Suomalaisten lempipuheenaiheet

Eilen blogissa puhutti maidottomuus ja suomalaisten runsas maitotuotteiden käyttö. Aihe on synnyttänyt hyvin keskustelua! Melkein nauratti huomatessani, kuinka kommentointi blogissa heräsi yhtäkkiä eloon. Ehdin nimittäin juuri joitain päiviä sitten tehdä päätelmän suomalaisten lempipuheenaiheista.

Seurasin viime viikolla sivusta erästä keskustelua ja pohdin, miksi minulla ei ole mitään sanottavaa tähän. Samalla aloin miettiä muita keskusteluita, joita olen vain seurannut sivusta kuin ulkopuolinen, vaikka en varsinaisesti mikään sivustaseuraajatyyppi ole. Keskustelujen aiheet olivat pitkälti A. Sää. B. Allergiat. C. Vaivat. D. Työilmapiiri ja pomo E. Vapaapäivät ja lomat.

IMG_5855

Nepä ne. Suomalaisten lempipuheenaiheet, joista keskustellaan paljon ja usein vieläpä samalla käsikirjoituksella. Asia on näin tai sitten se on näin mutta huonosti se aina on. Kuorosurkutus ei edistä välttämättä hyvinvointiamme, vaikka saisimmekin vertaistukea. Alkaessani kirjoittaa postausta maidottomuudesta, mietin hetken, sopiiko tämä blogin positiiviseen linjaan. Tiedän myös, että blogiani lukee myös hyvin nuoret ihmiset, jotka saattavat ottaa kirjaimellisesti monen bloggaajan antamia vinkkejä.

Ei ole olemassa totuutta ruokavaliosta, oikeasta ajattelutavasta tai treeneistä, jotka voi lukea blogeista, omaksua sellaisenaan ja tulla täydellisen terveeksi ja timmiksi ihmiseksi. En kirjoittanut aiheesta siksi, että se on trendikästä, tai siksi, että halusin kirjoittaa ruokavaliovalistuksen, koska en oikeastaan edes halunnut. Kirjoitin aiheesta siitä syystä, että olen kokenut omassa olossani merkittävän muutoksen maitotuotteiden poisjättämisen myötä ja mielestäni on tärkeää ottaa asia puheeksi, jotta myös muut hyvinvoinnista kiinnostuneet voisivat saada uusia työkaluja oman optimaalisen olonsa löytämiseen.

IMG_5570

Sää-puheenaiheeseen palatakseni, on jännä kuinka se onkin se sää, josta tuppaudumme puhumaan tilanteessa kuin tilanteessa. Se on turvallinen matalan kynnyksen puheenaihe: koskettaa kaikkia ja sisältää yleiset ja yhtenevät mielipiteet, joiden myötä on helppo luoda yhteisymmärrys tuntemattomankin tyypin kanssa. Tapa, jolla ihmiset usein puhuvat säästä on nimittäin tyyliä ”huonosää-hyväsää”. Säästä märehtiminen ja sen myötä negatiivisen energian levittäminen on kuitenkin smalltalk, jonka voisi korvata vaikka jollain muulla. Ensinnäkin, emme voi vaikuttaa ulkona vallitsevaan säähän. Toisekseen, minun mielestäni ei ole olemassa hyviä säitä ja huonoja säitä. On olemassa vain se seikka, että asumme planeetalla nimeltä Maa, ja kaikki luonnonilmiöt, jotka koemme, johtuu pitkälti sen liikkeistä. Luonnolla on keinonsa ylläpitää elämää. Katso kasveja sateella, ja kuvittele kuinka hyvää kosteus tekee niille. Uskon sateisten päivien tekevän hyvää myös ihmisille ja eläimille.

IMG_5657

Olen aina pitänyt sateisista päivistä. Silloin kun sataa, ei ehkä paista aurinko, shit happens, mutta silloin on havaittavissa muunlaisia viboja, kuten seesteisyyttä ja jotenkin kiehtovaa rauhallisuutta. Itse huomaan muuttuvani melkein eri ihmiseksi säiden vaihdellessa. Kun aurinko paistaa, säntäilen paikasta toiseen, syön kun ehdin, olen nauravainen ja energinen. Kerään kokemuksia. Aurinkoisella säällä on kiva ajatella kevyitä asioita ja tehdä kreisejä juttuja, joita voi sadepäivinä kelailla.

Kun sataa, inspiroidun jostain syystä hyvin voimakkaasti ja saatan viettää paljon aikaa mietiskellen ja kirjoitellen. Koen erilaista yhteyttä itseeni. Sateella keskustellessani ihmisten kanssa aistin, kuinka kaikki ovat astetta intensiivisemmin mukana keskustelussa. Aiheet saattavat myös olla hieman syvällisempiä kuin aurinkoisena päivänä. Sateella on erityisen virkistävää käydä ulkona, sillä kostea ja raikas ilma tuoksuu huumaavan hyvältä! Silloin on helmeä suunnata vaikka suppailemaan!

Kommentit (23)
  1. Plants rental
    5.7.2014, 07:10

    Mistä tämmösiä kannattas hankkia ja mitä merkkiä, onko Mass.fi sivustolta löytyvät hyvä vaihtoehto? Blogisi tuo hirveästi inspistä reenaamiseen, jatka samaan malliin!

  2. sää on juurikin mielenkiintoinen aihe! vaikka siitä yleensä puhutaan tosi yleispiirteisesti eli sanotaan se, minkä jokainen näkee ikkunasta, mutta luonnonilmiöt on meiksin mielestä ainakin tosi mielenkiintosii ja on erikoista kun suomen sää muuttuu +25 yhtäkkiä raekuuroon :Dd maailma on jännä ja luonnonilmiöt!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *