Vintage kirjakaappi – esittelyssä kesän paras löytö

Palattuani kesälomareissulta kotiin heinäkuun puolivälissä olin allapäin. Olin nimittäin heti saavuttuani purkanut reissun ostoksiani ja samalla tiputtanut kirppariltä löytämäni ihanan sinisen Riihimäen lasin Pala-maljakon (joita keräilen) lattialle ja se tietysti meni heti säpäileiksi. Miksi pitää olla tällainen mämmikoura? Kiitin onneani että olin sen ostanut halvalla kun lasissa oli ollut valmiiksi yksi pieni halkeama rantu yläosassa. Harmitti silti. No illalla yrittäessäni unohtaa tapahtuneen selailin tori.fistä tallennettujen hakujen tuloksia, jos kauan etsimäni kirjakaappi oliskin reissun aikana ponnahtanut alueellani myyntiin. Ja oh boy oliko.

Olohuoneeseen oli tosiaan ollut jo pitkään etsinnässä vanha kirjakaappi / vitriini, jossa olisi vedettävät lasiovet ja niiden takana kolmea hyllyä ja näiden sivussa puinen kaappi omine hyllyineen. Se olisi täydellinen paikka esitellä alati kertyvää taidelasi ja astiasto-kokoelmaa. En ollut siihen mennessä kuitenkaan nähnyt netissä kuin niitä Askon vanhoja vitriinejä, ja luulinkin että haluan juuri sellaisen. Mutta niinhän sitä saa haluta vaikka mitä. Metsästin sellaista koko talven nettikirpputoreilta ja second hand liikkeistä – tuloksetta. Hankaluutta lisäsi se ettei minulla ole autoa ja oli myyjän varassa haluasiko hän (korvausta vastaan toki) tuoda minulle tuotteen kotiin, ja auttaa sen kantamisessa hissiin.

Kun sitten törmäsin tämän kaapin ilmoitukseen melkein pyörryin. Pidin siitä heti enemmän kuin ajattelemastani Askon vitriinistä sillä se näytti paljon hienommin muodoillulta korkeampine ja siroine jalkoineen. Kaiken kukkuraksi huippu ystävällinen myyjä oli valmis tuomaan sen Hyvinkäältä Helsinkiin asti vain 25 eurolla ja suostui auttamaan vielä sen kantamisessa. Toimituskin saatiin sovittua heti seuraavalle päivälle.

Nyt kaappia koristaa pari muumikannua (kolme tulossa porukoiden kodissa säilössä ollutta lisää), kirjoja sekä lemppari maljakkoni. Taulujen järjestys vaihtui myös sillä mielestäni näytti kivalta koota tämän päälle muutama iso värikäs taulu. Kirjakaapin päälle halusin ehdottomasti ellokselta ja h&m:stä löytämäni ruukut sekä jämäpalasta ompelemani marimekon tiiliskivi – pöytäliina.

    .

Uskotte varmaan että en enää itkenyt maljakon perään.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *