Unelmien saavuttaminen affirmoimalla

Miten kaksi persaukista ei millään ihmeellisillä tuloilla varusteltua tyyppiä hommasi itselleen saunallisen, kahdella parvekkeella varustellun vuokrakämpän merinäköalalla läheltä keskustaa?

Sitä minäkin välillä mietin. Vastaus on yksinkertainen ja vähintäänkin mielenkiintoa herättävä: affirmoimalla.

Tässä postauksessa kerron, mitä affirmointi minulle on ja miksi sinunkin kannattaisi alkaa tekemään sitä. Tai itsasiassa, sinähän olet tehnyt jo. Koko elämäsi ajan. Harmillisesti vain usein, kun meille tapahtuu jotain hyvää, ajattelemme, että kävipä hyvä tuuri. Tuuriajattelu pitää meidät pimennossa siltä ”salaisuudelta”, jonka avulla saavutimme haluamamme, ja jäämme odottelemaan hyvää tuuria jatkossakin sen sijaan, että tietäisimme tasan tarkkaan mitä tehdä.

Affirmoinnin voi selittää monella eri tapaa, riippuen täysin siitä, kuinka hippi on. Selitän ensin ”järkevämmin” ja sen jälkeen vähän hurummin.

Affirmointi tarkoittaa tavoitteiden/unelmien toteuttamista mielikuvien avulla. Unelmoinnin ja affirmoinnin ero on ehkä siinä, että unelmoidessa emme välttämättä ota unelmiamme kovin todesta, tai pidä niitä realistisina toteutuviksi. Unelmoinnissa on häivähdys epäilyä ja juurikin sitä tuuriajattelua. Affirmointi puolestaan on röyhkeää unelmointia, jossa unelman tiedetään toteutuvan. Unelmointi on ”voi kun” ja affirmointi on ”sit kun”.

Kaikki ajatuksemme on käytännössä affirmointia, sillä kaikki se, miten ajattelemme itsestämme ja tekemisistämme, vaikuttaa siihen, mitä teemme seuraavaksi. Ja se, mitä teemme seuraavaksi, on ainoa asia, jolla on merkitystä tulevaisuutemme kannalta.

Erityisen tehokasta affirmointi on kuitenkin suunnitellusti. Eli ihan istumalla alas, sulkemalla silmät ja alkamalla kuvittelemaan omaa tavoitetta tai unelmaa. Miltä tuntuu, kun olet saavuttanut sen, mitä haluat? Miltä sinussa silloin tuntuu? Tunnustele sitä tunnetta, kieriskele siinä, täyty siitä tunteesta. Mitä ympärillä näkyy? Mitä teet siellä? Miten elät elämääsi? Mitä yksityiskohtia ympärilläsi on? Mitä tapahtuu seuraavaksi?

(Hippivaroitus!) Näitä kysymyksiä kysymällä pääset ”integroitumaan” siihen energiaan, jota unelmiesi toteutuminen edustaa, ja jossa se vaikuttaa. Pääset siis samaan värähtelytasoon unelmasi kanssa. Tietty värähtely vetää aina puoleensa sitä samaa värähtelyä, se on vetovoiman peruslaki. Alat siis vetää unelmaasi puoleesi tässä maailmankaikkeudessa, jossa kaikki on energiaa, ja kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Mitä yksityiskohtaisemmin näet toteutuneen tavoitteesi ja elämäsi siellä, sitä todemmalta se alkaa sinusta tuntua. Ja kuten tiedämme: mieli on voimakas. Kun jokin tuntuu meistä mielen tasolla todelta, ei mene kovinkaan kauan, että se energia muuntuu fyysiseksi todellisuudeksi. Oikestaanhan ajatuksemme ja fyysinen todellisuus eivät ole kaksi eri asiaa, vaan yhtä ja samaa. Mutta koska suurin osa meistä on niin samaistunut 3D-maailmaamme, uskomme vain sen, mitä näemme ja mitä voimme koskettaa. Harhaudumme ajattelemaan, että vain kaikki aisteilla havaittava olisi totta. Oikeasti ajatuksemme ja energiamme ovat aivan yhtä todellisia, kuin tuolimme ja pöytämme, ja ne vaikuttavat suoraan ympärillämme muovautuvaan fyysiseen todellisuuteen.

Joku fiksu joskus sanoi, että idea on varjo tulevaisuuden fyysisestä todellisuudesta. Eli saamamme ajatus/unelma on jo olemassa konkretian tasolla, ei tosin tässä hetkessä, vaan tulevaisuudessa. Tuppaamme myös ajattelemaan 3D-päissämme, että aika olisi lineaarinen vain, koska olemme keksineet ajanmääreet. Oikeastihan mennyt, tuleva ja nykyhetki ovat kaikki läsnä päällekkäin jokaisessa hetkessä.

Jos energia-asiat tuntuvat vierailta, saman voi ajatella myös ”järjellä”. Kun säännöllisesti kuvittelemme itseämme tavoitteessamme, totumme siihen, ja saatamme jopa alkaa käyttäytymään kuin se olisi totta. Jos toiveena on olla huippu-urheilija ja alkaa uskoa olevansa huippu-urheilija sekä käyttäytymään kuten huippu-urheilija käyttäytyy, huippu-urheilijuus on todennäköisesti paljon lähempänä, kuin silloin, jos käyttäytyisi kuten vaikkapa taiteilija, opiskelija tai äiti.

Unelmien affirmointi kannattaa ajoittaa meditaation yhteyteen, heti sen jälkeen tehtäväksi. Tällöin affirmointi lähtee valmiiksi aika hyvästä paikasta, sillä olet rauhassa, läsnä ja yhteydessä maailmankaikkeuteen ja itseesi. Jo yksi affirmointikerta saattaa tuoda tuloksia, mutta parhaiten se toimii, kun sitä tekee säännöllisesti. Esimerkiksi kerran päivässä on aika hyvä, sillä sen ylläpitäminen on suhteellisen helppoa.

Lue myös: Meditaation ABC

Hyvä myös muistaa: Suuren laivan käännökset ovat hitaampia kuin vesiskootterin. Mitä suurempi tavoitteesi/unelmasi siis on, sen kauemmin sillä saattaa kestää tulla luoksesi. Ole siis kärsivällinen, kuten minä tätä paistia paistaessani olin:

Palataan alun kysymykseen. Onnistuimme siis affirmoimaan itsellemme kämpän, jossa olemme itseasiassa juuri tänään asuneet kuukauden ajan. (KAISAMBULA 1 KK!!) Kerroin kämpän affirmoimisesta enemmän täällä. Kauanko meidän sitten piti affirmoida tätä? Alle viikko. Eikä kämppä ole ainoa asia, jonka olemme saavuttaneet mielen voimalla.

Mielellä (ja elämällä) on kiva leikkiä, eikä näitäkään juttuja kannata ottaa kauhean vakavasti. Loppujen lopuksi koko elämä on yhtä peliä. Ollaan monesti mietitty, että miksi jotkut pelaa tietokone- tai puhelinpelejä, kun voi pelata elämää! Se on hassua, kun sen oivaltaa.

Mitä te olette onnistuneet saamaan affirmoimalla?

PS. Kuvassa isäni metsästämä hirvi ja elämäni ensimmäinen hirvipaisti, josta riivin itse kalvot ja roippeet pois, marinoin ja paistoin. Muistan, kuinka minua pienenä ällötti, kun isä käsitteli veristä lihaa keittiössämme. Nykyään enemmän ällöttää pakkauskaasuun pakatut kanasuikaleet, kuin vapaana elänyt hirvi. Lihasta tuli tosin vähän kuivaa, eli taisin olla vähän liian kärsivällinen. Ei näin vaikea ruoka voikaan onnistua ekalla kerralla, lohduttelin itseäni, johon Sambu totesi että jep, mun vanhemmat ei vieläkään osaa paistaa joulukinkkua.

Kommentit (20)
  1. Hei ja kiitos paljon inspiraatiosta jonka tekstisi on aiheuttanut minussa, haaveissani ja kirjoituksissani. En ollut kuullutkaan tällaisesta aiemmin ja minun täytyy myöntää että mun kyynisiin korviini kuulosti alkuun hyvin paljon hippi-rajani ylittävältä, mutta ystäväni avulla aloin ymmärtää ajatustasi tämän jutun taustalla. Kirjoitin aiheesta omaan blogiini ja lisäsin linkin minua inspiroineeseen tekstiisi (toivottavasti se on ok). Voit tsekata postauksen tästä: https://lavliblogi.blogspot.fi/2018/01/haaveita-ja-hokkuspokkusta.html

    Pahoittelut myös jo etukäteen hölynpölyistä ja hokkuspokkuksista.

  2. Massamaailma on kokoajan tulossa lähemmäs ns hippiajatuksia, mikä on super jees. Ymmärrän kuitenkin miks tunnet tarvetta laittaa hippivarotuksen, koska liian syvälliset energiavoimanlähderakkaus pohdinnat saattaa karkottaa ihmisiä, jotka ei oo koskaan niistä kuullu eikä osaa samaistua yhtää. Tykkään miten just kirjotat kaikille. Saan ite voimaa blogista , vaikka mulle mikään ei oo liian outoa, mutta uskon et moni, joka ei pidä itteensä hippiajatteli, saa kans yhtälailla voimaa. Tää on nimenomaan wellness-blog kaikille <3 ihanaa, kiitos ja NIIIN inspiroiva affirmointitarina!!!!!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *