Tuorepuuro ylijäämäkahvista

Olen vähän sellainen jämien hyödyntäjä. Parasta on, jos lavuaariin/roskiin menevästä ruuasta saa jotain tosi tosi herkkua aikaan. Tällä idealla on saanut alkunsa mm. ylijäämäpuurosta valmistettavat kaura-ruis-leipäset.

Nyt jämägourmet-sarja saa jatkoa. Kenelläpä ei jäisi kahvia kannun pohjalle silloin tälllöin? Ellei se ole pahaa kahvia, joka on seissyt kitkeröitymässä jo hyvän tovin, sitä voi hyödyntää seuraavan aamun aamiaiseen ja valmistaa tuorepuuron jääkaappiin odottamaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyvä kahvi on kaiken a ja o. Niin tässä puurossa, kuin elämässäkin. Mitä omaan kahvinjuontiini tulee, käytän papuja, joiden paahdosta ei ole pitkä aika ja jauhan ne itse ennen kahvin valmistamista. Näin saan aina tuoretta ja puhdasta kahvia.

Kahvinjuojia on kahdenlaisia. Toiset haluavat kahvin kahvina, kun taas me toiset tykkäämme sen aromista vähän kaikkialla; konvehdeissa, jätskissä ja leivonnaisissa. Tämä tuorepuuro on niille, jotka tykkäävät vahvasta kahvin mausta ja preferaavat kahvinsa mustana. Mikäli olet latteihin päin, voit toki korvata osan kahvista maidolla pehmentääksesi sen makua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATuorepuuro ylijäämäkahvista

1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl jäähtynyttä kahvia
1 banaani
3 tippaa vaniljasteviaa
1 rkl chiasiemeniä
kaakaonibsejä
ruususuolaa

+ omia superlisäyksiä, kuten vaikkapa sitä macaa, josta oli puhe viime viikolla.

Paloittele banaani halkaisemalla se ensin pitkittäissuunnassa, ja banaanin puolikkaat vielä uudelleen pitkittäissuunassa. Viipaloi kuutioiksi kulhoon. Lisää kaikki muut ainekset, sekoita hyvin ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa makeutusta tai muita mausteita. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli tai muutamaksi tunniksi. Puuron muhiessa kelmun alla sen ainesosille tapahtuu ihmeitä. Banaani luovuttaa makeuttaan puuroon, kaurahiutaleet turpoavat tehden puurosta keksitaikinamaisen ja chiasiemenet muodostavat mehukasta hyytelöä. Kahvin aromi pehmenee ja jalostuu, eikä kitkeröidy kuten voisi kuvitella.

Banaanin ja kahvin yhdistelmä on taivaallinen! Muistuttaa hieman toffeeta. Mmm..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onko klassisempaa suomalaista aamiaista kuin kahvi ja puuro? Kahvipuuro on kaksi kärpästä samalla iskulla.

Kommentit (15)
  1. Lihatonjokakuu
    1.10.2014, 16:03

    Munkin oli pakko kokeilla heti kun bongasin tän reseptin täältä. Tosin keittelen omat kahvini pienellä mutteripannulla, johon ei ylimääräistä tsufea jää, mutta tää vaikutti sen arvoiselta että vaivauduin pyöräyttämään kupillisen ihan tätä varten.
    Itse tuunasin reseptiä korvaamalla chiasiemenet pellavansiemenillä, jotka on mun mielestä kahvin kanssa just täydellinen makupari. Banaania laitoin vain puolikkaan soseena/muusina ja stevian jätin kokonaan pois. Sen sijaan lisäsin taatelin pieneksi pilkottuna. Harkitsin myös pitkään raakakaakaojauheen lisäämistä, mutta päädyin sitten hyppyselliseen hamppuproteiinia. Erinomaista oli!
    Teehen oon tehnyt puuroja iät ja ajat, en ymmärrä miksei tää kahvi ole käynyt mielessä, vaikka kaikessa siitä tykkäänkin 😀

  2. Nyt täytyy ihan kiittä tästä käsittämättömän ihanasta reseptistä!
    Rakastuin ikihyviksi, ja tätä tulee kyllä tehtyä jatkossakin usein 🙂
    (tosin monia sun reseptejä kokeilleena voisin sanoa samaa mistä vaan)

    Oon laittanut omia ruokatottumuksiani ihan uuteen uskoon
    ja oon saanut menneen vuoden aikana älyttömän paljon inspiraatiota,
    motivaatiota ja hyvää mieltä sun blogista, iso KIITOS siis siitäkin!
    Ja tulokset näkyy 🙂 En voi tarpeeksi hehkuttaa miten paljo oon saanut
    energiaa terveellisempään elämääni sun kirjotuksista.

    Vielä tyhmä kysymys, mut onhan ok jos linkitän omaan ruokablogiini
    tämän The Good Morning-osoitteen silloin, kun testaan sun reseptejä?
    Varsinkin joskus, kun leipomisen tiimellyksessä ohje muuttuu lennossa,
    olis kiva kun lukijat löytäis tänne alkuperäisen ideoijan sivuille 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *