Vohvelii, pannukakkuu, vaahterasiirappii, herkkuu

Kasvihormoni

Meidän perheen rauhallisiin aamuihin kuuluu Teknisen tukeni tekemät vohveliaamiaiset. Nämä pääsiäisen herkut syntyivät mukaellen belgialaisten vohvelien ohjetta. Mukaelma oli välttämättömyys, sillä meillä ei ollutkaan sitä tärkeintä - vohvelirautaa. Taikinaa siis löysennettiin hieman ja aamiainen paistettiin yks kaks yllättäen räiskälepannulla.

Rapeat vohvelit pannulla

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl tomusokeria
  • ripaus suolaa
  • 3 munaa
  • 6 dl maitoa

Valmistus

  1. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi erillisessä kulhossa.
  2. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa.
  3. Lisää jauhoseokseen keltuaiset ja maito sekä sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Kääntele kova valkuaisvaahto vohvelitaikinan sekaan.
  5. Paista vohvelit voissa lettupannulla molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.
  6. Tarjoile kohmeisten mansikoiden ja aidon vaahterasiirapin kanssa.

 

Kommentit

annemi

Enpä ole koskaan tehnyt  vohveleita pannulla! näyttää herkulliselta :)

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Annemi, kannattaa kokeilla, ovat helppoja!

Paskin ruokaohje ever made (Ei varmistettu)

Eli siis. Ensinnäkin ripaus suolaa tuon kokoiseen taikinaan ei riitä millään, jos ripauksella ei tarkoiteta noin yhtä ja puolta teelusikallista. Pelkän ripauksen kanssa vohvelit maistuvat pahville, kaikilla tietenkin omat mieltymyksensä ja ilmeisesti joillain myös pahvi. Toiseksi taikinaa on mahdotonta paistaa pannulla sen paksuuden takia, jos et levitä sitä koko pannulle lätyn levyiseksi. Ainoa tapa miten tätä voi valmistaa on siis vohveliraudassa. Ironista ottaen huomioon otsikon:-)

paskimmalle kommentoijalle (Ei varmistettu)

Tämä oli mahtava ohje. Valkuaisen vaahdottaminen etukäteen ja leivinjauhe varmisti että vohveli-letuista tuli ihanan rapeita ja vohvelimaisia taikinan 'paksuudesta' huolimatta. Taikina ei ollut niinkään paksua vaan ilmavaa. Suolaakin oli juuri sopivasti kun paistoi voissa eikä omista täysin turmeltuneita makunystyröitä. :) Tuli just samanlaisia kun kuvassa ja maistukin ihan vohveleilta! Ihme ohje ja ihan huippu näin vohveliraudattomalle taloudelle. Teen varmasti toistekkin!

Kommentoi