Verhot vaihtoon – varma kesän merkki

Minulle on periytynyt äitini elinäikäinen tapa vaihtaa verhot ja muut kodin tekstiilit aina talveksi ja kesäksi. Olen lukenut että ennen vanhaan tämä oli aika yleistä, koska sillä pitkitettiin tekstiilien käyttöikää kun kesällä valon lisääntyessä kankaat saattoivat kulua enemmän kuin talvella. En tiedä onko se miten totta mutta kuulostaa erittäin järkevältä.

Minulle (kuten äidille) tapa lähinnä juontaa juurensa vaihtelun halusta, tosin minä en mene niin pitkäille kuin äiti, joka vaihtaa verhot myös jouluksi.

Tänä kesänä päätin (ja onnistuin) metsästämään jo tuotannosta poistettua Marimekon Ojakellukka kangasta josta ompelutin olkkarin verhot. Ne on tarkoituksella noin lyhyet, tosin jälkikäteen ehkä hieman pidemmät olisi olleet sittenkin kivemmat.

Löysin Jotexilta ihanan puuvilla maton ja tyynynpäällisiksi valikoitui Ikean keltaiset ja pehmeät päälliset. Vanha Marimekon kulho pääsi toimittamaan hedelmäkulhon paikkaa sillä Sitruunapuu-kuosi sopii hauskasti tuohon Ojakellukkaan.

Onko teillä vaihdettu jo kesäverhot?

Kommentit (2)
  1. Tosi kesäiset verhot<3
    Minä vaihdoin ennen verhot aina keittiöön kesäksi, syksyksi, jouluksi, talveksi ja pääsiäiseksi. Nykyään olen laiskistunut 🙂

    1. Oho arvostan kyllä tuollaista ahkeruutta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *