Ladataan...

Päivän oppi: Rohkeasti! 

Allekirjoittanut skriivailee jatkossa Kantapääopiston lisäksi myös välillä Safkatutkalle. Ekassa jutussa tiivistelmä viikon kestäneestä budjettiruoka -kokeestani. 

Juttuni voi käydä lukemassa täältä http://safkatutka.fi/terveellista-ja-monipuolista-ruokaa-35e-viikkobudjetilla-onnistuuko/

Kannattaa ehdottomasti tsekata Safkatutkan sivut, vaikkei meikäläisen höpinät kiinnostasikaan. Sivuilta löytyy runsaasti hyödyllistä informaatiota ravinnosta. 

Klassikko kohtaa vihreää. Lindströmin pihvit, kesäkurpitsaspagettia ja chilillä höystettyä coleslawta. 

 

 

Ladataan...

Päivän oppi: Mars metsään!

Nyt on kulkaas aika! Aika marssia metsään ja niityille ja kerätä kaikkea vihreää talteen. Kuusenkerkkiä, koivunlehtiä, nokkosta, voikukanlehtiä. Luonto on nyt tulvillaan kaikkea superia. Ei kun saappaat jalkaan ja menoks! 

Eilen kävimme keräämässä kuusenkerkkiä ja koivunlehtiä. Molemmat kerättiin suoraan pakastepusseihin ja pakastettiin sellaisenaan. Tänään molempia hyödynnettiin heti aamusta viherpirtelöön. 

Tässäpä resepti pirtelöön olkaapa hyvä :) Tämä on ihan superia!

*sekä kuusenkerkkien että koivunlehtien kerääminen vaatii aina maanomistajan luvan 

 

Ladataan...

Päivän oppi: kirjoita reseptit ylös!

Meikäläinen voi kohta tankata kokonaisen armeijan, koska Casa Kantapään varastot täytyvät kovaa vauhtia itsetehdyistä energiapatukoista. Niitä löytyy nyt jo useita variaatioita allekirjoittaneen pakkasesta. Tämä johtuu siitä, että viime viikolla tulin kehittäneeksi ihan loistavan energiapatukan (=lue möykyn, koska eivät nämä patukanmallisia ole), mutta en tyhmyyksissäni kirjoittanut reseptiä ylös. Nyt olen hiki hatussa yrittänyt toistaa reseptiä, jotta saisin sen talteen. En ole vielä onnistunut ja nyt on tullut tehtyä enemmän ja vähemmän huonoja versioita alkuperäisesta patukasta. Muistan raaka-aineet, mutta en ole saanut niiden määriä kohdilleen, jotta koostumuksesta tulisi oikeanlainen. Eilen vuorossa oli yritys nro 4 ja se ei alkanut kovin lupaavasti, koska huomasin heti alkuunsa monen alkuperäisessä ohjeessa käytetyn raaka-aineen pässeen loppumaan. Niinpä siis päätin jälleen varioida ja tälläpä kertaa sain aikaiseksi varsin onnistuneen lopputuloksen, ehkäpä jopa alkuperäistä paremman. Ja aiemmasta viisastuneena kirjasin reseptin myös tällä kertaa ylös.

Patukoiden teho testattiin kultani aka sekopääjuoksijan toimesta Karhunkierroksen 80 kilometrillä ja kuulemma hyvin toimi. Itse vetäisin möykyn myös ennen lauantai-illan 11km lenkkiäni, enkä muista milloin juoksu olisi kulkenut yhtä hyvin. En tiedä johtuiko myökystä vai olinko vain niin motivoitunut juoksemaan, kun tiesin että kulta taivaltaa samaan aikaan viimeisiä kilsojaan Kuusamossa ♡

Pyrin aina etsimään vaihtoehtoja kaupan lisäainepommeille ja valitsemaan säilöntä- ja lisäaineettomia tuotteita. Meikäläisen kauppareissuilla kuluu puolet ajasta tuoteselosteita tutkien. Monien energiapatukoiden tuotesisällöt ovat kilometrin pituisia. Itse en ainakaan haluisi tunkea moisia lisäainekombinaatioita kroppaani silloin, kun se jo muutenkin kovilla. Säilöntä- ja lisäaineettomia patukoita toki löytyy myös, mutta monet niistä sisältävät mm. auringonkukkaöljyä, jota pyrin välttämään tai sitten ne ovat turkasen kalliita. Hyvä vaihtoehto on tehdä patukat itse. Voi tehdä juuri oman maun mukaisia ja tietää ainakin mitä kroppaansa laittaa.

Patukoiden koostumuksen juju piilee ruokosokerissa ja voissa. Niitä käyttämällä sain koostumuksesta karamellimaisen ja kunnolla koossa pysyvän. Sekopääjuoksija sai kuulemma Karhunkierroksella näistä hyvin buustia loppumatkalleen. Loistavia nämä olisivat myös rauhallisempaan menoon eli vaikkapa pitkälle vaellukselle. Sen lisäksi, että näissä on rutkasti energiaa, ovat nämä gluteenittomia ja mielestäni aivan älyttömän hyvän makuisia. Olkaapa hyvät - tässäpä kotitekoisten energiapatukoiden aka energiamöykkyjen ohje. 

Seuraavaksi alan kehittämään vähärasvaisia möykkyjä. Vaikka meikä fanittaa rasvaa, niin se hidastaa ruoansulatusta, mikä pitkällä juoksumatkalla voi aiheuttaa vatsaongelmia. Laitetaanpas siis mietintämyssy päähän ja jatketaan kehitystyötä... Morjestaaaaaa

Pages