Tee näitä kolmea ärsyttävää asiaa ja elämästäsi tulee helpompaa

Olen nihkeä. Lenkkareissa hionneet varpaat uppoutuvat kylmään rantahiekkaan. Viileä tuuli puhaltaa ja minua palelee. Samuel menee edellä ja vesiraja on jo hänen reisissään. Minä olen kastanut vasta varpaani veteen, ja sekin on jo ihan liikaa. ”Tuu!” hän huutaa juuri, kun sisäinen nössöni alkoi latelemaan syitä, miksi minun kannattaisi mennä takaisin pukukoppiin ja pukea päälle. ”Tuu, Kaisa!” Sammutan ajatukset. Ne ovat aina tässä kohtaa turhia. Sen sijaan kaivan maskuliinisuuteni esiin, siirrän huomion kehooni, aisteihini ja lähden kahlaamaan. Kohta tulee lämmin. Siinä kuvattuna hetki, joka innoitti minut tämän postauksen tekemiseen. Eipä nimittäin ollut minuutin vedessä oleilun jälkeen juuri kylmä, lämmin suorastaan. Sinä päivänä ryhtymisenergiaa riitti ja päivä eteni tanssien. Tämän lisäksi tietysti fiilis oli ihan super ja keho kehräsi hyvänolontunteesta. Saman flown saan oikeastaan joka kerta, kun teen jotain ärsyttävää, joka kuitenkin lopulta oli niiiiiin worth it. Mukavuusalueella on mukavaa olla, mutta syy, miksi siellä on myös aika ärsyttävää olla, on se, että kaikki vähänkin enemmän vaivaa vaativa tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta. Kun mukavuusalueella taiteilun sijaan riuhtaisee itsensä ja sisäisen valittajansa kunnolla epämukavuusalueelle – vaikkapa ihanien burpeeiden merkeissä – oikeastaan ihan kaikki tuntuu sen jälkeen todella mukavalta (#lifehack!). Heh. Jopa juokseminen. Ja hajulukon puhdistus. Ja pitkä työpäivä. Ja hankalaksi heittäytyvät ihmiset. Puhumattakaan siitä, kun illalla pääsee puhtaiden lakanoiden väliin lepäämään, eikä tarvitse enää mitään. Ai että, kyllä muuten tulee uni.

3 INHOTTAVAA ASIAA, JOIDEN MYÖTÄ ELÄMÄSTÄSI TULEE HELPOMPAA:

 

1. Avantouinti tai kylmä suihku

On se vaan hullua ja ihanaa. Ehdottomasti parhaat kiksit tulee kylmästä, vaikka sinne meneminen on kyllä melkoinen koe mielelle. Olen miettinyt monesti, että mikäli avantouinti olisi kiellettyä lailla, se olisi varmasti suositumpi huume kuin mikään, mitä tällä hetkellä diilataan Piritorilla. Avantouinnin, tai sen kotiversion, eli kylmän suihkun, jälkeinen fiilis on lämmin, rentoutunut, pirteä ja energinen. Laittakaahan ehdottomasti kokeiluun, jos ei vielä ole tullut kokeiltua! Siitä, jos jostain saa helposti voittajaolon, joka taas luo hyvän pohjan tehdä mitä tahansa ja onnistua siinä.

2. Kovatehoinen, mutta lyhytkestoinen treeni

Pitkät kävelyt, rennot hölkät, tai reilun tunnin kestävät saliohjelmat eristävästä liikkeestä toiseen ovat aika lupsakoita ja mukavia tapoja liikuttaa ruhoaan, eikä niissä toki mitään vikaa olekaan. Kuitenkin monesti huomattavasti paremmat kiksit saa lyhyempikestoisella rääkillä, jossa tehdään peräjälkeen mitä inhottavammilta tuntuvia liikkeitä; punnerruksia, kyykkyhyppyjä, burpeeita, hypitään hyppynarulla tai kyykätään ja mavetetaan painavilla painoilla. 15-30 minuuttiakin riittää ja kyllä jää energinen olo!

3. Päivittäinen meditointi

Okei, en sano, että meditointi on ärsyttävää, mutta se vaatii tietynlaista ryhtymistä ja kurinalaisuutta, mikäli sitä aikoo pitää yllä päivittäin (= todellinen teho). Vaikka lootusasentoon asettuminen ja kaiken unohtaminen kesken tuotteliasta päivää saattaa tuntua turhauttavalta ja jopa turhalta ajanvietolta, enpä muista kertaakaan katuneeni meditointia. (Tai treeniä. Tai avantoa.) Sen sijaan kiitän itseäni siitä, että tein sen, sillä oivallan meditoidessani aina niin paljon asioita. Ihan vaikka lähtien siitä, että supertärkeä puuha, jota tein ennen meditaatiotani, osoittautuikin meditoidessani täysin turhanpäiväiseksi, ja suuntani on nyt paljon selkeämpi. Tiedän paremmin, mitä haluan ja mikä kaikki on aikani arvoista. Oletteko te käyneet jo syksyisellä pulahduksella, vai eikö uinti ole kesän jälkeen vielä lakannutkaan? 😉 Me käytiin viime viikonloppuna useammankin kerran Mustikkamaan biitsillä, jossa myös vedettiin treenit ennen pulahdusta. Todella toimiva kombo! Yllätyttiin veden lämpötilasta. Avantokausi tosiaan on jo täällä, vaikkei jäätä vielä näy. Aika ihanaa!

LUE MYÖS: TÄSTÄ AVANTOUINNISSA ON KYSE & MEDITOINNIN ABC EDELLINEN POSTAUS: SUPERFOOD-SUNNUNTAI: MACA

Instagram: kaisaminni Snapchat: kaisaminni Facebook: The Good Morning

Kommentit (2)
  1. Linda / Revontulipalo
    12.10.2017, 11:04

    Haha mä en oo vielä heittänyt edes talviturkkia suomalaisiin vesiin 😀 Liian kylmää vettä nääs. Avantouimaria musta ei ehkä tuu, mutta meditointia pitäis ehdottomasti harrastaa useammin.

    1. Haha! No, meditointia vaan tuplasti enemmän ni kyllä se kylmä vesi korvaantuu 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *