Peanutbutter Cups -resepti ja arvonta raakasuklaa workshopiin

IMG_8149

Vietin eilen aikamoista jouluaattoa, kun iltayhdentoista maissa sain kylään GreenStreetin Johanneksen, joka toi mulle pursuavan kassillisen kauniisiin pusseihin pakattuja superherkkuja! Vihjailin jo aikaisemmin orastavasta yhteistyöstä ja kyseessä on siis superfoodeja (ja vähän muutakin) myyvä verkkokauppa nimeltä GreenStreet. Miksi olen niin innoissani tästä yhteistyöstä? Voisi luulla, että olen solminut yhteistyön pelkästään noiden valkoisten pussien takia, jotka sopivat all white everything-sisustukseeni, mutta oikeastaan pussien design oli vain yllättävän osuva bonus kaiken muun huipun lisäksi. Todellinen syy on se, että GreenStreetillä on laadukkaat tuotteet ja rento meininki, eikä heidän toimintansa rajoitu pelkästään superelintarvikkeisiin vaan koko lifestyleen. Johanneksen kanssa ideoiminen on täten aika rajatonta, minkä tulette pian huomaamaan! 😉 Lisäksi olemme kasvaneet samoilla hoodeilla, vielä melkeinpä vierekkäisillä kaduilla koko lapsuutemme, eli kehä sulkeutuu aika hauskasti kun molemmat ovat päätyneet Helsinkiin tekemään omia juttuja joista nauttii. Mikäs sen parempi syy tehdä vähän yhteistyötä ja samalla auttaa toisiamme!

IMG_8154

Tämä aamu pyörähti käyntiin kuin jenkkikersojen kahdeskymmenesviides joulukuuta, kun pääsin availemaan pusseja ja hypistelemään ja maistelemaan. Ensitöikseni päätin valmistaa satsin raakasuklaata. Muistatte varmaan joulun alla postaamani proteiinisuklaakonvehdit? Se olikin eka kerta kun tein raakasuklaata ja siihen postaukseen pääsette tästä. Nyt kuitenkin halusin kokeilla jotain spesiaalimpaa. Mielessäni on pitkään ollut idea kokeilla tehdä raakasuklaasta peanut butter cupseja, noita syntisen hyviä jenkkiherkkuja joista mm. Questbarien valmistaja on tehnyt proteiiniversionsa. Miksen siis minä tekisi niistä The Good Morning -versiota? Ei muuta kuin bassoradio soimaan ja hihat heilumaan. Onneksi kämppikset olivat tiessään niin sain laulaa ja puhua itsekseni.

IMG_8219

Vaihe 1: kaakaovoi vesihauteeseen sulamaan. Juo ehdottomasti kuppi tai pari kahvia odotellessasi. Ei kiireitä!

IMG_8234

Vaihe 2: heitä kaikki haluamasi aineet voin sekaan (jos haluat tehdä suklaapohjan kaisaminnin ohjeella, niin se löytyypi kuvasarjan alapuolelta!) Ihaile kaunista heijastumaa suklaan pinnasta ja ota vaikka pari selfietä.

IMG_8244

Vaihe 3: Valmista maapähkinävoitäyte. Tämän voit toki tehdä myös samalla kun odottelet että voi sulaa.

IMG_8250

Kaada suklaamassaa silikonimuotteihin, upota nokare maapähkinävoitäytettä ja jos haluat rouskuvaa tekstuuria ja toffeemaista makua niin heitä ihmeessä mulperimarjoja vielä joukkoon! Ovatpahan muuten meikäläisen lempparimarja, namnam.

IMG_8254

Heitä silikonimuotti pakastimeen abouttiarallaa 15 minuutiksi. Tällä välin voit siivota keittiön, jonka sotkit ruskeilla tahroilla ja roiskeilla.

IMG_8259

Syntisen hyvä herkku on valmis nautittavaksi! Säilytys jääkaapissa.

IMG_8262Peanut Butter Cups aka maapähkinävoitäytteiset raakasuklaakonvehdit a la Kaisaminni

Raakasuklaaohje

2 osaa raakakaakaovoita
1 osa raakakaakaojauhetta
1 osa tocojauhetta (riisinlesejauhetta)
steviaa makeutukseen maun mukaan
suolaa ripaus

Itse laitoin rouhittua voita 2,5 dl. Täten kaakaojauhetta ja tocoa tuli 1,25 dl. Tällä ohjeella voit valmistaa suklaata juuri niin vähän tai paljon kuin haluat. Muista aina maistaa onko suklaa tarpeeksi makeaa! Makeutuksessa voi käyttää myös vaikkapa hunajaa. Suolaa ei missään nimessä kannata skipata, se korostaa suklaan hienovaraista makua. Ole kuitenkin varovainen, ettei sitä holahda vahingossa liikaa…

Täyte

2 rkl maapähkinävoita
2 tl vaniljaheraa
tilkka maitoa TAI kaurajuomaa jota minä käytin
suolaa ripaus
steviaa maun mukaan

Täyte valmistetaan vain sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kupissa. Maitoa voit laittaa sen verran, että tahnan koostumus pehmenee hieman ja siitä tulee helpommin sekoitettavaa. Täyte kannattaa maistaa, että se on tarpeeksi makeaa ja suolaista samaan aikaan (peanut butter cupsejen idea), ennen kuin sitä tunkee suklaakuppeihin!

IMG_8272

Ensi lauantaina on muuten naistenpäivä ja me kaikkihan tiedämme että perinteisesti juuri naiset ovat alttiita suklaan suurkulutukselle johtuen yksinkertaisesti Y-kromosomin puutteesta. Ei meidän tarvitse sitä selitellä sen enempää, se vain on niin. Siksi mulla on arvottavana teille upeille naislukijoille tämän viikon lauantaiksi oiva naistenpäiväaktiviteetti, nimittäin GreenStreetin raakasuklaa workshop! Workshopissa pääsette kuulemaan, miksi raakasuklaa on terveellistä, kuinka sitä valmistetaan ja tottakai pääsette myös itse suklaanvalmistushommiin ja mikä tärkeintä -syöntihommiin! Kuvia workshopista voitte katsoa GreenStreetin FB-sivuilta.

Arvon kaksi paikkaa workshoppiin, ja voittajat voivat ottaa yhden ystävänsä mukaan. Hintaa kyseisellä keissillä normaalisti olisi 59€/henkilö, joten älä missaa tätä arvontaa! 😉 Voit osallistua kommenttiboksissa vaikka heittämällä jotain hauskaa läppää suklaasta, tärkeintä on kuitenkin että kirjoitat sähköpostiosoitteesi sille tarkoitettuun lootaan, jotta voin olla yhteydessä voittajiin.

AIKAA OSALLISTUA ON HUOMISAAMUUN ASTI! OLEN YHTEYDESSÄ VOITTAJIIN HETI HERÄTTYÄNI!

Onnea kaikille! 😉

ARVONTA PÄÄTTYNYT! Lukijoilleni on kuitenkin voimassa 25% alennus kaikkiin raakasuklaa workshopeihin kuponkikoodilla THEGOODMORNING

Kommentit (159)
  1. Eipä näköjään tullut voittoa.. :/ Pitää yrittää houkutella poikaystävä ostaa viel paikka huomiselle.. <3

  2. Täällä yksi intohimoinen suklaan rakastaja! Terveys on tälle neidille kaikki kaikessa, joten siksi olisi tärkeää löytää perinteiselle fazerin siniselle jokin parempi vaihtoehto = tumma raakasuklaa!

    Odottelen hartaasti sähköpostia voitostani hehhe.. xxx

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *