Proteiinipitoinen raakasuklaa fittaajille!

Olette varmaan huomanneet, että aina silloin tällöin täällä blogissa proteiinileivosten seassa vilahtelee superfoodeja. Ehkä suurin painopiste resepteissäni on ”rasvaton-sokeriton-jauhoton”-osiossa, mutta mielestäni kevyttä ja proteiinipitoista ruokavaliota on kiva buustata ravitsevilla ja energiatiiviillä superfoodeilla. Varsinkin isosiskoni näyttää hurahtaneen niihin ihan todenteolla. Hänen kaapistaan löytyy jos sun mitä spirulinaa ja maca-jauhetta. Itse tällä hetkellä pidättäydyn vielä mustikoissa, pähkinöissä ja quinoassa. (PSST! em. siskoni etsii kiperästi väliaikaisasuntoa (huonetta) Helsingistä helmi-maaliskuuksi putkirempan ajaksi! Mikäli tiedät vapautuvia huoneita tuolle ajalle tai peräti omassa kämpässäsi olisi ylimääräistä tilaa, huutele kommenttiboksiin. Sijainti ykkösprioriteetti. Thanks a lot!) Olisihan se hitsin siistiä alkaa superfoodhifistelijäksi, ja ostaa kaapit täyteen oudon hajuisia jauheita. Aika monella opiskelijalla vastaan tulee kuitenkin hinta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No, yhtä superruokaa täällä ei olla vielä kuitenkaan nähty ja kun tilaisuuden sain siihen tutustua niin otin sen avosylin vastaan, tietenkin! Kyseessä on raakasuklaa. Voi, olisiko ajoitus voinut olla täydellisempi näin joulun alla? Raakasuklaata olen aiemmin maistellut suklaalevyn muodossa. Jos jotain suklaata olen ostanut, se on ollut joko yli 80% tummaa suklaata, tai sitten raakasuklaata.

Superfoodeja myyvä Voimaruoka otti minuun yhteyttä ja sain blogiin testattavaksi raakasuklaan valmistukseen tarvittavat raakakaakaojauheen ja raakakaakaovoin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja voi jösses sentään; raakasuklaan valmistus. Etsin netistä tietoa aiheesta, josta tiedän hädin tuskin mitään. Pienen perehtymisen jälkeen minulla oli jo raakakaakaovoi vesihauteessa sulamassa ja pää hyrräämässä täynnä ideoita mitä kaikkea aion suklaaseen tunkea. Itse hämmennyin ja ilahduin kovasti siitä, että raakasuklaan valmistus on oikeastaan täyttä soveltamista. Suklaan sekaan voi tunkea melkeimpä mitä vaan, eikä selkeää ”ohjetta” tai sääntöä edes sen valmistamiseen löytynyt. No arvatkaa mitä tungin? Hahaha, mitä sitä nyt treenimuija joka paikkaan tunkee,hehe…

PROTEIINIA, hahhahaa! Ja nyt superfood-ihmiset karjuvat ”mikä emämoka!” No joo, pilasin ehkä raakasuklaan raakuuden ja ainutlaatuisen puhtauden tunkemalla siihen keinotekoisesti makeutettua pitkästi prosessoitua heraproteiinijauhetta, mutta tiedättekö mitä? Nämä ovat minun joulukonvehtini, ja siksi nämä superkonvehdit tarvitsevat ripauksen fitnesstä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

And here comes the best part: Konvehdit olivat taivaallisia! Parasta suklaata mitä olen eläessäni syönyt (tosin, en ole varma johtuiko se siitä, että tiedostin niiden sisältävän enemmän proteiinia, vai siitä, että ne oikeasti maistuivat ihan helkkarin hyvältä). Jostain kumman syystä maistoin niissä liköörin vivahteen? En tiedä mistä se on peräisin, mutta se antoi makuun juuri sopivan ripauksen ”sitä jotakin”. Proteiini ei maistunut läpi ollenkaan. Maku muistutti todella paljon tummaa suklaata. Koostumus oli ihanan kompakti ja lohkeileva. Näitä teen todellakin lisää ja mahdollisimman pian! Varo vain Voimaruoka, pistän kohta tulemaan sellaisen raakakaakaotilauksen, että teiltä tyhjenee hyllyt varastosta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vähän tarkemmin, mitä kulhoon viskasin:

1 dl raakakaakaovoita (raastettua, pieninä muruina)
1/2 dl raakakaakaojauhetta
1 kauha vaniljan makuista heraproteiinijauhetta (kokeile ihmeessä muitakin makuja!)
2 steviatablettia
reilu 1 rkl agavesiirappia (taikka hunajaa)
ripaus suolaa

Ensin oli voin sulatus vesihauteessa, sitten loput aineet vaan sekaan ja sekoitellaan. Ihanan yksinkertaista. Kaadetaan liemi silikonisiin muotteihin ja tyrkätään jääkaappiin (tai pakastimeen jos sinulla on kiire herkuttelemaan!) jähmettymään. Suklaamassan sekaan voi tottakai sekoitella sattumia, kuten pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai ihan mitä vaan! Nam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voimaruoan tuotteet tuntuivat ihanan laadukkailta ja kaakaovoikin oli valmiiksi rakeina, jotta se suli nopeasti vesihauteessa. Raakakaakao-tuotteiden lisäksi sain myös muita superfoodeja: inkamarjoja ja hampunsiemeniä. Inkamarjat oli vanha tuttu kirpeä kamu, mutta hampunsiemeniä en ollut vielä koskaan maistanut. Nyt ne ryydittävät meikäläisen aamupuuroja&palautusrahkoja!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Superia mun supereille <3

Jakakaa ihmeessä kommenttiboksiin teidän raakasuklaareseptejänne, olen aika intona nyt tästä aiheesta!

Kommentit (29)
  1. Toimiiko toi resepti ilman protskujauhetta? Maistuukohan silti hyvältä et onks protskujauhe maun takii mukana vai ihan vaa sen protskun? Haluisin tehä keskiviikon kirjotuksiin näitä mut ek välitä protskujauheesta enkä ees tällä hetkellä omista yhtään sitä 🙂

    1. Osittain prode on tässä makeuttajana, osittain koostumuksen vuoksi ja toki myös sen proteiinin takia. Blogista löytyy myös muita raakasuklaaohjeita joissa ei ole proteiinia! Laita hakukenttään (oikealla) raakasuklaa niin alkaa tulemaan 🙂 Voit toki myös kokeilla tätä ilman proteiinia, mutta lisää makeutusta reilusti ja kaakaojauheen määrää hieman 🙂

  2. Moi Kaisa, kiitos ihanista resepteistä!
    Löysin blogisi kesälomalla ja olen nyt kokeillut useampaa ohjetta lyhyen ajan sisällä. Pari asiaa on jäänyt mietityttämään: kuinka paljon suunnilleen on ”kauhallinen”? Useammassa ohjeessa on kauhallinen proteiinijauhetta.
    Toinen asia, mikä mietityttää 7- ja 10-vuotiaiden lasten äitinä on se, sopivatko nämä proteiinijauhetta sisältävät herkut lapsille… Kun liika proteiini voi rasittaa munuaisia ja toisaalta ainakin siinä vaniljaherassa, jota itse käytän, on myös asesulfaamia.
    Olisi kiva kuulla näkemyksesi näistä. Aurinkoista syksyn jatkoa sinulle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *