Äiti on nyt vähän väsynyt

Kasvukäyrillä

Päivärytmi.

Olen neidin syntymästä asti varjellut sitä. Olen aina kiittänyt sen tarkkaa varjelua neidin hyväunisuudesta. Nyt se on sekaisin ja niin on neitikin.

Kaikki sai alkunsa lähtöä edeltäneestä yöstä, jolloin toinen yläetuhammas puski läpi; ei unta neidille, ei unta äidille. Äidin unisaldo kaksi tuntia.

Jatkoa tapahtumaketjulle tarjoiltiin automatkalla yht'äkkiä iskenellä matkapahoinvoinnilla; Pyhäjärven kohdalla matkalla Keuruulle S oksensi takapenkillisen täyteen, väsähti ja nukahti kello seitsemän illalla "päiväunille". Jo etukäteen turhaksi tuomittu yritys siirtää neiti turvakaukalosta suoraan sänkyyn jatkamaan unia oli täysi epäonnistuminen ja neiti kukkui lähes kaksi tuntia, kello yhdeksästä kello yhteentoista ennen kuin hän nukahti. Ja heräsi 5.27. Äidin unisaldo kolme tuntia.

Päiväunitaistelu oli päivän mittainen. Normaalin kello 9 sijaan, neiti nukahti päväunilleen kello 15, ja nukkui kolme tuntia. Yöunillekin mentiin jo puoli yhdeksän (tuntui muuten sillä hetkellä riemuvoitolta). Ensimmäinen herätys kello 2 aamuyöstä (äiti ei ollut vielä edes nukahtanut)  ja seuraavan kerran kello puoli viisi aamulla. Isi heräsi, äidin unisaldo n. kuusi tuntia. 

Autossa tunnin päiväunet, ja siinä se. Ei normaalia 3-4 tuntia unta päivällä, vain riehakas ja yliväsynyt tyttö. Äiti väsynyt, pahantuulinen ja varsin epäsosiaalinen.

Ensi yön S nukkuu mummin kanssa. Äidin unisaldo toivottavasti PALJON.

Väsyneenä en ole mitään enkä kukaan. Vain hyödytön kiukkupussi, jonka otsassa lukee "räjähdysvaara".

Huomenna olen toivottavasti taas parempi äiti.

Se päivärytmi. Siihen palautuminen alkaa huomenna, kunhan äiti on ensin nukkunut.

Voisiko olla aika siirtyä vain yksiin päiväuniin kahtien sijasta?

 

 

Kommentit

Lurdi

Miun poika, 8kk nukkuu välillä vain yhdet päiväunet. Välillä ei kitise yhtään ja toisinaan kitisee väsymystään. Mutta menee klo 20 maissa yöunille. Ja jos nukkuu kahdet unet menee silloinkin samaan aikaan nukkumaan, mutta heräilee yöllä useammin. :)

MinEna
Kasvukäyrillä

Niin mäkin vähän suunnittelin, että jos yhtiin uniin siirrytään, niin nukkumaan menoa aikaistetaan nykyisestä 21.00. Täytyy varmaan kokeilla kunhan kotiudutaan.

R&E&E (Ei varmistettu)

Voi ei, äitiä ja S:ää :(. Toivottavasti pääsette pian taas käsiksi rytmiin ja unet palautuu. Kaikille. Täälläkin on muutenkin rankan viikon kunniaksi kolme ihan totaalisen umpisurkeaa yötä takana ja tuloksena juurikin kierroksilla käyvä, väsynyt ja hyödytön äiti. Elämän ei niitä huipuimpia aikoja. Meillä muuten siirryttiin vasta kaksiin uniin ja toisinaan menee silti kolmet (kuten tänään), mutta jos sinun mielestä S jaksaa hyvin, eikä nukahtaminen kärsi esim yliväsymyksestä, niin en tiedä miksipäs et vois hyvinkin vaihtaa jo yksiin uniin.

MinEna
Kasvukäyrillä

Voi ei teillekin :( Se on niin inhottavaa! Onneksi sain viime yön nukkua niin maailma näyttää taas ihan toisenlaiselta. Meillä kolmannet unet jäi n. Kk sitten ja kyllä ne toisetkin alkaa olemaan taistelua ja sopiva aika tuntuu olevan aivan liian myöhään, esim. klo18, joka ei todella ole enää päikkäriaika. Katsotaan kunhan kotiudutaan millaiseksi rytmi muodostuu :) Halit teille <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.