Täydellisesti paistettu lohi

Rakastan lohta sen jokaisessa muodossaan: raakana, savustettuna, uunissa ja pannulla. Nopeiten lohi taitaa kypsyä pannulla, ja siihen on olemassa pari kikkakolmosta, joiden avulla kalasta saa erityisen rapsakkaa ja maistuvaa. Nappasin kuvat tästä kauniista operaatiosta kuluneella viikolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ota pala lohifilettä ja länttää se kevyesti öljytylle, kuumalle pannulle nahkapuoli alaspäin. Mikäli pannu oli tarpeeksi kuuma, pitäisi alkaa kuulua tirinää. Suolaa lohen pinta reippaalla kädellä. Sivusta näet lohen kypsymisen. Kun punainen väri on muuttunut vaaleanpunaiseksi lähes puoleen väliin filettä, voit kääntää kalan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt nahka pitäisi irrota helposti. Paista toista puolta vielä kovalla lämmöllä hetki, jotta rapea kuori ehtii muodostua, ja laske lämpöä sitten maltillisemmaksi, jotta lohi kypsyy myös sisältä. Suolaa myös tämä puoi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikäli haluat (super herkullisen) rapean kuoren myös toiselle puolelle, voit kääntää lohen vielä kerran ja mahdollisesti nostaa levyn lämpöä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun kalan säikeet tuntuvat irtoavan toisistaan liukuen, lohi on kypsää. Huom. Mikäli fileessä on ohuempi kohta, sen voi leikata kesken paistamisen lautaselle odottamaan, sillä se kypsyy luonnollisesti nopeammin. Näin estät sen turhan kuivumisen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaveriksi salaatti tai vaikka uunikasviksia. Tästä ei lounas parane!

Kommentit (1)
  1. lena / london and beyond
    9.11.2014, 11:33

    Om nom kun näyttää hyvältä!

    Asun Taipeissa tällä hetkellä ja mulla ei ole uunia. Täällä ei asunnoissa tosiaan uunia usein ole, ja silloin (harvoin) kun tekisi mieli alkaa tekemäään ihan kunnolla ruokaa ei se ole mahdollista. Ärsyttävää, kala olisi poikaa nyt 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *