Puolukka-tyrni-drinkki

Kiitos postaustoiveista! Oli kiva kuulla, että toivoitte juuri niitä asioita, joista itsekin haluaisin kirjoittaa. Huojentavaa, että ollaan samoilla linjoilla. 🙂 Varmasti monen postaustoiveet toteutuvat lähiviikkoina! Ja lisää toiveita saa käydä kirjoittelemassa. Reseptejä kovasti toivottiin, ja tässä tulisi yksi!

Maistoin viime vuonna Lontoossa ollessani aivan törkyisän hyvää drinkkiä. Se oli raspberry margarita, joka maistui aivan takapihan vadelmilta. En ole hirveä drinkkihifistelijä tai niiden erityinen kuluttaja, mutta aidot maut saavat minut aina innostuneeksi. Tämä Lontoossa nautittu suloisen kirpeä margarita tuli mieleeni tästä (siis täysin alkoholittomasta) pirtelöstä, jonka valmistin pakastimen jämämarjoista eilen aamulla. Pitihän se tottakai kaataa ansaitsemaansa lasiin ja nautiskella parvekkeella auringossa musiikin kera. Oma pikku maanantaiaamun lounge-hetki, ahh! Joskus täyteläisen aamiaissmoothien tilalla on kivaa juoda jotain vähän juoksevampaa ja raikkaampaa. Tässä pirtelössä pääroolissa ovat aidot suomalaiset mau.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAThe Good Morning Margarita

1 dl pakastepuolukkaa
1/2 dl pakastetyrniä
vettä
ripaus ruususuolaa
makeutukseen: steviaa, erytritolia (”karppisokeria”), hunajaa, agavesiirappia…
1/2 scoop maustamatonta heraproteiinia (tai riisiproteiinia)
(1/2 tl psylliumkuitua)

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi. Lisää vettä sen verran, että pirtelö on juoksevaa mutta ei liian lirua. Makeuta juuri sen verran, kuin makunystyräsi kaipaavat. Itse laitoin steviaa aika reilusti, jotta sain juomasta selkeästi makean. Tyrnin ja puolukan maut ovat niin ainutlaatuisen puhtaita ja herkkiä, ettei niiden makua kannata peittää maustetuilla tai makeuteutetuilla proteiinijauheilla.

PS. Aamudrinkistä saa iltadrinkin, kun sen boostaa asiaankuuluvasti tequilalla! 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kippis kesälle!

Kommentit (6)
  1. Miten sä pystyt vetämään aamupalaks vaan pirtelön?!? 😀 Itsellänihän maha alkaisi huutamaan varmaan tunnin päästä jo…ai miten niin suuriruokainen?

    1. Voi, kyllä mä muutakin söin! 😀 Kananmuia! Ja tuona aamuna olin vielä syönyt edellisenä iltana sen verran raskaasti, ettei tehnyt mieli syödä kolmen ruokalajin brunssia heti herättyä 😉

  2. pohdiskelin että tämän voi varmaan toteuttaa myös käyttämällä vaniljanmakuista heraa, jolloin samalla hoituu makeutuskin, eikö vain?:)ihanannäköinen raikas ohje!

    1. Korostin maustamatonta heraa siitä syystä ettei marjojen maku peity, kuten vaniljahera saattusi tehdä. Toki voit käyttää sitä mutta en takaa että on yhtä herkkua 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *