Terveellinen piknik-eväs

Kuvitelkaa, jos nakkikioskit ynnä muut grilliruokamestat myisivät hodareita, joissa vaalean sämpylän tilalla olisi kesäkurpitsa, ja nakin tilalla kaikkea hyvää proteiinipitoista hyvillä rasvoilla sekä mausteilla höystettynä…

Täytyy varmaan kesällä pistää oma vaihtoehtosnägäri pystyyn Manskulle, josta voi sitten napata aamuyön nälkätunteina raikasta ja ravitsevaa ruokaa. Samaan konseptiin voisi tietty iskeä chlorellashotit. (Mikäli ette ole vielä kokeilleet chlorella-nimisen merilevän käyttöä alkoholin nauttimisen yhteydessä/ennen sitä/sen jälkeen, kokeilkaa asap! Yhdellä leväshotilla voitte tehdä seuraavasta päivästä huomattavasti miellyttävämmän. Itse käytän Foodinin chlorellaa.)

Löytyisikö kesäkurpitsasnägärille kysyntää?

IMG_4390IMG_4406

Helpoiten kesäkurpitsahodarin varmaan syö kahtena veneenä. Näin herkullista täytettäkin saa tungettua enemmän.

Mielestäni kesällä ruokailussa korostuu tuoreus ja helppous. Talvella tekee mieli syödä kaikkea keitettyä ja paistettua, koska se lämmittää kehoa. Silloin kotona tulee myös vietettyä enemmän aikaa, jolloin lihapadat voivat rauhassa porista vaikka puolipäivää. Kesällä kuitenkin ihmiset ovat jostain syystä elossa ja haluavat tulla ja mennä, jolloin on kätevää, että ruoka saadaan kasaan nopeasti kypsentämättä. Freesiä pikaruokaa!

IMG_4382IMG_4398

Please, please, käyttäkää luomukesäkurpitsaa! Paras hommahan on, jos niitä löytyy omalta takapihalta. ”Tavallisten” kesäkurpitsojen kuoressa on nimittäin kemikaaleja, joita ei välttämättä kannata omaan kehoon laittaa. Kesäkurpitsan kohdalla luomun ja ”tavallisen” hintaero ei ole edes kovin suuri.

Pese kesäkurpitsat ja leikkaa niistä päät pois. Halkaise keskeltä kahtia pitkittäissuunnassa. Koverra pienellä lusikalla kerros kerrokselta syvempi kouru kurpitsoihin. Koverra, kunnes pehmeää sisälmystä ei enää irtoa. Ota pehmeä kesäkurpitsahöttö talteen, ja lisää sitä täytteeseen tuomaan mehukkuutta.

Täytteen proteiinina voi käyttää mitä tahansa lihaa, kalaa tai kasvikunnan tuotteita! Keitetty kananmuna, tonnikala, savulohi, makrilli, sardiini, pavut ja linssit…

Mehukkuutta ja raikkautta täyte saa kasviksista, makeutta ja happamuutta hedelmistä, makuja mausteista sekä tuoreesta ruohosipulista. Pehmeän ja täyteläisen koostumuksen täyte saa käyttäessäsi reilusti avocadoa. Lisää vielä vaikkapa oliivi- tai MCT-öljyä isolla kädellä!

IMG_4414

Hyvä piknik-eväs ja kätevä tarjottava vaikka bileissä!

Psst! Koita tehdä samalla idealla myös makea versio käyttäen banaania! Banaanin voi täyttää esim. saksanpähkinöillä ja inkamarjoilla. Tai pähkinävoilla, rusinoilla ja hunajalla… ja viimeistellä suolaripauksella. Myös cacaonibsit ja banaani on pettämätön combo!

Tuleeko mieleen muita pitkulaisia hedelmiä tai vihanneksia? Let’s get creative!

Kommentit (17)
  1. Nam! Tein näitä eilen ja oli aivan tajuttoman hyvää. Sisälle laitoin tofudogseja, tomaattia, punasipulia, paprikaa ja kesäkurpitsan sisukset pannulla lämmitettynä. Laitoin valmiit tekeleet vielä vartiksi uuniin ja huh mikä makunautinto! 🙂

    Ensi kerralla taidan testata jauhelihasörssöllä tai sitten lohitäytteellä.

  2. Siis eikö noita ole tarkoituskaan laittaa uuniin? Itsellä ei tulisi mieleenkään syödä ”raakana”, eihän kesäkurpitsa maistukaan miltään 😮
    mutta makuasia sekin kai on… Jauhelihaa ja juustoa noihin veneisiin ja hetkeksi uuniin, niin tulee parempia 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *