Terveellinen herkkuhetki: Jouluisat ruistäytekeksit

Aion hemmotella teidät piloille näillä kekseillä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen mukana Indiedaysin ja VAASANin herkkuhaaste-kampanjassa, jossa tehtävänä oli tiettyjä VAASANin tuotteita käyttämällä loihtia uusi herkullinen resepti. Reseptit kilpailevat keskenään neljässä eri kategoriassa, joista jokaisesta äänestetään voittajaresepti. Rustasin itseni kategoriaan ”Terveellinen herkkuhetki” (yllättävää, eikö?), ja valitsin pääaineekseni jo itselleni ennestään tutut RuisNachot. Koska oli varsin ilmeistä, että muut Ruisnachot valinneet bloggaajat kehittelisivät nachoille suolaisen dipin, päätin ovelana tehdä jotain aivan muuta…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…tässä tulee joulun (ja joulunodotuksen) terveellisin naposteltava: täytekeksi, jonka rouskuvat kuoret ovat sataprosenttista ruista ja sisältö pähkinän pehmeitä rasvoja, taatelin kuituja, appelsiinin C-vitamiinia ja jouluisia aromeja! Mikä onkaan parempaa kuin suolaisen ja makean yhdistelmä? Tämän keksin suolaiset kuoret korostavat nimittäin täydellisesti täytteen pehmeitä ja makeita vivahteita. Miksei kukaan ole keksinyt aikaisemmin ruiskeksejä? Ruis toimii nimittäin moitteettomasti myös makean kaverina, kuten me banaanisiivuja ruisleivän päällä nauttivat tiedämme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAJouluisat ruistäytekeksit

n. 40 kpl VAASANin ”Ruis & Taikinajuuri” RuisNachoja
6 tuoretta taatelia (tai 10 kuivattua)
0,5 dl makeuttamatonta 100% maapähkinävoita
puolikas appelsiini
1 tl kanelia
(2 rkl hunajaa)

Halkaise taatelit ja poista niistä kivet. Paloittele ne pienemmiksi paloiksi, ja lämmitä mikrossa lautasella 20-30 sekuntia. Lämmittäessä taatelit pehmenevät hieman, jolloin ne on helpompi muussata. Muussaa lämmenneet taatelit haarukalla tahnaksi. Siirrä tahna lautaselta pieneen kippoon, jossa teet täytteen. Vaihda työkalu haarukasta lusikkaan. Purista appelsiinista 1/4 dl mehua ja lisää se, sekä huoneen lämpöinen maapähkinävoi ja kaneli taatelin sekaan. Sekoita tasaiseksi. Resepti ei ole tällaisenaan kovin makea, joten mikäli haluat tahnaan lisää makeutta, lisää hunajaa tai jotain muuta makeuttajaa (kuten esim. steviaa). Maistamalla selviää onko sille tarvetta. (Muista että keksin kuoret ovat suolaisia, joten täyte on keksin ainoa makea osa!) Aloita keksien rakentaminen. Aseta n. kahdenkymmenen RuisNachon päälle reilu nokare täytettä, ja paina hellästi toinen nacho kanneksi. Voila!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PS. Keksit voi säilöä muotonsa puolesta kätevästi pyöreässä pakastusrasiassa jääkaapissa.

Kokeilitko keksejä vai näyttävätkö ne muuten vain herkullisilta? Voit äänestää niitä reseptikisan voittoon käymällä peukuttamassa niitä täällä 22.12 mennessä! Kaikkien äänestäneiden kesken kesken arvotaan Day Spa -lahjakortti.

Kommentit (20)
  1. Luen säännöllisen epäsäännöllisesti blogiasi, tulen aina hyvällä tuulelle postauksista 🙂 Nyt oli _ihan_ pakko tulla korjaan toi ”Vaasan”-sanan taivutus, näytti vähän liian vieraskieliseltä.. Olisin laittanut ihan ”Vaasan herkkuhaastekampanja”… Kirjoitat yleensä niin hyvää ja selkeää yleiskieltä, joten annettakoon anteeksi 🙂

    1. Me kaikki kamppiksessa mukana olleet bloggaajat olemme saaneet VAASANilta ohjeet siihen kuinka kyseisen brändin nimi tulee kirjoittaa ja taivuttaa 🙂

  2. Omnom nää oli ihan täydellisiä! Ja niiiiin hyviä!:p lootis taas tästäkinreseptistä<3

    1. Kiitos* siis…:-D

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *