Ylioppilaille

Eikö olekin aika ihanaa, että asiat eivät koskaan ole täydellisesti? Ja juuri siksi ne ovat tavallaan koko ajan täydellisesti. Paskan määrä on vakio, tapaan aina sanoa. Ehkä se ei ihan vakio ole, mutta ainakin aina suurempi kuin nolla. Sen kun tiedostaa, niin yleensä mielenrauha lisääntyy kummasti.

Minulle tulee niin tästä vuodenajasta mieleen kaikki kevään onnellisuusjuhlat. Ylppärit, päättärit, valmistujaiset ja niin edelleen. Kun juhlitaan sitä että jokin päättyy ja jokin uusi alkaa. Kevät on siihen täydellinen ajankohta.

En saanut tänä vuonna kutsua ylioppilasjuhliin, mutta haluaisin kovasti mennä seuraamaan jotain lakitusta ja haistelemaan sitä tunnelmaa. Ylpeyden ja onnellisuuden tuoksua, jossa on aina pieni vivahdus pettymystä ja pelkoa. Kun kaikki ovat niin päättäväisiä, vaikka todellisuudessa aika hukassa, eivätkä he vielä edes tiedä kuinka hukassa. Hirveä duuni takana ja hirveästi skumppaa edessä. Se on liikuttava tunnelma se.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jotkut ovat stressanneet itsensä kipeiksi koko kolmen vuoden ajan ja jatkavat samaa rataa lopun elämäänsä. Se ”voin relata sitten kun…” ei koskaan tullutkaan. Toisilla saattaa olla takana vähän rennompi kolmivuotinen, ja karu maailma paljastuu vasta kohta… Tai siis mikä karu maailma?

Kaikki aina järjestyy. Ihan joka kerta.

Ei maailma koskaan ole sitä miltä se näyttää, vaan minkälaiseksi sen tekee. Aikamoinen kliseiden klisee mutta tuonkin tajuaa vasta sitten kun sen itse konkreettisesti kokee.

Omista ylppäreistä jäi niin hyvä muistijälki, että painan tulevana perjantaina lakin päähän pelkästään ylpeänä. Ja vähän myös haikeana. Ensimmäinen vappu ylioppineena.

Kommentit (12)
  1. Itselläni oli kaksi vuotta lukion ja yliopistoon pääsyn välissä, ja vaikka kävin aika pohjalla noiden vuosien aikana muutamankin kerran, tajuan nyt niiden olleen järjettömän kasvattavia. En todellakaan olisi sama ihminen kuin mitä nyt olen ilman muutamaa epäonnistumista ja suunnattomuutta. Viestinä siis kaikille valmistuville: älkää huolestuko, vaikka seuraaville vuosille ei löydykään pakettiratkaisua. Eläkää. Iloitkaa. Olkaa vapaita. Jokainen vastoinkäyminen vie siihen suuntaan, johon teidän on tarkoitus mennä. Asioiden on tapana järjestyä ja jonain päivänä palapelin palaset loksahtavat paikoilleen ja ymmärrätte jokaisen elämänkäänteen tarkoituksen.

  2. Tää tuli niin oikeeseen aikaan, hyvä teksti, kiitos! Kaikki tunneskaalat ilosta pettymykseen ja suruun käyty kevään aikana. Pikkuhiljaa alkaa ehkä valottua mitä tekis, tai ei sittenkään, en tosiaan tiedä..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *