Talven ainoa nautinto

Vuoden eka viikko on pitänyt sisällään neljä salitreeniä, makrojen laskeskelua, joka-aamuisen seiskan herätyksen ilman torkuttamisia ja kuherteluja sekä kropan tarpeiden tunnustelua. Se tuntuu ottavan vastaan hiilareita tosi hyvin, vaikka joulu vasta olikin, heh. (Ei ole muuten ehkä mitään voimaannuttavampaa, kun hiilarivajeessa riisikattilaan kajoaminen. Paitsi ehkä naispresidentti.)

kaisaminni-13.jpg

Enkö tosiaan keksi mitään parempaa tekemistä tällaisessa harmaassa ja pimeässä talvessa kuin ruuan muuttamisen matematiikaksi ja kehon rääkkäämisen salilla? En. Kaipa se on sitä suomalaista sisua eli masokismia. Kun on kerran kurjaa niin olkoon sitten kunnolla kurjaa! Kun ei kerran niitä lentoja lämpimään ole, niin sitten se on lämmitettävä kroppa ihan vanhalla kunnon lihastyöllä.

Paitsi että viime aikojen ruoka- ja treenihommat ovat kyllä olleet kaukana kurjasta. Itseasiassa ne ovat olleet tämän vuoden ainoa lohtu. On ihana välillä laskea, että mitä tulee syötyä. Makrotietoisuudella pystyy vaikuttamaan niin konkreettisesti omaan hyvinvointiin ja oppia itsestään lisää. Tästä aasinsillalla kysymykseen: Syöthän sinä tarpeeksi? Laskemalla vaikka yhden päivän ajan syömisiään saa hyvin selville, mihin suuntaan sitä ollaan kropan kanssa menossa.

kaisaminni-21.jpg

Se on myös jännä huomata, että kun on kerran elämässään pumpannut itsensä lihaksikkaaksi, ei tarvita kuin ihan vähän ärsykettä, niin BOOM, sieltä ne muskelit jostain puskee esille. Eilen tein salilla pystypunnerruksia peilin edessä, ja voin lähes vakavissani kertoa, että hartialinjani oli leveämpi kuin yhdenkään vieressäni treenaavan miehen. Ja huom. treenasin viimeeksi tavoitteellisesti noin neljä vuotta sitten.

Okei, tänä vuonna kasvatetaan siis taas muskeleita. Kuinka ihanan perinteistä! Back to basics. 

kaisaminni-24.jpg

Ainiin! Treeniin liittyen heroista pari hommaa. Silloin muinoin ollessani lihaksikas käytin heraproteiineja, joita jotkut fitness-tyypit mainostivat instagramissa. Ne olivat tietenkin upeasti brändättyjä, mutta täynnä makeutusaineita ja itse hera oli niin huonolaatuista, että sen kyllä haistoi myöhemmin samana päivänä.

Hajuun liittyen muuten aika hyvä tapa testata heran laadukkuus on jättää sheikkeri huuhtelematta ja löytää se salikassista treenin jälkeisenä päivänä ja haistaa!

Ainakin itse muistan näiden sheikkerijäännösten olleen kamalimpia löytöjä ikinä ja parhaimmillaan ne piti heittää roskiin tai jäädyttää pakastimessa, kun se haju ei vain lähtenyt. No, nykyään asiat ovat paremmin heran(kin) suhteen, kiitos Puhdistamon. Enää ei haise, ei sheikkerit, eikä suolisto. Ihanaa. Puhdistamon luomuherat – klik! Ja koodilla ”rakkaus” saatte tietty alea sen -15%!

kaisaminni-6.jpg

Photos Samuel Glassar / edit by me

Mites teidän tammikuu on lähtenyt käyntiin? Onko treenimotivaatio kateissa vai huipussaan? Lähetän vähän täältä tulemaan, jos jollakulla ei ole hetkeen näkynyt! Vhooooommmmm DINGGGG!

Kommentit (3)
  1. Hei!

    Jälleen mielenkiintoinen blogiteksti, kiitos siitä! Olenkin useamman vuoden seuraillut blogiasi ja pidän paljon kirjoitustyylistäsi.

    Tuli mieleen noista rasvattomista maitotuotteista, että mitä mieltä olet rasvattomasta raejuustosta? Kuuluuko samaan kategoriaan rasvattomien rahkojen jne. kanssa? 🙂

  2. Hei en oo tajunnutkaan erikseen toivottaa sut tervetulleeksi tänne Lilyyn! 🙂 Kiva kun bloggaat täällä, toivottavasti viihdyt. <3

    1. Hei, ihana. 🙂 Kiitos! <3 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *