Terveellinen taatelikakku

Hiphei! Täältä pukkaa joulubrunssilla esiintyneen taatelikakun reseptiä. Mennään pitemmittä puheitta suoraan reseptiin. Olen nimittäin ihan superkiireinen tyttö tällä viikolla, enkä millään saa revittyä enempää aikaa blogisepustuksiin, sori rakkaat! Säästytte siis tällä kertaa mun ainaisilta omien reseptien hehkuttelulta, heh. (Okei, sen verran pakko sanoa, että olen totaalisen koukussa tähän kakkuun ja varsinkin aamupalalla se on maistunut viime päivinä. Mausta ei todellakaan uskoisi että se on terveellistä!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevyempää taatelikakkua jouluksi? Miksipä ei! Tässä ohjeet kuinka valmistat perinteisen jouluherkun ilman sokeria ja rasvaa säilyttäen kuitenkin imelän taatelin maun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATerveellinen taatelikakku

2 dl vettä
400g kuivattuja taateleita
1/2 banaani
1/2 dl kukkakaalipyrettä (keitä kukkakaalia ja survo ne sauvasekoittimella soseeksi)

2 munaa

1 dl kaurajauhoja (blenderöi/sauvasekoita kaurahiutaleet jauhoiksi)
1 dl täysjyväspelttivehnäjauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja)
1 dl ruisjauhoja
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
7 tablettia steviaa
1/2 tl suolaa

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Keitä vesi ja taatelit liedellä tahnaksi. Varmista että taateli on muussaantunut hyvin tai survo sitä tarvittaessa. Jäähdytä taateliseos ja lisää banaani muussattuna joukkoon kukkakaalipyreen kera. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Vatkaa munat erillisessä kulhossa kuohkevaksi sähkövatkaimella. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja vuorotellen taatelitahnaa sekoittaen samalla sähkövatkaimella pienimmällä teholla. Kun sinulla on edessäsi tasainen taikina, kaada se (esim. rypsi- tai kookosöljyllä) voideltuun kakkuvuokaan. Paista tunnin verran. Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilemista. HUOM! Kakku paranee päivä päivältä, kun se saa maustua ja muhia jääkaapissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ei muuta kun nautiskelemaan! Pakko vielä vinkata, että erityisen herkullisen kombon saa, kun murtaa tämän taatelikakun palasia raejuustoriisipuuron sekaan! 😉 Huippu herkku vaikkapa treenin jälkeen palautusateriana tai kuten minä tykkään: aamupalana!

Ihanaa, taianomaista tiistaita! VIIKKO JOULUUN <3

PS. tagatkaa ihmeessä joululeipomuksianne Instagramissa #thegoodmorning niin pääsen näkemään ne! 🙂

Kommentit (28)
  1. Apua en kestä miten herkullisen näköisiä kaikki sun reseptit on! Alotin ite justiinsa blogin kirjoittamisen, ja olisi kiva jos voisit antaa jotain vinkkejä hyvää blogia varten!

    Hauskaa kevättä!

    mdwlife.blogspot.com

  2. Kiinnostunut
    7.2.2014, 12:59

    Palasin vielä aikojen päästä tähän reseptiin ja haluaisin kysyä voisiko stevian sijasta käyttää jotakin muuta makeutusta ja mitä? Aivan huippuja reseptejä! Kiitos niistä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *