Viikon intensiivinen konmaritus – näin paljon tienasin

Vaikka olen kova kirppariostelija, niin sanoisin olevani yhtä innokas myös myymään tavaroita eteenpäin. Joten tässä taannoin uutta kirppariostos esittelyä kirjoittaessa tajusin, että olisi mielenkiintoista esitellä vuorostaan tällainen kirppismyynnit-postaus. Varsinkin kun viimeisen viikon aikana olen siivonnut ja myynnyt pois nurkista kaikki turhat tavarat. Joskus vaan tulee sellaisia kohtauksia kun kaikki ylimääräinen ällöttää, ja haluan kodistani mahdollisimman krääsättömän.

Lähteä sai yksinkertaisesti kaikki mikä ei tuottanut enää iloa, ei ollut käytännöllistä tai mitä en ollut tarvinnut viimeisen vuoden aikana. Tavaraa tuli muutaman matkalaukun verran.

1. Puistokirppistelyä kahtena peräkkäisenä sunnuntaina

Elokuussa kun Dallapen puistokirppikset taas avatiin ehdin itsekin mukaan nyt syyskuussa mattimyöhäsenä kahdelle viimeiselle sunnuntaille. Alla näkyy myytäviä tavaroita, kuten vaatteita, sisustustavaraa ja firman antamia turhia joulahjoja (aineettomia lahjoja tästä eteenpäin kiitos)

Tämän lisäksi olin kevättalvella tylsyyden puuskassa ommellut Marimekon jämäkankaiden paloista hiusdonitseja, ja askarrellut erilaisia korvakoruja polymeerimassasta. Hiusdonitsit myin 2-3e/kpl ja korujen  hinnat vaihteli koon mukaan 2-5 euron välillä. Yllättävän suuri osa myyntituotoista syntyi näistä. Ensi kesää varten pitää näköjään taas laittaa hihat heilumaan!

2. Nettikirppikset

Edellä mainittujen lisäksi minulle oli kertynyt hieman arvokkaampaakin tavaraa, jolle ajattelin nettikirppiksien olevan parempi myyntipaikka. Livekirppiksissä kun ihmiset olettavat saavansa tavaraa halvalla, ja minultakin on esim. untuvatakki haluttu ostaa eurolla. Nettikirppiksilläkin toki törmää tinkijöihin (ja itse olen sitä myös harrastanut) mutta pyynnöt ovat järkevämpiä. Alustoina käytin tori.fiä ja facen marketplacea.

Koska halusin mahd. vähän säätöä, asetin myynti-ilmoituksissa säännöt että en varaa tuotteita vaan myyn sille joka ekana pääsee ne hakemaan ja toiseksi haku käy vain iltaisin klo. 18-21 välillä.Tämä toimi tosi hyvin eikä hupivaraajia ollut kuin yksi.

Maailmalle lähti kahden viime viikon aikana mm.

Mitä jäi yli?

Koska en halunnut raahata paljoa ylimääräistä tavaraa enää kotiin (josta se pitäisi vielä raahata joskus kierrätyskeskukseen) laitoin puistokirppiksellä loppuajasta esiin ALE – lapun jossa myin kaikki tavarat vaan 1e/kpl. Kajaanissa entisessä kotikupungissani tämä kikka toimii hyvin, mutta Helsingissä tavaraa jäi jonkin verran yli. Paitoja 7kpl sekä roskapussillinen pientä rihkamaa. Paidat vein uffiin ja rihkaman kierrätyskeskukseen.

Paljonko tienasin?

Yhteensä rahaa tuli 510 euroa, joista 220e puistokirppiksiltä ja 290e nettimyynneistä. Kalleimmat yksittäismyynnit oli Balmuirin huivi 80e ja ryijy 90e. Muut myyntitavarat vaihteli 50 sentistä 20 euroon. Kaiken kaikkiaan aika hyvä tulos. Tuotot aion jakaa tasan asp tilille ja säästöön.

Kokemuksia:

Yllätyin kuinka hyvän potin sain aikaan ihan tavallisella tavaralla. Aikaa ja vaivaa toki meni runsaasti, mutta olisin sen muuten käyttänyt varmasti ihan vaan netflixin katseluun joten sainpahan tässä samalla liikuntaa kun raahasin julkisilla kaikki tavarat puistoon ja nettimyynnissä ramppasin taloni 4. kerroksen ja alaoven väliä. Hintojen kanssa piti myös olla tarkkana sillä jos haluaa lyhyen myyntiajan minun piti olla valmis alentamaan tuotteiden hintaa.

Ja kokonaisuutena tämä prosessi oli kauhean opettavainen siinä kuinka vaikeaa tavarasta on päästä eroon verrattuna sen ostamiseen. Ja kuinka vähän rahaa saa sen ostohinnasta takaisin. Nämä pitää kyllä pitää jatkossa mielessä ettei heräteostoksia tulisi tehtyä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *