#vainmikkelijutut

Tuli tässä mieleen pari positiivisen hämmentävää juttua ihanaisesta kotikaupungistani, nyt kun olen siellä kesää vietellyt. Sellaisia juttuja, joiden erikoisuuden huomaa vasta kun asuu jo itse muualla. Mikkeli on ihana kesäkaupunki, menkää käymään! Ja varautukaa näihin:

1. ”Otatsiä tätä vai tota? Miä laitan siulle tästä tuoreen pannun.”

Palveluammateissa työskentelevät murteella puhuvat ihmiset hämmentävät, huvittavat ja saavat tilanteen tuntumaan siltä, kuin kaksi hyvää ystävää keskustelisi keskenään. Miät ja siät särähtää korvaan joka ikinen kerta kun tulen Mikkeliin, ja niitä tekee mieli alkaa matkia ihan vain koska se tuntuu hassulta suussa.

2. Se, kun kaikesta pääsee puhumalla.

Ei ole tilannetta, josta ei Savossa puhumalla selviäisi. Kysyvä ei tieltä eksy ja aina kannattaa pyytää, ihan mitä tahansa. Vastaus on usein, että suaattaapi olla tai suaattaapi olla olematta, mikä jättää tulkinnanvaraa. Reippaalla hymyllä pääsee varmaan rikoksestakin karkuun kuivin jaloin.

kesäjutut4kesäjututkesäjutut23. Se, kun palvelun taso on naurettavan hyvä.

Menimme kaverini kanssa baariin tanssimaan heti kymmenen jälkeen, koska tanssitutti. Tuohon aikaan luonnollisesti tyhjältä näytti, mutta tällä kertaa tarkoitan kirjaimellisesti tyhjältä. Olimme ensimmäiset asiakkaat, ei muuta kuin pääsymaksujen ohi sisään, tervetuloa vaan. Menimme ensitöiksemme toivomaan DJ:ltä Antti Tuiskua. Ystävällisesti pahoitellen hän ilmoitti, ettei hänellä ole kyseistä biisiä. Selitti vielä senkin, että voisi muuten käydä heti nettikaupassa ostamassa sen, mutta internet-yhteyden avaaminen katkaisisi musiikin hetkeksi, ja tämähän olisi sangen ikävää. Ehdotti hän tosin sitäkin, että voisimme halutessamme sillä aikaa laulaa mikkiin, tosin valitettavasti ilman taustamusiikkia. Koska oltiin ainoat tanssilattian täyttäjät, saatiin oma tiskijukka, jolta toivoa ihan mitä vain. Ja hänhän soitti, mikäli pystyi. Nyt täytyy kuitenkin muistaa että idässä baareissa soi musiikki, joka on julkaistu vähintään puoli vuotta sitten. Uusien hittien rantautuminen kestää hieman kauemmin. Siinä me tanssittiin aivan älyttömässä hiessä reilu tunti, juotiin lasilliset vettä ja lähdettiin suihkun kautta nukkumaan. Illan saldo = 0€. Kelpo iltajumppa ja vielä prinsessakohtelua päälle. Siitä olisi stadissa voinut pyytää ainakin kolme kymppiä.

4. Hämmentävä hyväntahtoisuus.

Lenkkeilin omakotitaloalueella, kun erään talon edessä puutarhatöissä oleva mies alkaa puhua jotain. Otin kuulokkeet korvilta, vaikka olenkin Helsingissä tottunut juoksemaan vain äkkiä ohi. ”Anteeks?” ”Sitä miä vaa et tuolla metässä on hyviä polkuja, joita pitkin juosta!” hän sanoo osoittaen kadun päähän. Hämmentyneisyys, ilo ja hyväntuulisuus iskee yhtäaikaa tunnekeskukseen. Saan juuri ja juuri sanottua ”Jaaha” ja ”kiitos”, koittaessani miettiä mitä hän oikein minusta halusi. Myöhemmin ymmärrän: ei yhtään mitään.

Kommentit (7)
  1. Ihana postaus tosiaan. Mies on kotoisin Mikkelistä ja me vietämme siellä paljon aikaa, etenkin kesäisin. Olen huomannut samat asiat, plus sen, miten rauhallinen elämäntahti Mikkelissä on. Itsellekin tulee rauhallinen ja kiireetön olo ko. kaupungissa (asumme siis pk-seudulla). Kirjoita ihmeessä lisää vinkkejä, aiomme ainakin testata Vileen lounaan joku päivä 🙂

  2. kohta 4.:Täällä Tammisaaressa samanlainen meno. Iihmisiä voi katsoa silmiin :O

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *