, kun Sex and the Cityn viimeisissä jaksoissa Carrie päätyy Pariisiin särkemään sydämensä – ja myös lopulta korjaamaan sen, kun Mr. Big ryntää paikalle juuri kun Carrie noukkii hajonneen sydämensä palasia hotellin respan lattialta. Ever since…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täällä sitä ollaan kaupunkilomalla! Kaikista ihanista pikkukahviloista huolimatta kirjoittelemme tällä hetkellä Starbucksissa. Syy on yksinkertainen: suloisen romanttisilla leivoskahviloilla ei usein ole Wi-Fiä. Teemme kuitenkin mielummin duunia kaupungin vilinässä kuin hotellihuoneella, joten ketjukahvilat olkoot pelastuksemme. Onneksi kyseessä on kuitenkin Pariisin Starbucks, eli playlistillä on vain klassisia viulukonserttoja. Odottelenkin tässä milloin Chopinin tuotanto alkaa soimaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pariisi on ihana. Kiitos kaikista vinkeistä! Olemme toteuttaneet niistä ainakin jo kolme. Eilen Iltasalla kävimme mm. tsekkaamassa Eiffel-tornin ja söimme nutella crepesit jonka jälkeen illallistimme pinkissä ravintolassa. Onneksi aikuisena voi syödä jälkkärin ennen pääruokaa. Osuimme Eiffel-tornille, kun oli vielä valoisaa, mutta pian ilta pimeni silmissä ja pääsimme näkemään tornin valoshown. Mitä pimeämpää tuli, sen kultaisempana torni säihkyi. Niin paljon mahtavampi nähtävyys kuin kuvissa!

IMG_1373Processed with VSCOcam with f2 preset

Päivällä puolestaan kävimme Place Charles de Gaulle -aukion Riemukaarella, jonka nimi tuli selväksi hyvin pian. Sen luona on nimittäin aika riemukas fiilis. Johtui se sitten valkoisilla viivoilla rajatusta riemuselfie-alueesta joka oli keskellä isoa autotietä, tai siitä että ihmiset todella jonottivat alueen päätyyn päästäkseen ottamaan kuvaa kaaren kanssa, meidät kaari sai hilpeiksi adrenaliinista. Ja kaikki ne japanilaiset ja niiden kamerat asennettuina selfie-keppien päähän!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruoka on ollut tajuttoman hyvää. Ei ole tullut vastaan vielä yhtäkään pettymystä. Joka paikassa tuputetaan leipää. Kerrankin on ”pakko” syödä vaaleaa leipää, haha! Teimme jo lentokoneessa sovinnon, että tällä matkalla on erittäin salittua vetää hiilariöverit. Maassa maan tavalla! Ranskassa osataan kyllä herkuttelu. Olemme aika hauska kaksikko. Kummallakaan ei ole sen pahemmin suuntavaistoa kuin kartanlukutaitoakaan. Onneksi ei myöskään ole to do-listaa tai aikatauluja, joten intuition johdattelemana on aika hyvä tallata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään puolestaan menimme Jardin du Luxembourgiin – ehkä romanttisimpaan puistoon jota olen koskaan kokenut. Puisto oli niin kaunis, että oli siinä ja siinä kokiko sen hurmaavana vai tuliko siellä jopa hieman hopeless romantic olo. Aurinko, vesiputoukset, leijailevat lehdet, pariskunnat. Todella ajatuksia herättävä puisto. Ihana detaljee oli myös puistoa ympäri kiertävät lenkkeilijät, joita oli todella paljon. Ei paha ympäristö iltapäivähölkälle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näin käy kun häärimme annostemme ympärillä ottaen ruokakuvia, kunnes tarjoilija tarjoutuu ottamaan meistä kuvaa julistaen ”beautiful, beautiful!” ranskalaisella aksentillaan. Silmissämme siinti ajatus kuvasta, jossa näkyy sekä me että herkulliset annoksemme, mutta lopputulos taitaakin päätyä kategoriaan ”muistokuvat”. Hieno trenssi rouvalla, tosin.

Meidän vinkeistä kootun Pariisin matkaoppaan voit kurkata täältä!

Jos ja kun viimeistään nyt iski matkakuume, niin kannattaa käydä osallistumassa Tjäreborgin 200 euron lahjakortin arvontaan täällä! Palataan pian uusin kuvin & kertomuksin!

Kommentit (40)
  1. Niin se vaan on, että ei turhaan ole poistettu tupakan kuvia kauppojen kassoilta tai ei ole turhaan kielletty tupakan mainostamista. Jos tupakka ei näy, sitä poltetaan vähemmän. Pointtina tämä ”välilillä on hyvä ottaa chillisti” on hyvä, mutta jos sen mukana saattaisin vahingossakaan inspiroida jotakuta hiutsenkin ajattelemaan tupakasta positiivisesti, jättäisin kuvan laittamatta. Tai poistaisin sen, jos tulen toisiin aatoksiin jälkikäteen.

  2. Hyvinvointi blaablaablaa. Eikun siis ihan oikeasti, hyvinvointihan on ihan henkilökohtainen juttu. En myöskään koe että Kaisalla olis mikään oikea velvollisuus toimia Suomen nuorten naisten putipuhtaana ja täydellisen terveellisyydeen esikuvana (”täydellinen” terveellisyys on varmaan jotain selkeää ja tosi hienoa).

    Tupakka sinne tai tänne, vaikka tupakoinnista en kyllä oikeasti välitä enkä itsekään ole polttanut koskaan muuta kuin satunnaiset about viis röökiä. Nekin kaikki humalassa. Enpä usko että niillä ihan kauheaa vaikutusta mun terveyteeni on ollut. Jotenkin teki mieli silti kommentoida itsekin tähän ”tupakkakuvakohuun”, sillä kun näin kuvan niin ajattelin tasan kahta asiaa: 1.) Jotenkin niin stereotyyppisen pariisimaista, hitto melkeinpä tekee itekin mieli polttaa rööki Pariisissa 2.) No nyt tulee paskaryöppy.

    Ehkä toiset ottaa tän sun blogis jotenkin enemmän tosissaan kuin meikäläinen, mut mulle nyt vaan tuli fiilis et ihana Pariisi, pääsispä itekin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *