Uusi rakkaus: Valkuaispuuro!

IMG_7925.JPG

Mulla ei ollut mitään hajua kuinka suomentaa ”egg white oatmeal”, joten päädyin otsikossa näkyvään ratkaisuun. Tässä taas huomataan kuinka suomeksi kaikki kuulostaa niin paljon kummallisemmalta… Valkuaispuuro… niin mikä, ai silmävalkuainen? Kannibaalien aamiainen vol.1?

Anyhow, oon tehnyt puuroa valkuaisten kera aikaisemminkin, mutten koskaan oo tajunnut sitä jujua siinä. En oo koskaan maistanut eroa tai huomannut sitä rakenteessakaan. Niin, ennen tätä aamua. Sain nesteen, kaurahiutaeiden ja valkuaisten määrän suhteessa toisiinsa ihan täydelliseks ja lopputulos oli täydellisen klimppinen ja taikinamainen.

Toisekseen, resepti on yllättävän yksinkertainen ja kevyt, vaikka maistui hämäävän epäterveelliseltä. Vain 190 kalorilla sai sen fiiliksen että oli koluamassa keksitaikinakulhoa.

IMG_7930.JPG

IMG_7927.JPG

 Valkuaispuuro yhdelle
IMG_7933.JPG
1,5 dl Alpron vaniljasoijamaitoa
0.5 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
2 valkuaista
(kunnolla!!) suolaa
vaniljajauhetta
kanelia
kardemummaa
(halutessasi) makeutusta esim. steviaa

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä. Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet. Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä. Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!). Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla. Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä. Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla. Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen. Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen. Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

 Nam, nam ja nam! Mausteista sen verran, että niitä ei kannata skipata! Ja monesti suolaa tulee laitettua puuroon niin vähän, ettei se edes maistu vaikka todellisuudessa juuri suola antaa puurolle sielun. Mikäli ehdit syödä jo aamupalan, kokeilepa vaikka välipalaksi! 🙂

IMG_7944.JPG

Rauhallista sunnuntaita täältä sohvan pohjalta! Vieläkin kipeänä olen, eli ette pääse eroon päivittäin tulevista blogipostauksista 😉 Ja puuron söin banaanisiivujen ja sokerittoman taatelisiirapin kanssa, hyvää oli!

Kommentit (43)
  1. Tein tuossa artikkelin valkuaispuurosta ja linkitin sun blogisi lähteisiin. Toivottavasti lukijakunta kasvaisi 😉 Fanitan sun resptejä ihan kympillä!

    http://www.voice.fi/terveysjahyvinvointi/helppoa-ja-ravitsevaa-tuunaa-kaurapuurosi-kuntoilijoiden-tapaan/23/49000

    1. Kaisa Minni
      28.4.2013, 17:46

      Vaude, mahtavaa! Uudet lukijat olis kyllä tervetulleita 🙂 Kiitos!

  2. Aamu lähti kivast valkuaispuurolla!:) oli hyvää!;D

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *