Alennusmyynnit – uhka vai mahdollisuus?

Rakastan to-do listojen laatimista. Itseasiassa vielä enemmän rakastan sitä tunnetta kun jonkin asian saan viivattua yli sen tehtyään. Yksi lukuisista kännykästäni löytyvistä tehtävälistoista on sellainen johon kerään kaikki seuraavalle vuodenajalle tarvitsemani vaatteet ja asusteet, ja joita sitten ostan jo valmiiksi ennen sesongin koittamista. Listan pitäisi teoriassa hallita minua ostamaan ainoastaan tarvitsemiani asioita, eikä antaa tilaa heräteostoksille. Tuntuu hyvältä kun vaatteita ostaessa tiedän että ostos on tarkkaan harkittu, eikä niistä synny kulutusmorkkista.

Mahdollisuus?

Juju tässä sesongin ulkopuolella ostamisessa on tietysti alennusmyynnit. Oikein ja harkitusti käytettynä ne kun tarjoavat oivan mahdollisuuden hankkia tarvitsemiaan asioita paremmalla hinnalla säästäen rahaa. Kesällä päätinkin kierrellä kaupoissa sillä mielellä jos sattuisin löytymään syksylle ja talvelle tarvitsemiani asioita. Tällaisia oli mm. uudet talvinilkkurit, toppahousut ja oikea villapipo (ei mitään hiostavaa polyesteriä kiitos).

Tässä hieman tarinaa kuinka hankkeessani ”onnistuin”.

Uhka 1: Varaston tyhjennykset = kreisit alet

Yksi ensimmäisistä pysähdyspaikoista oli Forumin Vila, jossa huomasin jo kaukaa varaston tyhjennys- ja alekyltit -50%. Siis 50! Sehän on aivan järkyttävän hyvä tarjous! No joo mutta tietysti mukaan ei tietenkään tarttunut mitään listalla mainittua, vaan aidosta villasta tehty kirkkaan keltainen neulepaita. Hintaa tällä oli alennuksen jälkeen vain neljäkymppiä.

Villapaita voitti minut silti puolelleen sillä se olisi täydellinen jos uuden työpaikkani toimisto sattuisikin olemaan talvella kylmä (molemmissa kahdessa edellisessä työpaikoissani istuin pakkasilla sisällä toppatakki päällä, niin kylmä rakennuksissa oli huonon eristyksen ja kovan ilmastoinnin takia) Perustelin ostostani myös sillä että aidosta villasta tehty paita on paljon mukavampi päällä kuin omistamani keinokuituiset neuleet. Ja mikä parasta se on ekologisesti parempi vaihtoehto sillä materiaali kestää oikein hoidettuna pidempään. Myös väri houkutteli sillä en omista oikein mitään keltaista vaatetta vaikka se onkin lempivärini. Ja ajatelkaa vain neljäkymppiä aidosta, uudesta villapaidasta!

Uhka 2: Outletit = kreisit alet

Toinen yllätysostos tapahtui kun tein retken Helsingin Outlet-kylään. Kävin siellä alunperin ostamassa rikki menneen ikean kattilan tilalle laadukkaamman Jamie Oliverin kasarin, mutta harhauduinkin myös Balmuirin liikkeeseen sen villapipon perässä. Mieleistä pipoa sieltä ei löytynyt, mutta 50% alennuksessa oleva mohair huivi kylläkin. Olen viimeaikoina pyrkinyt vaihtamaan kaikki keinokuituhuivini luonnonmateriaaleista tehtyihin, koska ne eivät nyppäänny yhtä herkästi, ja ne hengittävät myös paremmin. Siksi sain keploteltua itseni sen ostamiseen. Muut huivini ovat sitä paitsi tavallista villaa ja tämä mohair tuntui materiaalina niin kivalta ja sen tekstuuri ja väri on aivan erilaiset kuin edellämainituissa joten uskon että saan tästä paljon irti.

Miten meni niinkuin omasta mielestä?

Eli se siitä listasta. Olisin ostoksista enemmän pahoillani mutta minulla on muutama mantra kalliiden heräteostoksien varalle mielipahaa helpottamaan: 1) merkkituotteilla on hyvä jälleenmyynti mahdollisuus jos joku ostos alkaa kaduttaa 2) Niistä saa myös yleensä suht-hyvän hinnan kun ne myy eteenpäin, 3) aidoista materiaaleista tehdyt tuotteet kestävät pidempään ja 4) hyvistä materiaaleista valmistettuja ja kalliita vaatteita tulee myös käytettyä paljon useammin kuin huonompilaatuisia ja halpoja koska ei halua ajatella että on heittänyt rahansa hukkaan ne ostettuaan.

Ensi keväälle ja kesälle en ole vielä mitään vaatteita etsinyt tai edes listannut, mutta toivon että tämän kaltaisia extempore löytöjä ei mukaan tartu. Tai no ehkä voin sallia muutaman ,kunhan vain ne ovat second-hand tuotteita.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *