Ladataan...
Kalliokaksio

Valehtelisin, jos väittäisin, etten koskaan vertaa itseäni muihin ihmisiin. Teen sitä varmaankin joka viikko, mutta en vain tiedosta sitä. Tuskin olen ainoa.

Se on hassua, miten arkeen turtuu eikä mikään enää riitäkään. Mulla on mahtava työ, josta saatoin vain haaveilla reilu vuosi sitten. Tämä työ oli yksi askel kohti suurempia unelmia. Nyt oon jo pitkään halunnut ottaa taas uuden askeleen. Kunnianhimoinen mieleni janoaa uusia haasteita. Tämä työ tällaisenaan ei riitä enää mulle.

Nämä ajatukset hiipivät mieleeni joka päivä, kun ympärillä työskentelee niin inspiroiva ihmisiä. On nimenomaan inspiroivaa kuulla, miten joku on päätynyt media-alalle ja mitä kaikkea hän on tehnyt eri elämänvaiheissa. Kaikki se inspiraatio kääntyy kuitenkin lopulta ahdistukseksi, kun pääni täytyy ajatuksista "hän teki sitä, tätä ja tota mun ikäisenä ja mä vaan jumitan tässä pisteessä". Alan tahtomattani vertaamaan itseäni muihin ihmisiin ja niistä ajatuksista tulee helposti kovin mustavalkoisia. Media-ala on vain raaka ja koulussa toitotettu verkostoituminen sekä itsensä brändääminen pyörivät jatkuvasti alitajunnassa. Miten tulen menestymään, jos mulla ei ole tuhansia seuraajia Instagramissa ja en pidä itsestäni meteliä työpaikalla? En tiedä, mutta sen tiedän, että tämä ala on silti suurin intohimoni.

Samankaltaiset ajatukset saattavat tulla mieleeni muissakin kuin työasioissa. Jollain on vaikkapa parisuhde, mitä mulla ei ole. Kyse ei ole edes siitä, että haluaisin kovasti parisuhteen. Silti saatan miettiä, että "tuollakin on noin ihana mies niin kyllä munkin pitäisi saada sellainen, mäkin oon ansainnut sen". Mikään tavallinen kiltti, luotettava ja rehellinen mies ei vaan riitä. Yleistän nyt, mutta vaadimme nykyään mahtavan työn lisäksi kumppaniltamme todella paljon. Ja kun aihetta katsoo vieläkin laajemmin, niin vaadimme itseältämme valtavasti esimerkiksi ulkonäön suhteen. Emme riitä, jos meillä ei ole vaikkapa six packia tai täydellistä ihoa.

Kaikki mitä näemme on kuitenkin vain ulkokuori. Unelmatyö vaatii paljon töitä, vaikka totta kai tuurilla voi olla myös osuutta asiaan. Mahtava työ ja menestys vievät todellisuudessa aikaa muilta tärkeiltä asioilta, kuten perheeltä ja vapaa-ajalta. Parisuhteen laatua ei puolestaan määrittele hyvännäköinen ja täydelliseltä vaikuttava kumppani. Timmin kropan taustalla saattaa puolestaan olla isot itsetunto-ongelmat.

Aina jollain on joku asia paremmin kuin sulla on. Mutta kyse on monesti vain jostain asiasta, harvalla on koko paletti elämässä kunnossa. Siltä se tosin saattaa vaikuttaa vaikkapa somen perusteella. Toisilla on työ ja jollain on se parisuhde. Joku saattaa olla fyysisesti tosi hyvässä kunnossa ja jollain on taas aikaa nauttia läheisten seurasta. Onnellisuus rakentuu monesta palasesta ja jokaisen onnellisuus koostuu eri paloista. Täytyy muistaa ne palat, jotka itsellä on ja olla kiitollinen niistä.

Oikeastaan mullakin on kaikki hyvin elämässä just näin. Mä oon vasta 23-vuotias ja mulla on korkeakouluopinnot vielä kesken. Mun ei tarvitse olla vielä missään huippuduunissa. Ja sitä paitsi mun nykyinen työ on tosi kiva, se vain välillä unohtuu arjen oravanpyörässä. Nautin mun sinkkuelämästä, kun voin tehdä kaikki asiat just niin kuin itse haluan. Mulla on maailman paras kämppis, jonka kanssa voin jakaa kaikki ilot ja surut. Lisäksi mulla on aikaa mun ihanille ystäville eikä mun tarvitse tinkiä mistään, jos haluan nähdä heitä.

Ole armollinen itsellesi äläkä vertaa itseäsi muihin. Sä oot just hyvä tuollaisena kuin olet. Kokoa elämääsi sellaiset palaset, jotka tekevät sut onnelliseksi. Jos sulla ei ole kaikkia niitä paloja vielä kasassa, niin ei se haittaa. Elämä olisi tosi tylsää, jos kaikki menisi aina niin kuin pitäisi. Epäonnistumiset kuuluvat elämään ja niistä oppii parhaiten. Uskalla silti unelmoida, niin mäkin teen.

 

xoxo, Minea

 

Ladataan...

Ladataan...
Kalliokaksio

Kesäkuu on jo pyörähtänyt käyntiin, siispä päätettiin tehdä meidän tämän kesän bucket list! Listattiin molemmat 10 asiaa, mitä aiomme tänä kesänä tehdä.

Peppi:

1. Ulkomaan reissu

Oon miettinyt jo pitkään, että haluisin lähteä reilaamaan tai muuten vain kiertelemään Eurooppaa. Oon matkustellut paljon, mutta nyt ajattelin lähteä reissuun yksin. Koen, että sellainen reissu on pakko tehdä ainakin kerran elämässä. Kokeilla millaista on reissata yksin ulkomailla. 

2. Ruisrock

Jokakesäinen perinne. Paras festari ja Turku <3

3. Yöuinti ja kesäbisset rannalla

Oon haaveillut tästä monena kesänä. Oon tehnyt tätä monena kesänä, mutta liian vähän. Tänä kesänä haluisin viettää koko yön rannalla, nauttia kesäyöstä, musiikista ja ystävien seurasta.

 

4. Reissu Suomenlinnaan

En oo koskaan käynyt ja nyt olisi jo korkea aika mennä.

5. Etsiä hyvä pyöräilylenkki Helsingistä.

Turussa asuessani pyöräilin pari kertaa viikossa Ruissalon kärkeen ja ikävöin tuota pyörämatkaa täällä Helsingissä. Haluaisin löytää jonkun vastaavan täältä.

6. Kiertää kirppareita

7. Syödä mansikoita

Viime kesänä unohdin!

8. Tehdä pieni road trip Suomessa

Jos nyt vaikka Hankoon edes ajaisi.

9. Mökkiviikonloppu

10. Oppia soittamaan yksi kappale kitaralla

Never give up!

 

Minea:

1. Mökkijuhannus

Oon kaupunkilaistyttö henkeen ja vereen, mutta kerran vuodessa pitää päästä mökille.

2. Lenkkeillä tai harrastaa muuta liikuntaa

Nolottaa myöntää, mutta mä en oikein tykkää mistään liikunnasta paitsi taitoluistelusta. Haluaisin kuitenkin kasvattaa kuntoa, jotta syksyllä luistelutreeneihin palaaminen sujuisi kivuttomammin ja jaksaisin jäälläkin taas paremmin.

3. Suomenlinnan piknikreissu

Meillä on ollut jo useamman vuoden ajan perinteenä mennä tyttöjen kanssa kerran kesässä Suokkiin piknikille. Mikäs sen parempaa kuin nauttia hyvää ruokaa ja juomaa ihanassa seurassa. Lisäksi Suokissa on Stadin parhaat auringonlaskut kesällä!

4. Koko yön läpi valvominen

Tätä tuli tehtyä nuorempana kerran kesässä. Tänä kesänä haluan ehdottomasti valvoa kokonaan yhden yön ulkona ja katsoa kuinka aurinko nousee taas uuteen päivään. Kesäyöt ovat silkkaa rakkautta.

5. Ulkomaan reissu

Oon käynyt viimeksi kunnolla ulkomailla pari vuotta sitten kesällä Lissabonissa. Matkakuume on siis yhtynyt aika kovaksi ja nyt pitäisi päästä jonnekin, vaikka edes Tallinnaan. Haha!

6. Roap trip Hankoon

Ollaan puhuttu tästä tyttöjen kanssa ties kuinka monta vuotta eikä ikinä olla saatu toteutettua tätä. Tänä kesänä aion vihdoinkin toteuttaa tämän!

7. Sup-lautailu

Parina kesänä oon kokeillut suppailua ja se on ihan hauskaa. Menee siis tänäkin kesänä to do -listalle!

8. Kallio block party ja muut kesäbileet

Helsingissä tapahtuu kaikkea kivaa kesällä, mutta ainakin Kallio block partyt pitää kokea. Varsinkin nyt kun kerran asutaankin täällä Kalliossa!

9. Käydä Helsingissä paikoissa, missä en ole ennen käynyt

Näitä riittää! Erilaisia ulkoilupaikkoja, kahviloita, baareja jne.

10. Ruisrock

Tarvitseeko tähän edes lisätä mitään. Jokavuotinen perinne, kesän parhaat festarit, aina hyvä sää ja huiput esiintyjät. Parasta!

Löytyykö sun kesän bucket listilta samoja juttuja? Entä millaisia kesäsuunnitelmia sulla on? Kerro kommenteissa, meistä ois kiva lukea niitä!

Aurinkoisia kesäpäiviä odotellen, Peppi ja Minea