Perfect for babygir...boy!

Kasvukäyrillä

Heräsin aamulla ja minun teki mieli leipoa! (Te, jotka olette seurailleet touhujamme pidempään tiedätte jo, mutta muille infoisku: ei mun pala kakkua.) Ja jos minun tekee mieli leipoa, on tarttuva tuumasta toimeen!

Päätin leipoa jotain pienelle viisi viikkoiselle tytölle ja hänen perheelleen, joita olimme menossa iltapäivällä tapaamaan. Mutta mitä ihmettä minä leipoisin?

Junior Masterchef -uusintaa katsellessani alkoi mieleni tekemään Pavlovaa, mutta aika ei mitenkään riittäisi siihen. Oli tyydyttävä pienempiin marenkinkakkuihin. (Seuraa toinen infoisku: en ole koskaan tehnyt mitään marengista.)

Löysin tällaisen: http://www.valio.fi/reseptit/marenki-ananaskakut/.

Siinä se on!

*hössötyksen määrää on mahdoton sanoin kuvailla*

Korvaan ananaksen kuningatarmarjoilla, niin saan siitä makeampaa. Lisään vielä marjojen mehua vähän marenkiin niin saan siitä vaaleanpunaista! Wau, olin jo etukäteen niiiiiin ylpeä itsestäni! Minä leivonnan poropeukalo veisin noin hienoja ja vaaleanpunaisia leivoksia tuliaisiksi, ooooooh!

*lisää hössötyksen multihuipentumaa*

Niin. En vienyt vaaleanpunaisia, vaan vaaleansinisiä kakkuja. 

Se mustikka, miksi kukaan ei sanonut minulle, että mustikka vie voiton vadelmasta ja lopputulos on

s i n i n e n ?

 

Onneksi perheessä on myös kolme vuotias poika, joten leivoksista tulikin sitten tyttöherkkujen sijaan "maailman parhaan isoveljen kakut" ;)

Hyviä ne silti oli, väärästä väristä huolimatta. Eli jos jollakin on tarvetta vaikka babyshower leipomuksille pojalle niin suosittelen lämpimästi. Eikä muuten voi olla vaikeita tehdä, kerta minäkin suoriuduin! Ja ehkä pelkällä vadelmalla saisi niitä vaaleanpunaisia?

 

Ja se vauva... voi iiiiiik, miten suloinen <3

 

 

 

 

Kommentit

Silkkitassu

Näyttää makoisalta! Voisi ehkäpä testata itsekin. Tiedän myös tuon tunteen kun jotain vaan on PAKKO tehdä, vaikka tietäisi ettei olekaan siinä hyvä/tehnyt sitä koskaan ennen. Välillä tulee yllättäviä lopputuloksia ;)

MinEna
Kasvukäyrillä

Oli kyllä erittäin makoisia, suosittelen! 

On oikeasti aika virkistävää tehdä välillä sellaisia asioita, joita ei normaalisti tee. Ja vielä ainakin osittain onnistua siinä :)

Yllättävyyttä lisää se, ettei todella tiedä mitä on tekemässä :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Innostuksesi on ilmeisesti tarttuvaa sorttia, sillä nyt iski kanssa hinku kokeilla moisia! Mutta entä jos on ihan tumpelo, niin mahtaako onnistua, mitä luulet?

Tosi ystävällinen ajatus viedä herkkuja mukanaan ekalle vauvavisiitille, ja vielä itse leivottuja!

MinEna
Kasvukäyrillä

:)

Ihan varmasti onnistuu! Voin paljastaa vielä sen ainoa kohdan jossa mulla meinas tulla stiplu: paistoajat. Ne on oikeasti tosi lyhyet. Pohjalle 7 minuuttia ja marengin jälkeen ehkä kaksi (tuijotin uunin luukulla odottamassa "oikeaa" väriä :D)

Se on aika kiva tapa, muistan kuinka se itseä ilahdutti, kun vieraat tuli herkkujen kanssa neitiä tervehtimään. Ja itsellekin tuli super hyvä mieli!

Elina U.
Lentoaskeleita

Eli ei voi tehdä "laitan tämän ruuan uuniin ja kun tulee hyvä tuoksu kurkkaan missä mennään"-temppua? ;)

Joo on kyllä tosi kiva tapa nuo viemiset, meilläkin pojan kummitäti pelasti tulevien vieraiden kahvipöytäkokemukset. <3

MinEna
Kasvukäyrillä

Ei, se temppu (eli facebook -kokki, niin kuin mun mies sanoo) ei onnistu näiden kanssa :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.