Oi koivupuu ja sun lehväs ihmeelliset

Kasvihormoni

Joulun odotusta varten rakensin oman kuusipuun koivusta. Pinterestiä selatessani en osannut odottaa, että tämä tee se itse -koriste olisi näin helppo ja yksinkertainen valmistaa: eihän siinä mennyt kuin alle puoli tuntia! Projektin nopeuttaja oli ehdottomasti voimasakset, jolloin kolmen viiden sentin paksuiset koivurungot oli karsittu vauhdilla sekä pätkitty oikean pituisiksi oksiksi muutamassa minuutissa. Hullu puutarhuri siis kehottaa unohtamaan sahan tässä projektissa ja tarttumaan oranssipäisiin luottosaksiin.

Tarvikkeet: 

  • 3 nuorta koivun runkoa, pituus noin 1,5 metriä, paksuus noin 4 cm
  • voimasakset
  • ruuvinväännin
  • 11 ruuvia, pituus noin 6 cm

Valmistus:

  1. Katkaise ja karsi koivun rungot voimasaksilla, tuoreet puut katkeavat helpommin kuin varastosta kaivetut kuivat puut. Puhdista rungot roskista ja jäkälästä, mikäli siltä tuntuu.
  2. Valitse yksi koivuista rungoksi, laita se syrjään. Pätki muut kuusen oksiksi: alimmaisen oksan pituus on noin 80 cm, ylin saa olla noin 10 cm. Välille tulevat oksat lyhenevät kukin reilun 5 cm.
  3. Mallaile oksat vuorotellen paksumpi pää oikealle ja vasemmalle. Laita oksat 10-15 cm välein maahan. Pyöritä oksia niin, että saat kauniimman puolen julkisivuksi - käännä se lattiaan päin. 
  4. Nosta runko oksien päälle ja aloita ruuvaus. Oksan kiinnittämiseen riittää yksi ruuvi, jolloin oksien asentoa pääsee säätämään valmiina.
  5. Ripusta kuusi ylimmästä oksanhangasta narulla koukkuun. Koristele syntynyt kuusi joulukoristein tai -kortein, kauniilta se näyttää myös ilman koristeita.

 

Kommentit

Vilma Kivinen
Kivisen Vilma

Huomasin vasta nyt, että olit blogissani kysellyt rautalanka-muurahaisista, missä ne on tehty. Kysyit sitä jo marraskuussa! Ne ovat kotimaassa tehtyjä ja kivet niiden päällä on ihan irtokiviä. Olen saanut ne lahjaksi. Voin kysyä lahjan antajalta, mistä ne ovat. Laitan siitä tiedon blogiini.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Kiitos, arvostan kovasti vaivannäköäsi!

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Eikö olekin suloinen? 

Mä meinasin ensin käyttää nauloja mutta meillä ei ollut. Eli uskon yhtä lujaa nauloihin ja vasaraan kuin ruuveihin ja ruuvinvääntimeen. Kokeilemalla voittaa aina!

Tumpelo (Ei varmistettu)

Ihana!!!
Onneksi olkoon, näin saman puun Pinterestissä, mutta ajattelin heti ettei onnistu minun 'peukalot keskellä kämmentä' käsilläni... Tuo sinun puusi on kertakaikkisen upea!

Itse ajattelin kokeilla helpompaa, eli versiota tästä:

http://p-ec2.pixstatic.com/506a05c6d9127e30de000d68._w.540_h.814_s.fit_.jpg

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Tuo sun linkkisi puu on kans sellainen vautsi!-versio mutta taas mulle liian suuritöinen :) Niin me ollaan erilaisia.

Tässä suurin vaiva on kyllä tuon ruuvinvääntimen ja ruuvien hankkiminen, mikäli niitä ei ole valmiina, ja voihan se puutavarakin olla hankala pala, jos asuu vaikka kerrostalossa. Pinterestin puista suurin osa oli tehty vanhasta laudasta, joten pienellä purkutyömaiden metsästyksellä löytäis varmasti kaunista matskua ilman omia (tai "omia") metsiäkin. Jokamiehenoikeuksiin ei nimittäin kuulu edes oksien kerääminen maasta ilman maanomistajan lupaa.

maikku67
Vihreitä unelmia

Ihana! Meillä ei onneksi ole paikkaa tuolle :) Paitsi sopisi varmaan kyllä ulkoseinäänkin, mutta yritän olla innostumatta. Tuonhan voi varmaan säilyttää seuraavaan jouluunkin vaikka oksat irrotettuina. Toisaalta kivointahan näissä on aina se uuden tekeminen.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Ja joulun jälkeen tän voi pistää noilla voimasaksilla palasiksi ja nauttia takan lämmöstä :)

Mahtavan näköinen! Pakko väkertää oma versio. Jos tekisin ulos, niin kelottunut puu varmaan säilyisi paremmin? Vai kelottuisikohan tuo tuorekin talven/ensi kesän aikana? Kuulostaa ihan testiprojektilta :D

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Kosteassa puu alkaa tosiaan kasvaa lahosientä, näkisitpä vaan meidän polttopuiden päät... En osaa kyllä yhtään sanoa, mikä olisi paras tapa ulkoistaa tämä puu. Kokeile ja kerro!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.