TÄÄLTÄ TULLAAN, KALASATAMA

Olen pitänyt Snapchatissa yhdeksän päivän ajan salamyhkäistä lähtölaskentaa, joka päättyi tänään lukuun 0. Mitä ihmettä on tapahtumassa?

Kaikkea on veikattu aina ulkomaille lähtemisestä koiranhankintaan, joista ainakin ensimmäinen saattaisi olla hyvin realistinen – sanoinhan jokunen hetki sitten lähteväni tänä talvena ulkomaille. Sen aika ei kuitenkaan näköjään ollut vielä. Näin päätti universumi.Juttuhan on niin, että irtisanoin Itäkeskuksen kämpän vuokrasopimuksen viime kuussa. Soppari loppuu siis tänään. Varsinaisia suunnitelmia sen jälkeiselle elämälle minulla ei ollut, vaan ajattelin vain antaa elämän, intuition ja flow’n viedä. Mahdollisina vaihtoehtoina pidin mm. kaikesta irtaimistosta eroon hankkiutumista ja asunnottomana olemista, mökille muuttamista (ihan oikeasti) tai sitä ulkomaille lähtemistä. Sillä, mihin päätyisin, ei niinkään ollut väliä. Väliä oli ainoastaan sillä, että jotain radikaalia tapahtuu nyt ja heti.

Tiedättekö mitä? Vailla suunnitelmaa universumin käsille heittäytyminen on siitä siisti juttu, että silloin saa usein aina enemmän, kun mitä haluaa, tajuaa haluavansa, toivoo tai edes uskaltaa pyytää. Eräänä iltapäivänä satuin tepastelemaan Kalasatamassa auringonlaskun aikaan, kun taivas oli vaaleanpunainen. Hengitin raikasta meri-ilmaa ja yhtäkkiä se oli ihan päivänselvää: haluan asua täällä. Laitoin Samuelille snäpin taivaasta ja rakennuksista tekstillä ”Muutetaan Kalasatamaan”, ja sain vastaukseksi että tietenkin me muutetaan, sehän nyt on ollut ihan selvää aina, kiva että me lopulta oivallettiin se.No, mitä tekee hipit, kun hipit haluavat jotain, mikä tuntuu epätodennäköiseltä saada? Hipit ottavat tietysti haluamisensa mukaan meditaatioonsa, ja alkavat affirmoimaan sitä. Ja niin me istuttiin vastakkain aamuisin silmät suljettuina, hengiteltiin ja kuviteltiin tulevaa asuntoamme yksityiskohtineen. Hykertelin onnesta, kun kuvittelin keittäväni kahvit suurilla ikkunoilla varustellussa avokeittiössä, avaavani parvekkeen oven ja näkeväni meren. Se tuntui niin todelliselta. Ehkä siksi, että se oli todellisuutta. Se vain sattui olemaan tulevaisuudessa.

Hullua on se, että kuvittelimme mielessämme lähes tismalleen samat yksityiskohdat, aina ikkunoiden paikkaa, näköalaa ja ruokailupöydän paikkaa myöten, vaikkemme olleet keskustelleet ennen visualisointia mitään asunnosta. Samoihin aikoihin katselimme tietysti vuokralle tulleita Kalasataman kämppiä, mutta kaikissa oli jotain vikaa – outo pohja, ei merinäköalaa, ei saunaa… Jatkoimme affirmointia ja kämppien selailua. Tiesimme, että kohta se tulisi tapahtumaan. Tunne oli hämmentävän vahva, ehkä yksi vahvimpia tunteita koskaan elämässäni. No, meni alle viikko, niin kämppämme – juuri sellaisena, kun olimme sen kuvitelleet – tuli vuokralle. Siinä vaiheessa oli kyllä aika mitähän vittua– fiilis. Ja niin me saimme asuntomme, heti samana päivänä.  Yhdeksän todella pitkältä tuntuvaa päivää ollaan muuttoa odoteltu, ja tänään se sitten tapahtuu. ”Joulu!” huudahdin aamulla. Käytiin eilen illalla jo fiilistelemässä tyhjällä asunnolla; poltettiin kynttilöitä, riehuttiin ympäriinsä, juotiin valkkaria suoraan pullosta, ihmeteltiin mustana vellovaa merta, oltiin hiljaa, naurettiin, kosketeltiin keittiön pintoja, istua nökötettiin lämmittämättömässä saunassa, ja minä liikutuin melkein kyyneliin kävellessäni vaatehuoneeseeni. Samuel kysyi, että kai hän saa myös laittaa vaatteensa sinne. No, ehkä yhdelle hyllylle, vastasin. 

Kuvat: Samuel Glassar

Hyvästi Itäkeskus, hyvästi kahden asunnon välinen elämä ja hyvää huomenta uusi, unelmien kämppä! En malta odottaa, että näette sen! En malta odottaa että minä näen sen! Tänään… <3

Muuttoa voi seurailla tänään Snapchatista @kaisaminni.

Kommentit (8)
 1. matsutakesieni
  1.10.2017, 22:21

  Ihanaa kuulla että affirmointi toimii teillä noin hyvin Itekkin oon visualisoimalla saavuttanut huimia asioita c; Lukion jälkeen heittäydyin universumin varaan, lähdin rinkan kanssa ulkomaille ja jäin jäädäkseni, aloin elättää itseni kirjoittamalla kuten olin aina haaveillutkin. Nyt säästän maailmanympärysmatkaa varten 😀 Kaikkea ihanaa sulle ja Samuelille!

  1. Ah, ihanaa! Kiitos, samoin 🙂 <3

 2. Miten teidän ”ei seurustella” ja ”ollaan vapaassa suhteessa” sopii nyt siihen että muutatte yhteen ja teistä tulee avopari?
  Muutenkin teidän puheet suhteestanne kuulostaa ihan tavalliselta terveeltä suhteelta.

  1. En näe mitään syytä, miksi se ei sopisi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *