Kirjaperjantai videoina ja kuvina

Kaksi-nolla

En malta olla palaamatta vielä viime perjantaihin ja Akateemisen kirjakaupan näyteikkunaan. Koska kaikki teistä eivät voineet olla paikalla, tässä parhaat palat Lilyn kirjailijahaastatteluista, olkaapa hyvät! Saanko esitellä: Tuomas Kyrö ja Essi Tammimaa.

 

Lily Taiteiden yössä / Essi Tammimaa from Dialogi on Vimeo.

Mitä kirjailija tekee seuraaaksi, kun on ensin kirjoittanut romaanin kolmesta sisaresta, heikoista vahvoista naisista ja äitiydestä? Essi Tammimaa paljastaa myös, mitä ainakin aikoo lukea tänä syksynä.

 

Lily Taiteiden yössä / Tuomas Kyrö from Dialogi on Vimeo.

Miten Tuomas Kyrön kirjat syntyvät? Mitä Mielensäpahoittaja sanoisi näyteikkunassa istumisesta?

 

Ilta päättyi kirjapaneeliin, jossa ruodittiin verkossa käytävää kirjallisuuskeskustelua.

Kirjainten virrassa -blogia pitävä Hanna Pudas (vas.) luonnehti itseään vertaislukijaksi enemmin kuin kritiikkien kirjoittajaksi. Hän teki kaksi juonipaljastusta blogistaan:

-Minulla on blogissani Miten luet -niminen juttusarja, koska ihmisten lukutavat ja -mieltymykset kiinnostavat minua paljon. Sarjassa on puhuttu esimerkiksi takakansiteksteistä. Lisäksi luen syksyllä kaikki Eeva Kilven kirjat.

Kirjailija-toimittaja Miina Supinen toivoo tänä syksynä näkyvyyttä erityisesti kahdelle esikoiskirjalle, Anna Tommolan novellikokoelmalle Seitsemäs käsiala ja muita kertomuksia sekä paneeliin juontaneen Pekka Hiltusen esikoiskirjalle Vilpittömästi sinun.

Parnasson päätoimittaja Jarmo Papinniemi kertoi kärsineensä kesän ajan pienestä bloggausväsymyksestä. Hän esitti illan synkimmän näkymyksen: Pahimmillaan kirjallisuuskeskustelu verkossa on sitä, että kaikki on vain kivaa.

-Huonoimmassa tapauksessa kirjallisuuskeskustelu typistyy tulevaisuudesa Twitterin 120 merkkiin: ”Tykkäsin.” ”Ei ollut hyvä”, Papinniemi heittäytyi synkistelemään.

Muuta synkkää Lilyn järjestämässä kirjallisuusillassa ei sitten ollutkaan. Itse asiassa meillä kaikilla oli niin mukavaa, kuten kuvasta näkyy. Ensi kertaan!

 

Videot ja kuvat: Joel Laine

Kommentit

Jenna Kämäräinen
Jenna K

Kuuuka on söpöin? (okei, vähän lässytän)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.