Tuorepuuron ABC!

Tuorepuuro on aamukiireisen pelastus. Valmista illalla, anna tekeytyä yön yli ja nauti aamulla.

Tuorepuuro on tosi herkullinen aamupala. Syy, miksi en sitä hirveästi harrasta on se, että mun mielestä aamuun kuuluu keittiössä pörräily. Kolkompaa aamua ei voikaan olla kun aamu ilman lieden tai uunin käyttämistä. Jopa mikropuuron tekeminen tuntuu liian tylsältä. Mä tarvitsen sen aamuterapian keittiössä, jotta päivä voi alkaa hyvin.

Välillä tingin kuitenkin aamukokkailuista ja valmistan illalla tuorepuuron, on se vaan niin hyvää!

IMG_9168.jpg

Ajattelin tehdä vähän erilaisen ”reseptipostauksen”, sillä mun mielestä ruuanlaittoon kuuluu ennen kaikkea luovuus ja omien mieltymysten toteuttaminen. Siispä sen sijaan että juuttuisitte yhteen ohjeeseen, voitte nyt rakentaa ihanan tuorepuuron oman maun mukaan ja mahdolliset allergianne huomioiden 🙂

Tuorepuuroa varten tarvitaan kaurahiutaleita (tai mitä tahansa muita hiutaleita, itse preferaan kauraa), ja kaikki muu onkin luovuuden/mitäjääkaapistalöytyy:n varassa. Kaurahiutaleet on loppujen lopuksi aika pieni osa lopputulosta.

IMG_1303.jpg
Ei, ei oksennusta, vaan herkuista herkuinta: TUOREPUUROA! 

Tuorepuuron kokoaminen

Nestemäinen osa puuroa:
-soijamaitoa
-mantelimaitoa
-maitoa
-vettä
-marjoista/hedelmistä puristettua mehua

Rakennetta puuroon:
-luonnonjugurttia
-maitorahkaa
-raejuustoa
-kananmunan valkuaisia
-muussattua banaania/banaanin paloja
-muussattua bataattia
-porkkanaraastetta
-raastettua kesäkurpitsaa
-muussattuja marjoja

Tilbehöörit:
-siemeniä
-pähkinöitä
-kuivattuja hedelmiä/marjoja
-maapähkinävoita (tai muuta pähkinävoita)
-sokeritonta hilloa
-proteiinipatukan palasia
-marjoja
-hedelmänpalasia

Makua:
-proteiinijauhetta
-kaakaojauhetta
-vaniljajauhetta
-kanelia
-kardemummaa
-suolaa
-steviaa
-piparkakkumaustetta
-sokerittomia siirappeja
-appelsiinin kuorta
-sitruunan/limen kuorta

Ja ei muuta kuin loihtimaan! Aloita valitsemalla jokaisesta osiosta yhteen sopivia makuja. Suhteet menee suunnilleen näin:

1 dl kaurahiutaleita
1dl nestettä
0.5 – 1dl rakennetta
1-3 rkl tilbehöörejä
makua maun mukaan

IMG_4671.jpg

Mikäli teet ensimmäistä kertaa tuorepuuroa, suosittelen kuitenkin tekemään jonkin näköisen ohjeen kera, että puurosta syntyy onnistunut skeema mieleen. Sitten kun tietää minkälaista tuorepuuron kuuluu olla, on helpompi lähteä säveltämään!

Ja vaikka aluksi pelottelin etten antaisi mitään reseptiä, niin annampa silti, ensikertalaisille 🙂 Tää on mun ehdoton lemppari, maku on kuin taikinaa söisi… taas kerran.


Cookie Dough Overnight Oats aka Keksitaikinatuorepuuro
(kuvista postauksen ensimmäinen)

1 dl kaurahiutsuja
1 dl naturellia jugurttia
1 dl Alpron vaniljasoijamaitoa
2 rkl siemeniä (esim. pinjan tai auringonkukan)
1/2 banaani paloiteltuna
1 rkl maapähkinävoita
vaniljajauhetta
kardemummaa

Kaikki aineet vaan lusikalla sekaisin suljettavassa purnukassa, kansi kiinni ja yöksi jääkaappiin nukkumaan. Ja huom! Banaani on paloiteltuna, ei muussattuna 🙂 Sopivan kokoiset palat saat aikaan, kun leikkaat banaanin ensin pitkittäissuunnassa puoliksi, ja vielä kerran puolikkaat puoliksi. Sitten vaan siivutat ne. Ja siemeniä ei kannata skipata! Ne pehmenee yön aikana ja tuo aivan uskomattoman ihanan taikinamaisen tatsin koko hommaan! Ja vielä pehmeät banaaninpalat… Puhumattakaan maapähkinävoin vivahteesta….

Oh dear, nyt kun tuli puheeksi niin tätähän on tehtävä kai tänä iltana! Paitsi että mulla on maapähkinävoilakko menossa, eli en osta sitä nyt ennen kesää (lue: vieroitusmenetelmä) (lue taas: liikakäyttäjä)

Vinkki muuten! Mikäli teillä on vaikkapa se maapähkinävoi juuri loppumassa ja purkissa on jäljellä enää jämät, valmista tuorepuuro suoraan maapähkinävoipurnukkaan! Saat imettyä kaiken sen fleivörin puuroon purkin reunoilta, mmmm….

IMG_2398.jpg

Kuvat oli nyt mitä satuin löytämään arkistojen kätköistä, en oo vähän aikaan taas tätä herkkua tehnyt eli ei ihan nopsaa löytynyt hyviä kuvia 🙂

Kommenttiosiossa voitte jakaa omia tuorepuurovinkkejä/lempiohjeitanne! 🙂

Ihanaa alkanutta viikkoa!

<3 kaisa

Kommentit (82)
  1. KIITOS tästä tuorepuuron abc:stä! Juuri tätä kaipasin 🙂 Erityisen mahtava vinkki oli tuo maapähkinävoijekku, koska mulla on tuolla jääkaapissa juurikin pienet jämät, jota en raaskinut vielä heittää pois.

    Testiin, HETI!

  2. Hei! Jos laittaa kananmunan valkuaista niin tuleeko se keittää vai millaisena se kuuluu laittaa muiden ainesten joukkoon? Vispattuna vai? 🙂

    1. Ihan vain sellaisenaan! Sinnne sekaan raakana sekoittelet 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *