Purkkisafkaa: tonnikala-kikherne-pihvit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vielä opiskeluvuosien jälkeenkin saattaa tulla aikoja, jolloin villilohen ja luomu naudan sisäfileen sijaan täytyy syystä tai toisesta nautiskella purkkisapuskaa. Olipa kyse sitten säästämisestä, tai yksinkertaisesti siitä, että kotonta ei sillä hetkellä löydy mitään tuoretta, purkkiruoka on mielestäni ihan jees safkavaihtoehto! Itse säilön purkkiruokia sekä pakasteita keittiööni hätävaraksi ja niitä on kaapeissa aina.

Vaikka suolainen tonnikala maistuukin nälkäisenä suoraan purkista syötynä joskus lähes taivaalliselta, voi siitä ja sen kaukaisesta purkkisukulaisesta, kikherneistä, vääntää jotain hieman gourmeenpaa, nimittäin pihvejä tai kalapullia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATonnikala-kikherne-pihvit

puolikas GoGreen-purkki kikherneitä (valutettu paino n. 90g)
1 tölkki tonnikalaa (valutettu paino n. 150g)
1 pienen pieni sipuli
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl vettä
1 tl psylliumkuitua (voi skipata, lue hieman alempaa kuinka)
pari rkl siemeniä (ei välttämätön)
mustapippuria
oreganoa
chiliä
valkosipulijauhetta

Valuta ja huuhtele kikherneet. Muussaa/sauvasekoita ne melkein tasaiseksi muussiksi. Itse muussailin herneet lyttyyn haarukan kanssa, sillä kämppikseni nukkui ja niin aamutuimaan kukko ei ollut vielä edes laulanut. Kuitenkin mitä tasaisempi muussi/tahna, sen paremmin pihvit pysyvät kasassa.

Valuta tonnikalasta öljy pois (mikäli se on auringonkukkaöljyä tai muuta vastaavaa) ja lisää tonnikala kikherneiden joukkoon. Kuori ja pilko sipuli pieneksi silpuksi ja lisää se, sekä loput aineet pihvitaikinaan ja sekoita hyvin. Tarkista maku! Tölkkisäilykkeissä on sen verran hyvin suolaa, ettei sitä mielestäni tarvitse erikseen taikinaan lisätä. Voit maustaa pihvit myös lempimausteillasi tai lisätä joukkoon tuoreita yrttejä.

By the way, jos epäilet paistotaitojasi (pihvit hajoavat todella helposti), korvaa psylliumkuitu ja vesi kananmunalla, joka sitoo taikinaa. En ole tätä itse kokeillut, mutta järjen ja kokemuksen äänellä se onnistunee.

Pyöritä taikinasta kalapalloja, tai litistä ne pihveiksi ja paista oliiviöljyssä/luomuvoissa pannulla. Nam nam nam, mikä tirinä! Kyseiset raaka-aineethan ovat sipulia lukuunottamatta jo täysin kypsiä, eli paistamisen idea on vain saada rapsakka ja ruokaisa kuori ja tuotokset pysymään kasassa. Paistele fiiliksen mukaan, kunnes näyttää tarpeeksi herkulta. Mikäli paistat yli, lopputulos saattaa olla kuivahko.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska tonnikala-kikherne-pihveissä on hyvin proteiinia sekä rasvoja ja kevyesti myös hiilihydraatteja, tarjoiluehdotukseni niiden kaveriksi on jotain kevyttä ja tuoretta! Freesi salaatinlehti, tomaatti, paprika, tai mikä vaan rouskuva tasapainottaa hieman tölkkiruuan ”tunkkaisuutta”.

Taioit juuri ruuan kahdesta tölkistä, onneksi olkoon! Hyvää ruokahalua. 😉

Kommentit (17)
  1. Moikka!

    Mietin tuossa just, että mitä sitä söis ko ei jääkaapissa tunnu olevan mittään. Niimpä aloin selailla tätä sinun blogia ja löysinki nämä ihanat tonnikalapihvit! Ja ihanaa, että löysin ja tein näitä, koska nämä on aivan älyttömän hyviä! 🙂
    Ihan täysin en ohjettasi kopsannut, vaan laitoin mausteita suolaa ja kurkumaa, ja kikherneiden tilalle punasia linssejä.

    Mahtava blogi sinulla!
    Ihanaa ja aurinkoista kevättä sinulle! 🙂

  2. VOi LUOJA! Vihdoin kokeilin näitä pihvejä ja.. KIITOS että olet olemassa!!
    Pihveihin laitoin rutkasti valkosipulia ja lorauksen sweet&chili-kastiketta. Lisukkeeksi tein perunamuusin ja kastikkeeksi kermaviilikastikkeen, johon tuli suola, pippuri, lime-pepper-valmismausteseos myllystä ja tilliä. Taivaallista! Täydellistä! Kiitos!!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *