Se oli sellane vuosi

Nyt voin rehellisesti sanoa että tämä oli tältä kertaa tässä. Jokin aikakausi, mikä piti kokea, on nyt ohi. Tänään se on ohi.

Okei, lyhyesti: vuosi sitten blogijutut (varsinkaan täyspäiväisenä oravanpyörä-rumbana) ei enää napannut ja piti tehdä täyskäännös ja lähteä kokeilemaan jotain muuta. Valitsin teatteritaiteen. Tanssitaustaisena henkilönä kehollisuus, taide ja itseilmaisu kiinnostivat. Siksi tämä valinta.

Hain ja pääsin vuodeksi opiskelemaan kansanopistoon draamaa ja siellä näin mitä näytteleminen oikeastaan on. Innostuin ja löysin itsestäni paljon uutta. Olo oli jotenkin kreisi. Heittäisin koko blogiuran hetkeksi (tai oikeastaan alan hektisyydestä johtuen luultavasti lopullisesti) syrjään ja lähtisin täysin uudelle tantereelle ilman mitään meriittejä katsomaan että mitäköhän muuta tästä tytöstä irtoaa kuin tekstejä ja kuvia internetiin. Huomasin, että elämää on muuallakin. Ja aitoja ihmisiä löytyy luultavasti todennäköisemmin esimerkiksi sieltä kuin vaikka blogimaailmasta. No, se on toinen tarina.

joullu

Joka tapauksessa tänään on merkittävä päivä siksi, että nyt olen saanut pakit kaikista mahdollisista yliopistotasoisista teatterialan jatkokoulutuksista. Olipa se hienosti muotoiltu lause. Toisin sanoen: ei jatkoon.

”No mutta monethan hakee monta kertaa! Hae uudelleen ensivuonna, eikö niin?” No joo. Ehkä. Vaikea sanoa mitä tulevaisuus kantaa repussaan. Mutta tänään tuli kyllä jännän helpottunut olo! Kuin yhtäkkiä edessäni olisi auennut kymmenen uutta ovea. Vaikka tavallaanhan ovia meni kiinni. Uskalsin jopa ajatella sellaistakin, että palaisin taas kirjoittamaan täyspäiväisesti. Nyt minulla on ainakin vuoden ajalta repussa teatterijuttuja. Ehkä The Good Morningin suunta vaihtuu taas johonkin suuntaan?

Olen tietysti myös miettinyt sähköasentajaksi tai puutarhuriksi kouluttautumista. Ja kiinnostaa myös aloittaa paini tai vapaaottelu tai joku, jossa pääsee pieksemään ja tulemaan piestyksi! Missähän olisi hyvä paikka, tietääkö joku?

Törmäsin vähän aikaa sitten mietelauseeseen, joka meni jotenkin näin: ”Älä yritä tavoitella onnellisuutta, vaan tee oman elämäsi tarina kokonaiseksi.”

Mihinköhän tämä tarina jatkuisi loogisesti? No, sen näkee. Ehkä pitää vain pitää mielessä että aktiivista elämää löytyy kumma kyllä kaikkialta täältä maailmasta, minne sitä ikinä päätyykään.

Kommentit (3)
  1. Vitsit, eksyin tänne pitkästä aikaa ja muistin heti että mulla on ollut ikävä sun juttuja!
    Tekstin tuottaminen tuntuu sujuvan sen verran sutjakasti että sinuna harkitsisin myös vaikkapa viestinnän opintoja 😉
    Pitääkin nyt aktivoitua lukijanasi!

  2. Tsemppiä! Mä etsin vielä näin kolmekymppisenä omaa suuntaa. Jätin duunin ja mietin että milstä sais rahaa ruokaan 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *