Satavarma Sandro

Kyllä minä vain jumalaani kiitän yhdestä asiasta. Nimittäin siitä, että asun tien toisella puolella Helsingin pomminvarminta raflaa, pohjois-afrikkalaista Sandroa. Ties kuinka monet kerrat sinne on loikittu lätäkköjen yli sateessa lounaalle tai illalliselle. Jotenkin Sandroon liittyy aina sade. Paitsi viikonlopun brunssien yhteydessä. Silloin paistaa joka kerta. Ihme juttu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin satoi myös tänään, kun kaksi aamupalan skipannutta päätti puolen päivän jälkeen vihdoin taipua helppoon lounaaseen – jonkun toisen valmistamaan.

Seisova pöytä on paras pöytä ja Sandrossa se notkuu syntisen hyvää kasvisruokaa. ”Salaattipöydän” lisäksi voi keittiöstä tilata myös (lihaisan) pääruuan. Ymmärrän kaiken, mitä tulee lihanhimoon, mutta mielestäni seisovan pöydän antimet ovat niin runsaat, ettei pääruokaa (lihaa) juuri kaipaa. Kuka ylipäätään tarvitsee muuta lounaakseen kuin Sandron klassista hummusta, tsatsikia, tomaattikastiketta ja sitä ihanaa leipää?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sandro on tullut meitsille tutuksi lähinnä brunssien ja illallisten merkeissä, mutta viime aikoina siellä on tullut käytyä nimenomaan lounaalla. Kävimme vaihtelun vuoksi testaamassa pariin otteeseen myös toisen, Eirassa sijaitsevan Sandron, lounaan.

Joko Eiran ikuinen aurinko vaikutti asiaan tai sitten se vain oli karu totuus: Kalliosta poistuessa laatu parani. Ehkä Eirassa on niin rauhallista, että kokeille jää aikaa lisätä safkaan viimeinen ainesosa eli rakkaus. Tai sitten eiralaiset ovat vain vaativampia kuin ikuista vappua viettävä kalliokansa. Tiedä tuota. Mutta en valita, sillä Sandro se vaan aina toimii.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikkupikareissa on mysteerisen herkullista, makeaa minttuteetä. Kahvinjuojana olen vaikuttunut. Tee on niin hyvää, että kokemuksen vankalla äänellä kehotan aloittamaan sen tankkauksen jo syömisen yhteydessä. Nimittäin kun on vetänyt ns. sandrot, on aika tuskallista koittaa mahduttaa enää suuria määriä nesteitä mahalaukkuun, kun haluaa kuitenkin juoda vielä kahvitkin.

Kommentit (5)
  1. Christina / Chaneleon
    12.5.2015, 14:16

    Sandro on ihana <3 Brunssin puolesta ja muutenkin!

  2. Sandron brunssi <3 <3 täydellisyys!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *