Glassius hamstaarius eli suomeksi lasihamstraus

”Glassius hamstaarius.” Näin kuului erään kaverini diagnosointi tilastani josta löysin itseni hiljattain. Kaikki alkoi siitä kun muutin vuosi sitten kolmen vuoden jälkeen kimppakämpästä omaan vuokra-asuntoon ja se tarkoitti mm. omien astioiden hankkimista. Edelliseen kämppään oli vuokrantantaja ystävällisesti ostanut lähes kaikki astiat valmiiksi ja sitä ennen opiskeluaikoina olin tyytyväisenä käytänyt koko neljä vuotta kaikkeen juomiseen Tokmannilta ostamiani peruslaseja, mutta nyt tuntui että halusin jotain hienompaa.

No, ekaksi suunnitelma oli selvä. Haluan Iiittalan jalattomia kastehelmi-laseja koska ne on sopivan kokoisia, niitä on tukeva pitää käsissä ja ne on tosi nättejä tottakai. Näitä ostin Iiittalan outletista halvalla 8 kpl (jos sattuu tulemaan paljon vieraita kerralla)

Määrä laseja: 8kpl

Lisähuomautuksena kastehelmi-sarjasta tykkäsin niin paljon että halusin muitakin astioita kuten maljakon,yhden ison tarjoilulautasen, pari pientä tarjoilukulhoa ja yhden ison tarjoilukulhon sekä pienet lautaset (ei tosin kastehelmi-kahvikupeille vaan eräille toisille joista lisää tämän postauksen lopulla) Ai niin ja 4kpl tuikkulyhtyjä.

Mutta sitten tajusin että hei, pitäähän lauantai-illan popcornin kanssa limpparille olla isompi lasi ettei juomaa tarvitse koko ajan kaataa lisää, ja paras ostaa niitä samalla muutama lisää jottei muut jää ilman kun kavereita tulee leffailtaan. Lähdin siis melkein siltä istumalta  jälleen Iittalan outlettiin ja ostin neljä Kartio lasia. Parin päivän päästä menin sinne uudelleen ostamaan kaksi lisää sillä kyseessä oli niitä kivoja, epävirallisia”väliväri”laseja, eli joita ei täysin saman värisinä tule saamaan mistään sen jälkeen kun se outletissa oleva erä loppuu. Pitihän siis varaksi olla pari lasia sillä käytössä olevat saattavat mennä rikki.

Määrä laseja: 14kpl

Ja viimeisenä, nostalgian puuskassa, roudasin lapsuudenkodistani nämä edesmenneeltä mummultani jääneet  kauniit Ultima thulet 6kpl, joista lapsena join Vappuna aina mummin (myös nimeltään Vappu koska oli syntynyt Vappuna) tekemää simaa. Näiden tunnearvon takia en tosin ajatellut käyttää näitä arkena, vaan ainoastaan drinkkilaseina kun vieraita käy. Siis hienoja vieraita. Niille jotka ovat yhtä tumpeloita kuin Pokka pitää – sarjan Elizabeth riittää kastehelmi laseja hajotettavaksi se 8kpl.

Määrä laseja: 20kpl

Ja nyt kun tuli hienommat juomalasit puheeksi niin eri alkoholijuomille tottakai hankin omat lasit.

Äidiltä sain puolet (6 kappaletta 12:sta) hänen vanhoista viinilasistaan. En tiedä valmistajaa mutta tykkään hurjasti näiden lintukuvioista ja vanhanaikaisesta mallista.

Lasien määrä: 26kpl

Viimeisenä sain isotädiltä hänen vanhat kuoharilasinsa

Lasien määrä: 32kpl

Puuttuvat lasit jotka täytyy vielä hankkia: pienet jalalliset snapsi/likööri lasit sekä vanhanajan malliset shampanja lasit!

Tällä hetkellä kaikki mahtuvat tähän olkkarin senkkiin mutta etsinnässä on vielä vanha koivuinen vitriini johon osa laseista mahtuisi myös näytille. Ja myös koska lasithan eivät ole ainoita omistamiani astioita ja kaikki eivät keittiön kuivauskaappiin mahdu.

Muuttaessa huomasin että juomalasien tapaan minulla oli sama ongelma muiden astioiden kanssa. Opiskeluakoina olin käyttänyt äidin vanhoja valkoisia perusarabian lautasia mutta nyt halusin jotain omaperäisempää. Muuttoa varten säästämilläni rahoilla minulla olikin varaa ostaa marimekolta 6 leipälautasta, 6 kulhoa, 6 mukia sekä 2 uunivuokaa/hedelmäkulhoa. (Alla näkyy eri sarjat joita kaikkia löytyy kaksi kappaletta)

Äidiltäni sain vanhan Arabia Uhtua astiaston joita meidän perhe käytti 25 ensimmäistä elinvuottani. Vaikka nämä eivät suoraan vastaa mieltymystäni on näistä mukava syödä koska taas, nostalgia. (Näitä on ruoka-, keitto-, ja pullalautasta kaikkia viisi)

Setti ei ole siis kauhean yhtenäinen, mutta Marimekon astioitahan voi käyttää erikseen kahviastiastona ja arabian astioita ruoka-astiastona. Nuo Iittalan tummansiniset kartio lasit käyvät myös kyllä ihan kivasti yhteen molempien kanssa.

Ei kun niin unohdin muumikannut! Niitä on jo siunaantunut 5 kappaletta (alla kuvassa kaksi, loput 3 vielä lapsuuden kodissa kun kaikki eivät mahdu kämppääni mitenkään järkevästi 😀 ) Ja tosiaan olihan minulla vielä varastossa vielä ne opiskeluaikojen kuusi muumikulhoakin…Tarvitsevatkohan ne kaveriksi myös mukit…

Onko täällä muita joihin on iskenyt sama hamstraustauti vai esiintyykö se eri yhteyksissä?

Kommentit (1)
  1. Mutta lasit ja astiat ovat niin ihania <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *