Rahkapizza

IMG_8823.JPG

Videolla valmistamani pizzan resepti löytyy monesta paikkaa ympäri internettiä kun googlaa ”rahkapizza”. Itse olen myös aina käyttänyt tätä reseptiä pizzaa tehdessäni, sillä olen kokenut sen niin toimivaksi, ettei ole ollut tarvetta parannella tai luoda uutta pizzapohjareseptiä. Eräs toinen mielenkiintoinen pizzapohja on kukkakaalista tehty, mutta koitin kerran ja meni niin pahasti pieleen etten ole uskaltanut toista kertaa koittaa. Siinä raaka kukkakaali blenderöidään pieneksi muruksi ja käytetään sitä ikään kuin vehnäjauhojen tilalla. Tätä reseptiä tunnutaan hehkuttavan kuitenkin monessa paikkaa, joten ehkä vielä joku päivä annan sille uuden mahdollisuuden.

IMG_8839.JPG

Vaikka pizzan pohjan saisi toteutettua hieman terveellisemmin, tulee vastaan vielä yksi probleema. Se juustokuorrute! Pizzan a ja o. Onneksi tähänkin ongelmaan (kuten moneen muuhunkin) saatiin ratkaisu raejuustosta. Voi, mitä tekisinkään ilman sinua raejuusto.

Musta oli ihanan herkullinen ajatus tehdä pizza piirakkavuokaan! Se teki siitä jotenkin hienostuneemman ja ruokaisamman tuntuisen. Ja siitä oli kiva leikata kakkulapiolla palasia. Mulle tulee muuten aina pizzoista ja piirakoista mieleen ne ala-asteen matematiikan laskut, joissa murtolaskut oli havainnollistettu kuvan muotoon pizzaksi tai kakuksi. Mulle on varmasti jäänyt kamalat traumat niistä, koska jostain syystä niitä murtolaskuja opeteltiin aina ennen ruokatuntia (tai siltä se ainakin tuntui), jollon oli huutava nälkä ja kaikki huomio meni niiden kuvien kuolaamiseen, eikä laskuihin. Muistaako muut mitä kidutusta se oli?

Rahkapizza

250g maitorahkaa
1 muna
1 dl täysjyvävehnäjauhoja (voi kokeilla myös ruis- tai kaurajauhoilla!)
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita jauhot keskenään ja erillisessä kulhossa muna, rahka ja suola keskenään. Yhdistä seokset ja sekoita. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja levitä tasaiseksi.

Tomaattikastike

1 sipuli
n. 200g paseerattua tomaattia
1 pieni purkki (70g) tomaattipyreetä
2-3 valkosipulin kynttä
2 rkl hunajaa (tai muuta makeutusta)
2 tl pizzamaustetta (tai muita kuivattuja yrttejä)
halutessasi kourallinen tuoretta oreganoa ja basilikaa
ripaus suolaa

Leikkaa sipuli silpuksi ja kuullota pannulla tilkassa oliiviöljyä. Murskaa valkosipulit joukkoon ja kaada paseerattu tomaatti ja tomaattipyree sekaan. Laske levyn lämpö pienelle. Lisää hunaja ja mausteet ja maista. Lisää tarvittaessa makeutusta tai mausteita. Anna tomaattikastikkeen keittyä hieman kasaan. Levitä pizzapohjan päälle varovasti, sillä pohja on pehmeä ja vetinen.

Juustokastike

1 dl raejuustoa1 kananmunan valkuainensuolaa

Surauta kaikki ainekset blenderissä/sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää haluamasi täytteet pizzaan ja kaada lopuksi juustokastiketta tasaisesti pizzan päälle. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia

Kommentit (35)
  1. Heippa! Mä tein kukkakaalipizzaa niin, että kukkakaalimuru oli keitetty ja hyvvee oli sekin. Kauhean työläs kylläkin!

  2. Moikka kaisa ! Olen laihiksellä tällä hetkellä mutta rakastan näitä juttujasi ja haluan kiittää sinua tuhannesti ! Lempiherkku tällä hetkellä rahkapizzan tomaattikastike + kesäkurpitsalasagnen kesäkurpitsat ja juustokastike = tomaattikesåkurpitsajuustolasagne ! Koko roskan kaloreiksi jotain 550 suunnilleen! Olet enkeli rakastan sinua!!!<3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *