Talvinen Tallinna

Kesällä lupasin, että palaan Tallinnaan pian. Näköjään sopivan pian oli nelisen kuukauden päästä, marraskuun viimeisenä päivänä. Astuin syyssateisesta lumettomasta Helsingistä laivaan ja laivasta ulos lumiseen Tallinaan, jossa kävi viima ja naama jäätyi yhteen ilmeeseen. Olin unohtanut miltä pakkasen jäädyttämä naama tuntuu! Alkushokin jälkeen täytyi alipukeutumisen vuoksi käydä ostamassa uudet vuorelliset nahkahansikkaat ja ekstraneule takin alle. Kaulahuivistakin piti taiteilla myssy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Menimme lounaalle Tallinnan parhaaseen ravintolaan; Vegan Restoran V:hen, josta kirjoitinkin kesällä blogiin ensimmäisen kerran (klik!).

Kyseinen ravintola on täysin vegaani ja siellä on tarjolla myös raakaruokaa. V:ssä oli uusittu menua, mikä oli positiivinen ylläri. Jäätyneitä reisiä sulatellessani listan pasta-annos kuulosti kaikista lohdullisimmalta. Lämpöä tilattiin pöytään myös valkkarin muodossa. Jälkkäriksi oli saatava vitriinissä koreileva kirsikkainen vegaanicupcake!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Paikka ei ole pimeä, päin vastoin, mutta pöytien yllä olevat spottivalot saavat valaistuksen näyttämään mielenkiintoiselta kuvissa.)

Tallinnassa ihaninta onkin ravintolat ja kahvilat. Niitä on kaupungissa hirveä määrä ja ne ovat kaikki mielestäni laadukkaita ja todella kohtuullisen hintaisia. Samaa ei voi sanoa esimerkiksi Helsingin keskustasta, jossa ylihinnoitellut ja mauttomat ruuat ovat lähinnä sääntö eikä poikkeus. Täällä pitää todella tietää, minne menee syömään, mutta Tallinnassa hakuammunnallakin usein onnistuu.

Täysillä vatsoilla oli hyvä jatkaa joulutorille. Kävimme myös glögeillä Must Puudelissa, jonka sisäpihalla tuli kesällä juotua drinkki jos toinenkin. Tämän kertainen glögi muistutti kylläkin jouluisen juoma sijaan lämmitettyä sangriaa, mutta kylmissään kai sitä ihminen juo vaikka lämmintä Koskenkorvaa. Tai ainakin suomalainen Tallinna-visiitillään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ehkä keväällä lumien sulaessa ja kaupungin herätessä eloon olisi seuraava hyvä kohta visiteerata taas etelänaapuria. Sinne on niin nopeaa ja edullista matkustaa, että siellähän kävisi vaikka pelkällä lounaalla, haha!

Kommentit (18)
  1. Haluaisin antaa pienen vinkin Viroa koskien, kannattaa joskus suunnata johonkin muuhun kaupunkiin kuin Tallinnaan. Tiedän, et Virosta ei kovin montaa isompaa kaupunkia löydy, mutta esim. Tarto on aivan ihana! Lievää kotikaupungin kehuskelua, hehs. Ollaan monesti juteltu opiskelukavereiden kesken, että Tallinna ei edes tunnu enää Virolta Tartossa asumisen jälkeen. Maailman sympaattisin pieni kaupunki, hyviä ruokapaikkoja ja baareja, ja kauniita vanhoja taloja. Suosittelen!

  2. Pakko kommentoida vaikkei liity Tallinnaan niin mitenkään. Käytiin tänään äikässä läpi sun kirjottama essee viime kevään kirjotuksista ja luin sen nyt vasta ekaa kertaa. Ihan huikee!! Oli jotenki outo tunne ku käytiin tekstiä läpi ja siitä tuli paljon kehuja ja tunsin jotenki jonkunlaista ylpeyttä tyyliin ”luen tän kirjottajan blogia. Sen kaikki tekstit on yhtä hyviä. Se on vaan mahtava, tiedän”. Hämmästyin vähän mun reaktiota kun ei kuitenkaan tunneta, luen vaan sun tekstejä. Silti tuli jotenki tosi hyvä olo ku opettaja sano että ottakaa mallia jos osaatte. Teki heti mieli ruveta mainostamaan tätä sun blogia koska täällä kaikki sun kirjotukset on ihan järisyttäviä! Tulin vaan siis kertomaan pienet terveiseni että olet mahtava kirjoittaja Kaisa 🙂 ihanaa joulunodotusta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *