Repaleiset rahkapannukakut

Saan jonkin verran kommentteja siitä, kuinka pannukakkujen paistaminen menee joka kerta mönkään ja lopputuloksena on pannukakkukokkelia. Tähän vaivaan löydätte ohjeita aikaisemmasta postauksestani, jossa ohjeistan tien onnistuneisiin pannukakkuihin. Tämä postaus on kuitenkin omistettu teille, onnettomat pannukakkujen paistajat joiden lahjat ovat siunautuneet johonkin muuhun superkykyyn. Nyt repalepannukakut on in!

IMG_8543

Olen aina ihmetellyt, että miksi pannukakkuni onnistuvat kotona täydellisesti, ja muiden luona eivät ensinkään. Nyt ymmärsin, että kotona surauttelen taikinan aina sauvasekoittimella, jotta esim. kaurahiutaleet muuntuvat taikinaa sitovaksi jauhoksi. Vieraissa (minun lähipiirissäni, opiskelijakämpissä) tätä vekotinta ei yleensä omisteta, joten muussaan banaanit ym. iloisesti lusikalla tietämättä mitä tuleman taas jälleen kerran pitää: pannarikokkelia.

IMG_8523

Tänään heräsin siskoni luonta Hakaniemestä ja tein meille aamiaiseksi pannukakkuja. Olin jo lappaamassa proteiinijauhetta taikinaan, kunnes hetken mielijohteesta pistinkin sen sijaan maitorahkaa. Taikinasta tuli melko löysää, melkeimpä liian löysä, mutta tällä kertaa se osoittautui vain eduksi. Pannukakuista tuli repaleisesta ja kokkelimaisesta ulkonäöstä huolimatta ihan super hyviä! Niin pehmeitä ja tahmeita. Pannukakut olisi voinut vaikka muussata lautasella taikinamössöksi, niin heiveröisiä ne olivat. Kun puurohiutaleet jätetään pannukakussa kokonaisiksi, lopputulos saa kivaa DIY-tunnelmaa.

IMG_8535

Esteettisen repaleiset rahkapannukakut

1 banaani
2 munaa
puolikas purkki rahkaa, n.100g
joitain hyppysellisiä kaurahiutaleita, ehkä vähän alle desi
ripaus suolaa
steviaa tai muuta makeutusta maun mukaan (saapi olla aika reilusti, sillä ainoa makea elementti on banaani)

Muussaa banaani haarukalla, lisää muut aineet ja ”vatkaa” haarukalla suht. tasaiseksi taikinaksi. Paista pannulla esim. kookos- tai oliiviöljyssä pieniä pannukakkuja. Kun kaadat taikinakekoja pannulle, älä levitä taikinaa. Muuten siitä tulee liian ohut ja kääntäminen on mahdotonta. Anna pohjan kypsyä kunnolla (lämpöä levyllä saa olla aika hyvin), ja muodostaa kovahko kuori. Flippaa ja paista toinenkin puoli. Lättyjen kuuluu jäädä sisältä meheväksi. Mikäli jotkut letuista epäonnistuu, ei haittaa! Se ei vaikuta makuun mitenkään.

Sitten vain nauttimaan!

IMG_8536

PS. Oletteko polttaneet aamulla kynttilöitä? Kesäaamulla se ei ehkä ihan ajaisi asiaansa, mutta näin (melkein) talvella jopa aamupäivät on sen verran hämäriä, että kynttilät tuovat ihanan lämpöistä tunnelmaa kämppään. Siskoni polttaa kynttilöitä melkeimpä 24/7, ja ensimmäinen asia minkä hän aamulla tekee, on sytyttää kynttilät, jotka on ripoteltu ympäri kämppää. Ihana idea!

Kommentit (35)
  1. Juhuu! Onnistuu täydellisesti…minun versiot oli vaan paljo ohkasempia ja niitähän tuli PALJON! Kiitos reseptistä, tämä jää minun reseptikirjaan ikuisesti;)

  2. Moikka! Ajattelin jakaa sulle oman todella onnistuneen kokeilun reseptistäsi. Pannaripostaus löytyy täältä:

    http://thinknstyle.blogspot.fi/2013/11/quick-banana-pancakes-with-love.html

    Erilaisia reseptejä kokeilleena tämä on so far the best. 🙂 Onko ok pitää postauksessa viittaus blogiisi?

    Sellaisen huomion tein, että pannarit kaipaavat ehdottomasti jotain twistiä aitoa vanilijaa tai kardemummaa. Nam!

    Reipasta viikonloppua!

    1. Nam hyvältä näyttää! Ja juu, viittaus on hyvä olla, kiitos teille! 🙂

      1. 🙂 Olen kyllä ollut itsekin niin positiivisesti yllättynyt, kun nämä pannarit onnistuvat joka kerta. Jippii!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *