Itse-Tehty Marimekko Laukku

Olen kuolannut jo tovin Marimekon Karla laukun perään (vaikka kun se ekan kerran tuli kauppoihin pidin sitä aivan hirvittävä kunnes näin sen dösässä yhden tyylikkään daamin päällä) Mutta koska käyttäisin mieluusti sen kaksisataa euroa johonkin viisampaan päätin kokeilla laukun tekoa itse. Ihan kiva siitä tulikin vaikka ei niin hienostunut kuin originaalista.

Eurokankaasta en saanut tarpeeksi kivaa tekonahkaa mutta Jyskistä löysin tarkoitukseen sopivaa pöytäliinaa joka maksoi vain 10e/rulla.

Laukku on vuorattu mustalla puuvillakankaalla. Hihnaksi löysin sattumalta Sinellistä nahkanyöriä. Sitä meni sellainen vähän alle kaksi metriä. Saa nähdä kuinka ajan saatossa remmi pitää muotonsa eikä lähde venymään.

Materiaalit joita käytin:

 • Keinonahkakangasta 40x150cm (Jysk)
 • Nahkanyöriä 2m (Sinelli)
 • Vetoketju 25cm (Eurokangas)
 • Mustaa ompelukonelankaa (Eurokangas)
 • Mustaa puuvillakangasta (vuori) (Eurokangas)

Lisäksi käytin näitä työtarvikkeita:

 • ompelukoneen nahkaneuloja (Jysk)
 • rei’tin (Sinelli)

Rahaa materiaaleihin ja muihin tarvikkeisiin kului noin kolmekymppiä

Valitettavasti minulla ei ole tämän enempää kuvia valmistusprosessista, mutta tässä kuitenkin pieni selvitys niille jotka haluaisi kokeilla laukun tekoa myös itse:

1.aloitin työn leikkaamalla pöytäliinasta kahdeksan samanlevyistä ja pituista osaa. (käytin apuna maalarinteippiä)

2. ompelin palat nurjilta puolin/ pisimmiltä sivuilta yhteen yhdeksi isoksi palaksi. 

3. leikkasin mustasta puuvillakankaasta saman kokoisen palan vuoreksi ja ompelin sen kiinni nahkapalan nurjalle puolelle samalla taittaen molempien kankaiden reunat sisäänpäin ja ommellen siisteiksi

4. seuraavaksi ompelin vetoketjun kiinni niin että se tuli keskelle molempia pisimpiä sivuja. Nyt laukku muistutti jo rullaa.

5. tein päätyihin noin kymmenen reikää (niin että kaksi oli aina tosi lähellä toisiaan jotta päätyjen rypytys efekti olisi tiivis)

6. pujotin nahkanyörin päät siksak-tyylillä laukun päätyihin, vedin tiukoiksi ja kiersin pienillä ylimääräisillä kangaspaloilla jotka liimasin paikalleen superliimalla. 

Kommentit (6)
 1. Marimekko Laukku | 7-Päivää Uutiset
  2.5.2020, 17:48

  […] Itse-Tehty Marimekko Laukku – Kas Näin! | Lily – Itse-Tehty Marimekko Laukku 5 Olen kuolannut jo tovin Marimekon Karla laukun perään (vaikka kun se ekan kerran tuli kauppoihin pidin sitä aivan hirvittävä kunnes näin sen dösässä yhden tyylikkään daamin päällä) Mutta koska käyttäisin mieluusti sen kaksisataa. […]

 2. Aivan ihana! En edes tajunnut kuinka simppeli Karla olis tehdä itse. Minkä levyisiä kaitaleet ovat? (Ei tarvitse ottaa saumavaroja huomioon)

  1. Kiitos! Kaitaleet on siinä noin 7 senttimetrin luokkaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *