Kirpputori reissu Pohjois-Savoon

Ilmat helli eilen kun suunnattiin äidin kanssa Kainuusta Pohjois-Savoon koluamaan maakunnan kirpputori – tarjontaa. Matkat kun on täällä pitkät, sopiviksi määränpäiksi valikoitui Sonkajärvi, Vieremä ja Iisalmi, joissa yhteensä poikettiin kahdeksalla kirpputorilla.

Olin edellisenä päivänä ollut itse myymässä torilla vanhoja tavaroita ja tienannut niistä huikean 55 euron potin, jonka otin budjetiksi tälle päivälle.Tosin olin valmis kyllä joustamaan jos jotain toivelistallani olevia tavaroita olisi näkynyt myynnissä sopuhintaan.

Sonkajärvi

Ensimmäisenä kohteena oli Sonkajärvi, jossa sijaitsee kaksi kirpputoria; Viivin Veranta ja Pajakahvilan itsepalvelu- kirpputori. Viivin Verantaa odotin Google Mapsin kuvien perusteella erityisesti, mutta se olikin yllättäen kiinni omistajan ollessa lomalla. Olin hieman surullinen ettei ilmoitusta oltu laitettu Googleen eikä edes kirpputorin facebook sivuille.

Poikkesimme siis ainoastaan lähellä olevaan Pajakahvilan kirppikselle, joka sijaitsi myös sympaattisessa puutalossa. Sisällä oli nimen mukaisesti kahvila, myyntipiste työpajassa tehdyille tavaroille sekä pieni itsepalvelu-kirppisosio.

Mitään ei täältä valitettavasti ostettu mutta tavara ja kirppis ylipäätään olivat todella siistejä. Silmiin pistivät nämä Kermansaven maljakko kolmella eurolla, Saara Hopean kulho kahdellakympillä ja lasinen sokerikko+kermakko kympillä.

Ulko-oven vieressä oli piskuinen ilmaistavarapiste josta mukaan oli pakko napata pussillinen jääkaappimagneetteja. En voinut vastustaa näitä  Myyrä-aiheisia.

Sonkajärvellä on aivan ihana kirkko. En voinut olla kuvaamatta.

Seuraavaksi matka jatkui kohti Vieremää. Olin vielä suruissani suljetusta kirpparista, mutta ilokseni bongattiin matkan varrelta ennalta tuntematon pihakirppis kyltti ja hurautettiin paikalle. Ja kannatti. Pihakirpparin oli perustanut pariskunta omaan pihaansa, ja he olivat selvästi panostaneet toimintaan. Kirpputori jakautui useaan varasto-rakennukseen, ja yhdessä oli jopa kioski josta pystyi ostamaan kahvileipää, jäätelöä ja myös vastapoimittuja mustikoita. Tavara oli siistiä vaihdellen lasten vaatteista ja leluista, vaatteisiin ja sisustus- sekä käyttöesineisiin.

Vaatteiden sovittamiseen myös löytyi oma pukuhuone. Kirppari sijaitsi viitostien varrella Sukevan ja Iisalmen välissä.

Bongasin täältä kauan haaveilemani sinisen Arabian Richard Lindhin ruukun mutta ilman aluslautasta. 25 euron hinta tuntui pelkästä suojaruukusta liian suolaiselta, joten jätin löydön hyllyyn. Äitiä onnisti ja hän löysi itselleen pienet kukka-kuvioiset kahvikupit jotka joku oli käsin maalannut.

Vieremä

Yllätyspysähdyksen jälkeen painelimme viimein Vieremälle, jossa sijaitsi hyvin lupaavalta kuulostava Aarretupa. Paikka oli iso itsepalvelukirppis sekä kirpparilla oli myös omia myytäviä tavaroita kuten vanhoja huonekaluja. Silmään osui monta ihanaa astiaa ja lasitavaraa mutta valitettavasti hinnat olivat jokaisen kotimaisen tavaran kohdalla aika korkeita.

Nämä orvokki-seinäkoristeet ja säästölipas olisivat päätyneet koriini mutta hintaa oli molemmilla mielestäni liikaa. 

Söpö kahvinurkka

Neljällä eurolla olisi saannut kivan kuvan vanhoista autoista.

Ostin kuitenkin reissun ekan ostoksen täältä; Marimekon vanhaa avamaatonta hyllypaperia. Olen aikeissa uudistaa vähän keittokomeroni sisustusta ja tätä olisi hauska laittaa laatikkojen ja kaappien hyllyille. Rulla maksoi huiman euron

Iisalmi

Vieremän jälkeen viimeinen etappi oli Iisalmi jossa odotti vielä neljä kirpputoria. Kävimme ensin kauempana keskustassa olevassa Iisalmen kirppiksessä.

Kirpputori sijaitsi varastorakennuksessa ja se oli iso itsepalvelukirppis. Tavaraa oli paljon ja sekalaista, muttei kuitenkaan mitään erikoista, joten täältä ei mitään tullut ostettua.

Viimeisenä oli keskustan kolme kirppistä Lähetyskirpputori, AarreX ja Vaahteramäen kirpputori. Ensimmäinen oli hyvin tavallinen lähetyskirppis, ja minulla ei tullut edes napattua kuvaa sisältä.

AarreX osoittautui minulle päivän kohokohdaksi. Paikka oli osaksi uutta sisustustavaraa myyvä pulju, jossa oli myös yhtä iso itsepalvelukirppis. Tavara oli mielestäni tavallista, paljon vaatteita, leluja ja sisustustavaraa.

Täältä silmiin osui viimein Arabian ruukku, tällä kertaa valkoisena, jossa oli myös aluslautanen tallessa. Hintaa oli 25 euroa. Olisin ehkä saanut kotona Helsingissä torista hieman halvemmalla mutta en voinut vastustaa kun ruukku käveli näin suoraan eteen.

Ja vaikka olin vannonut etten tarvitse tai halua enää lisää kynttilänjalkoja en voinut vastustaa näitä Iittalan ihanan sinisiä lasisia jalkoja. Ne kuuluvat käsittääkseni Kartio sarjaan ja suunnittelijana on ollut Kaj Franck. Nämä olisivat niin kivat esim. itsenäisyyspäiväksi ikkunalaudalle. Hinta oli näillä yhteensä 8 euroa.

Vitriinissä tuli vastaan päivän eka ja ainoa 80-luvun G1 My Little Pony vauva. Kerään juuri noita aitoja kasari poneja mutta tällä vaavilla oli hintaa jopa 17 euroa joten jäi vitriiniin vaikka saattoihan se olla joku harvinaisuuskin. Feikki poneihin sen sijaan törmäsin kuten aina kirppareilla pyöriessä.

Näin myös iki ihanat aurinkopullot mutta 125 eurolla/kpl ne eivät lähteneet mukaan.

Vikana käytiin Vaahteramäen kirppiksellä joka oli hyvin iso itsepalvelu-kirppis. Täällä myytiin suurimmaksi osaksi myös aika keskivertoa tavaraa; vaatteita, leluja ja sekalaista sisustus-ja käyttötavaraa. Koosta riippumatta täältäkään ei tarttunut matkaan mitään.

Kirpputorien jälkeen päivä päättyi Iisalmessa Halpahalliin vaikkei sieltäkään mitään ostettu. Kotiin palattiin Sukevan Linnanportti-ravintolan kautta joten koko reissu päättyi sentään makoisasti. Rahaakin jäi jäljelle 21 euroa, jotka ehkä tuhlaantuvat huomenna kun käväisemme vielä Vaalassa parilla kirpparilla.

Olisin tottakai halunnut löytää vielä enemmän kivaa tavaraa mutta minusta on tullut aikuisena aika nuuka tavaran hankinnan suhteen. Lapsena huoneeni oli täynnä jos minkälaista tilpehööriä mutta nyt liika tavara kaapeissa alkaa vaan ahdistamaan. Näihin löytöihin kuitenkin olen tyytyväinen!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *