Ladataan...
Kasvihormoni

Riehakasta vuodenvaihdetta kaikille! Nauttikaa paukkeesta ja suojatkaa a) silmänne ja b) pelkäävien lemmikkien (ja ihmisten) mieli.

Vuodenvaihdetta odotellessa Perho esittelee:

Puutarhabloggarin vuodet 2012 ja 2013

  1. Menneen vuoden kohokohtana nykyinen puutarhamme paljastui meille ensimmäistä kertaa keväällä 2012 ja osoitti sekä potentiaalinsa että heikot kohtansa. Tontin muodot olivat hyvät, mutta maan laatu (heikkoa), rikkaruohojen määrä (liikaa) ja kasvillisuus (kitukasvuista ja olematonta) aiheuttivat pään vaivaa. Seurauksena oli suunnaton innostus, mullan ja hevosenparhaan kärräys sekä uuden aloittaminen. Tadaa! Siinä oli summaus menneestä vuodesta.
  2. Nyt vuoden vaihteen jälkeen on tiedossa Perhon kasvikortisto. Olen nimittäin kaivellut edellisen kotimme valokuvamuistoja ja aloitan esittelyn suosikkikasveistani. Luvassa on runsaasti värejä ja kevätkaihon lievennystä joka esittelyssä!
  3. Jos Perhon elämässä on riittävästi virtaa, erinäisiä siemenöisiä laitetaan itämään helmi-maaliskuusta alkaen. Jos kamerassa on virtaa, niistä päätyy kuvia ja kasvatuspäiväkirja tänne blogiin. 
  4. Toivon suuresti, että maaliskuusta alkaen pääsen myös kuvaamaan niitä pariatuhatta kukkasipulia, jotka piilotin tontin eri nurkille. (Näitä hehkuttelin Facebookin puolella, en niinkään täällä blogissa.) Itseäni jännittää, onko oveluuteni voittanut myyräkannan sitkeyden sipulien piilotusleikissä.
  5. Keväällä paljastuu, miten paremman kasvualustan lisääminen vanhan mitäliekivikasamelkeinpeltomullan päälle ja tilalle on saanut aikaiseksi. Miten voivat ne kaksi uutta perennapenkkiä sekä kasvitettu rinne, jotka menneen kesän aikana tein? Ajankohtaisia kuvia tiedossa aina huhti-toukokuusta alkaen.
  6. Keväällä on tiedossa raportteja siitä, miten puretun lähistön talon aarreaitasta siirretyt kasvit ovat selvinneet. Tuleeko postaukseksi Ooh ja jes! vai Pettymys ja mitä tästä opin?
  7. Lämpöpenkki valmistui juuri ennen ensimmäistä lunta lokakuussa ja sen pariin pitäisi päästä huhtikuussa - mikäli patteri mullan alla käynnistyy. Erikoisreportteri säntää paikalle tarkkailemaan tilannetta.
  8. Kesän toimista kukaan ei pysty sanomaan mitään, mutta yleisenä trendinä lienee kasvun ihailu, esittely ja kelien päivittely. Kitkemistä ja uuden laittoakin olisi tiedossa, mutta niitä tehdään vain, mikäli voimat antavat periksi.

Tervetuloa vuosi 2013 ja uuden vuoden kujeet!

Ladataan...
Kasvihormoni

"Taitoluistelu, aikaisemmalta nimeltään kaunoluistelu, on urheilulaji, jossa luistellaan jääkentällä taitoluistimilla ja esitetään erilaisia ohjelmia musiikin tahdissa." Wikipedia.

Joulukoristeet ovat nyt alennuksessa, ja viikon päästä alennusprosentit sen kun nousevat. Askartelu-Anita ottaa tästä onkeensa ja käy kalastamassa muuksi kuin joulukoristeeksi sopivat helyt, bling-bling-sienet ja huopatyöt laatikkoonsa. Tämä kuvan kranssi syntyi viime joulun alennuksista hankituista ihanuuksista; myös nyt erinäisiä huopakoristeita on jo katseltu sillä silmällä - ja kohta ehkä ostettukin.

Vinkiksi tällaisen kevyehkön kranssin ripustusta varten kikka kakkonen: 

Klipsauta verhonpidike oksaan kiinni ja pidikkeen koukku puolestaan naulan varteen. 

Kasvihormoni hidastaa julkaisutahtiaan vuoden vaihteessa kiihdyttääkseen tahtia taas auringonvalon ja hormonihyrräyksen lisäännyttyä. Julkaisuja on kuitenkin luvassa tasaiseen tahtiin. (Äiti, ilmaisinko asian tarpeeksi selvästi tällä kertaa? En siis lopeta, jatkoa seuraa.) Jos käyt täällä harvoin, klikkaa tuolta sivupalkista itsesi seuraamaan Kasvihormonia sen sivuston kautta, jota käytät useammin!

Ladataan...

Ladataan...
Kasvihormoni

Onneksi joulua vietetään kolme päivää, niin toivotukseni ei ole myöhässä. Sen sijaan viimeinen luukku on.

Sille innokkaalle lukijalle, joka pettyi aattona tämän luukun puuttumiseen pahemmin kuin pukin myöhästymiseen - nöyrimmät anteeksipyytöni. Onneksi tämä on minun palstani, niin en joudu kameraan unohtuneen kuvan vuoksi irtosanottujen tai edes lomautettujen listalle. Uskalsin jopa nauttia joulun vietostani ilman omantunnon tuskia.

Hyvää uutta vuotta toivotan jo nyt, niin kenenkään ei tarvitse pettyä sillä saralla!

Pages