Proteiinirieskat

Joulu on ohi – ihanaa.

Tämä joulu tuntui jotenkin erilaiselta. Treeni-into on ollut viime päivinä huipussaan ja vaikka oma salini oli joulupäivänä kiinni, piti treenaamaan kuitenkin päästä ja iskinkin sitten toiselle salille. Todella huojentavaa että joulun massiivinen ruokailu ja epämääräinen napostelu on ohi, ja voi rauhassa keskittyä tulevaan vuoteen ja palata takaisin omaan ruokavalioon ja rutiineihin. Kävin tänään maailman onnellisimpana tyttönä ostamassa maitorahkaa ja pakastevihanneksia. Voi että <3 Laatikot ja kinkut saa nyt väistyä kokonaiseksi vuodeksi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokeilin tänään reseptiä, jota minun on pitänyt kokeilla jo pitkään, nimittäin niitä proteiinileipiä! Käytin proteiinijauheena Fitnessgurun kuumuutta kestävää One Bake -herajauhetta. Leivistä tuli oikeastaan rieskoja! Ja ne maistuvat todella hyviltä, testattu on siskolla ja äidillä 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAProteiinirieskat

reilu desi tönkköä kaurapuuroa
1 kauha maustamatonta heraproteiinijauhetta (mieluiten kuumuutta kestävää)
1 dl spelttijauhoja (tai ruisjauhoja, tai mitä tahansa jauhoja!)
1 dl ruishiutaleita (tai kaurahiutaleita)
2 valkuaista
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
(2 tl psylliumkuitua)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa, mätki pellille (leivinpaperi alle) klönttejä ja tasoita vähän ohuemmiksi, mikäli haluat. Paista rieskoja 10 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miten meni joulu? Onko kivaa palata treeneihin vai painaako kinkku mahassa?

Kommentit (85)
  1. Hei vaan 🙂 . Mietin, meneekö proteiinijauhe kuumentaessa pilalle, jos käyttää tavallista eikä halua ostaa lämmitystä kestävää? 🙂

  2. Hei! Tämä saattaa olla jo kysytty jossain, mutta tiedätkö voiko/kannattaako tavallista proteiinijauhoa käyttää samalla tavalla, kuin sitä kuumuutta kestävää. Käyttäytyykö se kuumuutta kestävä jotenkin paremmin leivonnassa ja hävittääkö kuumuus tavallisesta jotain oleellista. Tätä olen miettinyt, kun kaapissa ei ole sitä kuumuutta kestävää ja haluaisin lisätä jauhetta esim. pannariin….

    Ymmärrän, jos ei tule vastausta, olethan tauolla….:)

    Hyvää taukoa! Älä välitä noista negatiivisista kommenteista, olet vain ihminen 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *