Uusi ihana asunto! …mutta mikä ihme on tuo haju!?

Kasvukäyrillä

Moni teistäkin on varmasti monet kerrat muuttanut uuteen kotiin. Ehkä remontoinut rakkaudella, pyyhkinyt kaapit ennen kuin tavarat asettellaan siistiin järjestykseen paikoilleen. Ihaillut ja hymyillyt; uusi koti on vielä ihanampi kuin ajattelit.

Olet ehkä myös kuitenkin joutunut siivoamaan jotain mitä edelliset asukkaat eivät olleet pois muuttaessaan siivonnut? Ja se harmittaa, mutta toisaalta, eipä nuo leivän murut kaapin takaseinällä nyt maailmaa kaada.

Myös minä tein tämän kaiken ja rakastan kotiamme sydänjuuriani myöten.

laskiaisblinit uudessa kodissa

Sitten haistoin sen. Ummehtunut, tunkkainen, likainen haju, joka ei lähtenyt tuulettamalla. Paikallistin hajun kylpyhuoneeseen ja vaatehuoneeseen kylpyhuoneen seinän taakse. Paniikki alkoi kasvamaan, enkä saanut asialta rauhaa. Aloin jopa epäilemään, että kosteusmittaustulokset olivat virheelliset, kun asunto oli ollut tyhjillään usean kuukauden ajan, tai sitten koko asunto olisi homeessa; olihan se ollut vain ylläpitolämmöllä koko tuon tyhjilläänoloajan.

Googletin ja tutkin: hometta, huonosisäilma, lattiakaivot... LATTIAKAIVOT! Niitä en putsannut sisään muuttaessamme. Niinpä lähdin pesuaineiden ja välineiden kanssa suihkuun ja päätin tehdä edellistä huomattavasti perusteellisemman siivouksen. 

Lattiakaivon kansi auki naps. Jo pelkkä näky kertoi, että kumihanskoja olisi parempi laittaa kahdet, tai oikeastaan kolmet päällekkäin, mutta kun sain ulos sen kaiken mitä kaivoon oli kertynyt laamannuin, järkytyin, lähes oksensin, enkä enää laisinkaan ihmetellyt pahaa hajua, päin vastoin; ihmettelin, että ei haissut pahemmalle. En ole eläissäni pitänyt käsissäni mitään niin ällöttävää. Shokissa ja tratisoituneena jynssäsin koko kaivon niin kiiltäväksi, että se näyttää siltä kuin sinne ei koskaan olisi vettä laskettukaan. Eikä haise.

Tästä lievästi tuohtuneena ymmärsin miksi asumisoikeusyhtiön hinnastossa luki: viemäreiden putsaus hinta. Siksi, että seuraavien parkojen ei tarvitse kaivaa sitä vuosien saatossa kuolleen rotan näköiseksi muuttunutta kasaa pois sieltä, jos lähtijät eivät sitä tehneet. Itse aioin sen varmasti ainakin tämän elämyksen jälkeen tehdä, vaikka viemäreiden putsaus onkin, noh ihan sieltä itsestään. Tuskin kukaan siitä erityisemmin pitää, mutta ajatellanpa asiaa näin: kumpia kaivat mielummin omia vai jonkun muun ihokarvoja ulos sieltä? Sitä minäkin.

Meidän tapauksesamme asunto on ollut vuokralla ennen kuin se myytiin, joten paha katseeni ei kohdistu suoranaisesti edellisiin asukkaisiin vaan myyjään, jonka olisi mielestäni pitänyt huolehtia, ettei moisia yllätyksiä tule vastaan. Vai mitä sinä olet mieltä? (Haju muuten pääsi yllättämään juuri siksi, että asunto oli todella tyhjillään ennen muuttoamme, jolloin suihkuakaan ei ollut käytetty. Kuivana tuo kaivon sisältö ei haissut, mutta kastuessaan... well, you get the point.)

 

Oletko sinä törmännyt muuttaessasi vastaaviin tilanteisiin tai muihin epämiellyttäviin yllätyksiin? Mitkä olisi sinun mielestäsi ne "kohtele muit akuin haluat itseäsi kohdeltavan" -tavan mukaiset toimintavat muuttosiivouksen suhteen?

 

kloritin hajusta nauttien

M

Kommentit

Kummelikopplan
Kummelikopplan

Minusta me olemme aina joutuneet siivoamaan "rotan" kylppäristä muuttaessamme uuteen kotiin. Omassa huolehditaan lattiakaivosta säännöllisesti. Onneksi meillä kylppärirotan hävittäminen on miehen työ, vaikka omista hiuksistani se varmasti eniten kasvaa.

 

Onneksi teidän tapauksessa oli kuitenkin vain kyse rotasta, eikä homeesta!

MinEna
Kasvukäyrillä

Mulla on niin "heikkovatsainen" mies, että jostain syystä nää tällaset jutut jää aina mun hoidettavaksi :D =//

Sini lattiakaivosuodatin. Mä aina tätä hehkutan ja ihmettelen miksi tää ei oo yleisemmin tiedossa. Sinne viemäriin laitetaan siis se suodatin ja vaihdetaan se noin kerran kuukaudessa uuteen, niin ei mee viemärit tukkoon eikä tarvii kaivella kenenkään mitään. Se kerää kaikki hiukset ja muun nöyhdän. Superhyvä juttu mun mielestä!

http://www.sinituote.fi/wc-siivous/wc/lattiakaivosuodatin

MinEna
Kasvukäyrillä

Tämä meilläkin on ollut käytössä! Omat hiukseni ovat pitkät ja todella paksut, ja niitä tippuu aivan uskomaton määrä suihkussa käydessä eli jos niitä kaivoja ei halua olla jatkuvasti kaivamassa, tuo on aivan ehdoton!

Meillä tällaista ei voi käyttää koska lavuaarista menee putki suoraan lattiakaivoon. Jostain syystä se olen minä joka lattiakaivosta tyhjentää viemärirotan, ei haittaa kun tiedän että nytpä on puhdas. Ja minä pesen lattiakaivon useamman kerran kuussa koska suihkulla ja lavuaarilla on sama lattiakaivo. Ja luultavasti meillä vaihdettaisiin suodatin useamman kerran kuussa koska suodatin menisi tukkoon hiuksista. Kotikotona meillä oli näitä mutta se meni niin helposti täyteen ja sitä vaihdettiin useamman kerran kuussa joten luovuttiin siitä.

Meillä lattiakaivo alkaa haisemaan kun se kuivuu, märkänä ei niinkään. Siksi pesen kaivon ennen reissuunlähtöä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.