Rahkakorvapuustit

Nyt ne vihdoin tulevat. Kauan kaivatut ja kysytyt terveelliset korvapuustit! Kun leivoin ensimmäisen version näistä, ja ilmoitin siitä blogini Facebook-sivuilla, en tiennyt mihin joutuisin… Siitä päivästä lähtien olette kovasti odotelleet ja kyselleet näitä jopa päivittäin. No, nyt se odotus on ohi!

IMG_9399

Ensimmäinen versio oli maultaan hyvä, mutta jämäkkään rakenteeseen tarvittiin fiksausta. Tänään tein toisen version pullista ja voi luoja, onneksi tein! Pullista tuli täy-del-li-set. En voi uskoa, kuinka rakenne oli niin pehmeä ja ilmava, vaikkei hiivaa käytetty taikinassa ollenkaan! Ja maku… voi voi. Kilpailee kyllä kovaa normikorvapuustin kanssa! Tätä te ette halua missata! Jos ette ole vielä koittaneet mitään blogini reseptejä, niin nyt on sen aika. Te ette tule katumaan tätä, lupaan sen. Saanen esitellä blogini tähän astisten reseptien priimaa: Terveelliset rahkakorvapuustit!

IMG_9404

Kuten näette, nämä korvapuustit ovat pukeutuneet muffinsin valeasuihin! Älkää kuitenkaan antako sen hämätä, maku on aivan ennallaan! Taikina täytyy paistaa muffinsivuoissa, sillä vähäisemmän jauhonkäytön vuoksi taikina on löysää. Hetkinen, kuinka löysästä taikinasta saa kaulittua levyn korvapuusteja varten? Näissä pullissa ei olekaan tavallista kanelikierrettä, vaan kanelinen sydän, jonka voi kyllä halutessaan pyörittää hammastikulla tasaisesti spiraaliksi.

IMG_9415Terveelliset pullat kanelisydämellä
n. 10 pullaa

3 kananmunan valkuaista
6 tablettia steviaa
250 g maitorahkaa

3 dl spelttijauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja. Voit kokeilla myös korvata osan jauhoista kaurajauhoilla)
1/2 rkl psylliumkuitua (voi jättää pois)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 1/2 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa

1/2 todella kypsä banaani
8 kuivattua taatelia
2 tl kanelia

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Valmista ensin kanelitäyte. Jotta täytettä ei mene yhtään hukkaan, se kannattaa valmistaa ilman blendereitä tai sauvasekoittimia. Paloittele puolikas banaani ja taatelit vähän pienemmiksi paloiksi ja mikrota niitä n. 15 sekuntia, jotta ne pehmenevät hieman. Muussaa ne haarukalla tasaiseksi mössöksi. Voit käyttää banaanitaatelimössöä välillä mikrossa, jos muussaaminen tuntuu hankalalta. Kun täyte on tasaista ja paakutonta, lisää kaneli, sekoita se hyvin joukkoon, ja lusikoi täyte joko pursotinpussiin tai vaikkapa minigrip-pussiin (tai muuhun pieneen pussiin), ja aseta se sivuun maustumaan.

Yhdistä kananmunanvalkuaiset ja murskatut steviatabletit kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi. Lisää rahka ja vatkaa se pienellä teholla joukkoon vain sen verran että se juuri ja juuri sekoittuu valkuaisvaahdon kanssa. Näin vaahto ei mene rikki ja pullat pysyvät kuohkeina. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne märkiin. Sekoita tasaiseksi taikinaksi (älä ylisekoita). Annostele taikina noin kymmeneen muffinsivuokaan. Suosittelen käyttämään silikonisia muffinsivuokia, sillä paperiset jäävät inhottavasti kiinni pulliin ja niitä on hankala repiä irti. Käytäthän muffinsipeltiä käyttäessäsi paperisia muffinsivuokia 🙂

Ota täytepussi ja leikkaa sen kulmaan pieni reikä. Työnnä pussin kulma pullan sisään ja purista sopiva määrä täytettä (saa olla ihan reilusti). Tämä on niin kiva vaihe! Kun olet pursottanut täytteen jokaisen pullan sisään, voit halutessasi jättää sen sydämeksi sisälle, tai pyöritellä hammastikulla tasaisemmin ympäri pullaa. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia. Nauti vaikka heti!

PS. pullat ovat erittäin maistuvia myös ilman kanelitäytettä!

IMG_9405

Kommentit (78)
  1. Kiitos mielettömistä resepteistä!:) meillä on seurattu blogiasi jo muutama vuosi. Perheen taaperot rakastaa syödä aamupalaksi pannareitasi ja ne on muutenkin kätevä välipala perheen pienimmille mukaan otettavaksi, jos aamulta jää ylimääräistä;D

    Tänään herkutellaan näillä rahkakorvapuusteilla:) Oikein aurinkoista kevään alkua^^

  2. Ahh pakko kokeilla laskiaispullana näitä! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *