Vaniljajädeä ja omenakaurapaistosta Kaisan tyyliin

Törmään useasti ongelmaan nimeltä ”kuinka otsikoida reseptini, jotta heti otsikosta kävisi ilmi miksi tämä tusinaherkku eroaa muista samanlaisista superravintoarvoillaan?”

Kirjoitin ensin otsikkokenttään ”Sokeriton ja rasvaton omenakaurapaistos ja proteiinivaniljajäätelöä.” Mutta voi, kuinka nipotukselta tuo kuulostaakaan! Suorastaan terveysterrorilta. Te lukijani kyllä tiedätte reseptieni terveellisen luonteen, mutta jotta saisin houkuteltua sivulle uusia lukijoita, olisi hyvä että otsikko kertoisi tämän reseptin olevan kaukana Kotikokki.net -sivuston rasvapläjäyksistä.

En vieläkään keksinyt, kuinka saada tiivistettyä terveellisyys otsikkoon ilman, että lopputulos kuulostaa tökeröltä ja tyrkyltä. Siispä väliaikainen ratkaisuni on ”Kaisan tyyliin”. Ehkei näille resepteille löydykään muuta kuvaavaa sanaa, kuin minä, Kaisa, ja The Good Morning.

IMG_6416

Mutta takaisin omenakaurapaistokseen! Syksyn ehdoton herkku, eikö? Arki-illan pelastaja. Sunnuntaisen TV:n katselun kruunaaja. Joka ikäluokan suosikki. Onko mitään suomalaisempaa ja lohdullisempaa kuin tämä herkku, jossa yhdistyy omenoiden kirpeys ja kaurapaistoksen makeus. Kylmä ja kuuma. Pehmeä ja rosoinen. Vaniljainen ja kanelinen.

Nyt kaurapaistoksen ei tarvitse olla vain spesiaali herkku, vaan terveellinen välipala vaikkapa päivittäin nautittavaksi!

IMG_6410

IMG_6411

Suosittelen valmistamaan jätskin ensimmäiseksi jo pakastimeen jäätymään, jotta saat ajoitettua juuri uunista tulleen kaurapaistoksen ja jätskin täydellisen koostumuksen yksiin! Sitten vaan herkuttelemaan!

Omenakaurapaistos á la Kaisa
uunivuoallinen

paljon oman puun omppuja
4 dl kaurahiutaleita
1 pieni banaani
2 rkl öljyä (esim. rypsi-, kookos-, maapähkinä-…)
steviaa makeutukseen oman maun mukaan (tai jotain muuta makeutusta, kuten hunajaa)
1tl suolaa
kanelia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paloittele omenat ohueiksi lohkoiksi, laita ne uunivuokaan ja ripottele päälle kanelia (ja halutessasi jotain makeutusta, kuten steviaa tai hunajaa. Varsinkin jos omenat ovat kovin happamia).

Muussaa banaani, lisää kaurahiutaleet, öljy, makeutus ja suola. Sekoita tasaiseksi mössöksi. Murustele mössö sormin omenoiden päälle tasaisesti. Paista reilu 30 min tai kunnes omenat ovat pehmenneet ja pinta saanut väriä. Mikäli pinta uhkaa palaa, suojaa vuoka foliolla.

Makeutuksesta mahdollisille uusille lukijoille sen verran, että itse käytän tällä hetkellä Canderel Green steviatabletteja, jotka on todella käteviä! Yksi tabletti vastaa omasta mielestäni yhtä ruokalusikallista sokeria. En ole lukenut tuota mistään vaan kokemuksen perusteella arvioinut. Tabletteja voi tähän reseptiin laittaa vaikkapa 4-5. Tabletit ovat pääsääntöisesti tarkoitettu kuumaan nesteeseen liuotettavaksi, mutta itse lisäilen myös kuiviin juttuihin ensin murskaamalla tabletit pieneksi pölyksi. Ihan perus ruokakaupasta saa ostettua, eli saatavuus on hyvä!

IMG_6408

Vaniljajätski á la Kaisa
1 annos

1 dl raejuustoa (en suosittele käyttämään kesoa, sillä se on liian vetistä)
2 rkl jämäkkää maitorahkaa (mikäli käytät pehmeämpää, voit vähentää hieman maidosta)
2 rkl maitoa (itse käytän luomukevytmaitoa!)
hippusellinen vaniljajauhetta/-sokeria
2 rkl vaniljaheraa
steviaa makeutukseen (valinnainen; maustettu hera tuo jo kivasti makeutta)

Surraa kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta tai vaniljaa. Levitä laakealle lautaselle mahdollisimman ohuelti, jotta jätski jäätyisi nopeammin. Pakasta noin tunnin verran, sekoittaen n. 15 min välein. Huomaat kyllä koostumuksesta milloin jätski on valmista! 🙂

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille!

Kommentit (40)
  1. Mulla kokeilussa kahvijäätelö; maidon tilalla kahvi ja vaniljaprotskun tilalla ice coffee protsku!

  2. Tein tätä eilen ja siitä tuli taivaallista <3 jopa isäni joka on supernirso sanoi että tää on parasta, siitä "normaalista" omenapaistoksesta tulee helposti ällömakea kaiken sokerin ja siirapin kera 😉 kiitos sulle oot taikuri! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *