Toinen adventti

Olen tehnyt to do-listan, jonka deadline on jouluaatto. Haluan siis saada tietyt asiat hoidettua (mieluiten hyvissä ajoin) ennen joulua, jotta voin laskeutua hyvillä mielin juhlaan ja vihdoin rauhoittua vähän. Laadin listan marraskuun alussa ja pari päivää sitten kauhukseni huomasin, etten ollut saattanut valmiiksi yhtäkään listan asioista. No, tämä kolmipäiväinen viikonloppu taisi osua aika oikeaan kohtaan; sain nimittäin ruksattua melkein kolme rastia listaan!

Siksi ”melkein”, sillä yksi tehtävistä oli huoneeni seinien maalaus, enkä millään saanut maalattua vielä kaikkia seiniä. Elän siis tällä hetkellä remontin keskellä, mutta eiköhän tämä homma saada hoidettua ennen joulua. Vaalean vihreät seinät saavat kauniin valkoisen peitteen. Olen pikkuhiljaa muuttamassa koko huoneen värimaailmaa enemmän valkoiseksi. Tällä hetkellä silmääni häiritsee erityisesti violetti sohva ja puiset yksityiskohdat huonekaluissa! Mutta ehtiihän tuota dekoreerata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen tehtävä oli joululahjojen osto. Olen siis ostanut ensimmäiset joululahjat. Tänä vuonna päätin tehdä niin, että ostelen lahjoja sitä mukaan kun löydän jostain jotain, mikä muistuttaa minua jostakusta…. En siis lähde erityisemmin etsimällä etsimään mitään vaan kiertelen ja kaartelen ja katson jos jotain tarttuu mukaan. Oikeastaan tämä ei ole toiminut niin hyvin kuin luulin, sillä tuntuu että löydän eniten lahjoja vain itselleni, heh! Oh well, pikkuhiljaa pikkuhiljaa… Voinhan hätäpäissäni aina leipoa jotain lahjaksi ystävilleni, jos mitään materiaa ei tunnu löytyvän!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolmas, ehdottoman tärkeä homma koreilee kuvissa! Joka jouluinen must-make ja must-have. Piparkakkutalo! Ajoitinpa talon väsäämisen vielä tällaiseen saumaan, kun muotoilua opiskeleva kamuni on kaupungissa. Sain siis taiteellista silmää avukseni. Ensin päätimme tehdä ihan överin talon jossa on monta kerrosta ja erkkereitä ja ulokkeita, mutta pari tuntia tuskailtuamme kaavojen toteutuksen kanssa (nehän on siis ehdottomasti tehtävä itse) totesimme, että meidän aivojen visuaalisavaruudelliset ominaisuudet ei kerta kaikkiaan riitä siihen. Palasimme siis back to basics niin sanotusti, ja päätimme panostaa arkkitehtuurin sijaan koristeluun. Se me ainakin osataan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kahlimme kaupasta kaiken pinkin mitä löysimme karkki- ja keksihyllyltä. Tästä tulee baby doll-house. Tuntejen uurastuksen ja parin palovamman jälkeen tönö oli pystyssä ja kello 11 illalla. Kuvien ottaminen sai odottaa seuraavaan päivään, jotta niistä näkyisi jotain.

Minun mielestäni piparkakkutalo onnistuu parhaiten ihan perus pakastetaikinasta. Sillä saa vahvat seinät, sillä talon idea ei ole olla rapea ja murea vaan nimenomaan sitkeä. Piparkakkutaloa muutenkaan tulee harvoin syötyä, kun se on viikkoja pölyttynyt pöydällä. Ainakin meillä se menee usein sellaisenaan lopulta roskiin (mitä nyt parit hiirulaiset ovat käyneet murtamassa sokerihimoissaan katosta palasia).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaikin puolin kiva viikonloppu. Itsenäisyyspäivä ja yhdet syntymäpäivätkin tuli vietettyä. Nyt nostamaan rautaa ja sitten tutimaan. Kivaa alkavaa viikkoa!

PS. Bloggaajat! Linkatkaa teidän mahdollisia piparkakkutalotuotoksianne! Olisi kiva nähdä miltä muilla näyttää 🙂

Kommentit (31)
  1. Pakko kommentoida, että miksi se talo täytyy tehdä jos sitä ei syödä? Tuntuu tuhlaukselta 🙁

    1. Kyllähän koristeitakin väkerretään ilman että niitä täytyisi syödä, hehe! 😀 Eihän se piparitaikina nyt paljoa maksa, eikä sen ainesosatkaan kovin laadukkaita ole. En mä mitään terveellistä raaskis roskiin heittää kylläkään :’D Ainakin meillä piparkakkutalo on aina ollut enemmän koriste kuin syötävä. Jouluna on niin monenmoista herkkua, ettei pöydällä pölyttynyt valmispiparitaikinasta tehty piparkakkutalo houkuta oikein ketään…

  2. Upea talo!! Voiko noin hienon talon tekeminen olla mahdollistakaan 🙂 Mä yritin joskus vuosia takaperin kyhätä piparitaloja mut niistä tuli kamalan näkösiä. Ne tosin oli omatekemästä taikinasta etten tiedä vaikuttiko se asiaan, vai olenko vaan yksinkertasesti niin peukalo keskellä kämmentä 😛

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *