Viherkasvi – ja ruukku-addiktio

Yksi rakkaimmista keräilykohteistani on viherkasvit ja käytännölliset sisustusesineet eli kukkaruukut ja molemmat ovatkin kotini sisustuksen kulmakiviä. Kasveja on siunaantunut tähän mennessä viiden vuoden aikana 16 kappaletta ja ruukkuja toki yhtä monta.

Molemmista on tullut myös addiktio. Joka viikko mietin olenko tyytyväinen kasvien sijaintiin kodissani ja vaihtelen usein niiden paikkoja. Joskus huomaan miettiväni jopa että pitäisikö joku ruukku vaihtaakin kokonaan. Kaupungilla eksyn aina Plantageniin tai muuhun kukkakauppaan. Ihan vaikka vain katselemaan. Ja kun päätän jotain ostaa, niin joskus ostan ruukun ensin ja sopivan kasvin sille myöhemmin tai päinvastoin.

Ainoat periaatteeni josta pidän kiinni on, että uusille kasville pitää olla kodissa tila valmiiksi katsottuna, ja yhtään kasvia ei saa hävittää (paitsi jos ne saa päähänsä kuolla), mutta ruukkuja voi vaihtaa.

Koko aikana minulta on kuollut kaksi kasvia nukkumatti (taisin kastella liikaa) ja muorinkukka (kastelin liian vähän).

Viherkasvini olen valinnut niin, että ne ovat mahdollisimman helppohoitoisia eli tarvitsevat kastelua vain harvoin. Samalla ne onkin kaikki aika valonarkoja, ja eivät pistä pahakseen jos verhot on aina ikkunoiden edessä. Varsinkin maijat ja matit alkavat tehdä kuolemaa heti jos nostan ne länteen osoittaville ikkunoille.

Peikonlehti tosin nauttii pienestä valosta.

Kookospalmu on yllätyksekseni kukoistanut vaikka se oli vuoden liian pienessä ruukussa, hiekattomassa mullassa ja ilman salaojitusta.

Tykkään käyttää yleensä joko mustia tai valkoisia ruukkuja. Vaikka sisustuksen värit muuttuukin,niin ainakin ruukut kaikki sopeutuvat. Toki pari poikkeusta on.

Esimeriksi tämä H&M Homen keltainen palleroruukku on aivan täydellinen tälle ananakselle. Ja sopii väriltään keittiön verhoihin prikulleen.

Plantagenin valkoiset ruukut on myös ihanat.

Tämä Elloksen ruukku toistaa maijan tummanvihreiden lehtien värimaailmaa. Ja kolmas värikäs ruukku on tämä Ikean terrakotta josta tykkään muuten vain vaikka alokasia sopisikin yhtä hyvin mustaan tai valkoiseen ruukkuun.

Arabian Richard Lindhin ruukut on löytyneet kirppareilta ja tori.fistä ja isot kiiltävän mustat plantagenista. Maija on kasveista vanhimmasta päästä ja parsa tuorein.

Nyt kasvien maksimimäärä on täynnä, mutta ehkä saan keksittyä hieman lisätilaa ja ostettua vuoden lopussa itselleni synttärilahjaksi jonkin pienen kasvin ja ruukun.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *