Maaliskuun musasuosikit

Kalliokaksio

Nyt ollaan jo reippaasti huhtikuun puolella, mutta ei anneta sen häiritä! Tässä meinaan tulee mun musasuosikit maaliskuulta ja väitän, ettet ole kuullut näitä kaikkia biisejä vielä. Listaan siis kuukausittain mun top5-musasuosikit, jotka koostuvat uusista siinä kyseisen kuukauden aikana julkaistuista biiseistä.

Näitä biisejä mä fiilistelin maaliskuussa!

Alma - Chasing Highs

Alma, tuo meidän suomalaisten tämän hetkinen ylpeys ja vientimusiikin suuri toivo. Artisti jatkaa Chasing Highs -sinkullaan samaa tuttua linjaa. Mutta mitä sitä hyvää vaihtamaan. Tässä kohtaa on ihan ymmärrettävää rakentaa sitä artisti-imagoa ja omaa juttua musiikkikentällä. Chasing Highs on oikein toimiva rento electro-vivahteinen popbiisi ja eihän tuosta Alman persoonallisesta saundista mihinkään pääse. Toimii! Jään silti mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa sinkkua, josko se olisi jotain yllättävämpää.

Ida Paul & Kalle Lindroth - Kun tää loppuu

En koskaan fanittanut Smakia ja Ida Paulin soolomateriaali on ollut mulle aika yhdentekevää. Mutta sitten kun Ida ja Kalle vetävät yhdessä, niin johan iskee. Kaksikko tekee helppoa kevyttä poppia ja biisien sanoitukset pyörivät erilaisissa rakkaus-aiheissa. Ei mitään tajunnanräjäyttävää tai uutta ja ihmeellistä, mutta siksi varmaan tykkäänkin Idan ja Kallen biiseistä.

Kun tää loppuu jatkaa samaa linjaa aiempien Hakuammuntaa- ja Parvekkeella-sinkkujen tyyliä. Kappale kertoo arvatenkin erosta. Ehkä oot joskus ollut tilanteessa, jolloin oot aavistanut suhteen päättyvän pian? Haluat kuitenkin, ettei ystävyytenne katkeaisi ja eroaisitte hyvissä väleissä. Se on suuri toive, mutta ei valitettevasti aina kovinkaan realistinen.

Sonny - Meininkei

Sitten vähän räppiä, totta kai!

Mulla oli suuret odotukset tämän grime-artistin uudelle sinkulle ja sitten sieltä tulikin tällainen bilebiisi. En tykännyt yhtään tästä biisistä aluksi ja olin sitä mieltä, että tää on ihan paska. Suoraan sanottuna. En osaa sanoa, mitä tapahtui, sillä yhtäkkiä huomasin kuuntelevani tätä joka päivä. Olin sitten menossa töihin, lenkille tai sinne bileisiin, niin aina valitsin Sonnyn Meininkei. Tätä on siis tullut luukutettua vähän vahingossa enkä luonnollisesti enää vihaa tätä biisiä. Mutta seuraavalta Sonnyn biisiltä odotan sitten oikeasti enemmän!

Anna Puu - Tarviin vielä yhden yön aikaa

Tämä Anna Puun uusin sinkku on ihana, ihana ja vielä kerran ihana! Siihen perinteiseen Anna Puun poppiin on tuotu yllättävää kasaridisko-saundia. Kuulostaa vähän oudolta, mutta outo ja yllättävä toimii yleensä hemmetin hyvin. Vähän niin kuin Antti Tuiskun musiikki; periaatteessa on ihan kauheaa, mutta silti sitä ei voi olla rakastamatta.

Tarviin vielä yhden yön aikaa ei ole lyriikoiltaan niin kepeä ja hyväntuulinen kuin biisi on itsessään. Tämä ristiriita ei haittaa silti ollenkaan ja tän biisin mukana on vain pakko heilua hymyillen. Tykkään ja lujaa!


Elle King - Wild Love

Viimeinen biisivalinta maaliskuulta on ikään kuin villi kortti. Muut biisit olivat helppoja valintoja, sillä oon luukuttanut niitä huolella. Maaliskuun aikana tuli vähän huonosti otettua selvää uusista biiseistä. Halusin esitellä jonkun vähän tuntemattomamman biisin, joten päädyin tähän jenkkilaulajatar Elle Kingin Wild Love -kappaleeseen. Tällä mimmillä on tosi makea soul-saundi, joka uppoaa hyvin tällaiseen kantrihenkiseen poppiin. Ehkä muistat artistin Ex's and Oh's -biisistä? Jos tykkäsit siitä, niin tykkäät varmasti myös tästä Wild Lovesta.

Tästä biisistä tulee mieleen se fiilis, kun oot jossain ug-klubin tanssilattialla kello kolmen jälkeen aamuyöstä. Sua vähän väsyttää jo illan vauhdikkaat bailaamiset, mutta et halua vielä lähteä kotiin. Tää on just se biisi, jonka mä ainakin haluaisin kuulla LaDissa vähän ennen pilkkua ja illan vikaa hidasta.

Siinäpä olivat mun top 5 lempparibiisit maaliskuulta! Löytyikö samoja suosikkeja vai oliko näissä uusia tuttavuuksia? Mitä uusia biisejä sä fiilistelit maaliskuussa?

xoxo, Minea

 

Kommentoi