Working Mom (to be)

Kasvukäyrillä

Vähän ehkä viitteitä sait jo tästä, mutta nyt se on virallista! Ensi maanantaista lähtien olen työssäkäyvä äiti! 

Kaikki tapahtui niin kamalan nopeasti, että itse olen vielä jonkinlaisessa shokkitilassa, mutta odotan oikeasti innolla (ja kauhulla) tätä uuttaa toisenlaista arkea! Miten tässä sitten kävikään näin?

Hain pitkään osa-aikaista työtä, jonka voimin jatkaa hoitovapaata ja kävinkin parissa haastattelussa. Arpa onni ei kuitenkaan suosinut, kunnes pari viikkoa sitten sain puhelun minulle sopivasta työstä, jossa oli vain yksi miinus; työ olisi päivätyö.

Pikainen lapsen hoitovaihtoehtojen selvittely, pari perhepalaveria ja löysin itseni haastattelusta. Viime torstaina sain puhelun, että halutessani työ olisi minun. Okei, tähän en ollut varautunut. Olin ajatellut, että tehtävään löytyisi varmasti joku minua kokeneempi ja pätevämpi, joten puhelu oli täysi yllätys.

Taas pari perhepalaveria ja plussien määrä puhui puolestaan; tänään olen laittanut nimeni paperiin, jonka yläreunassa komeilee "Työsopimus".

Ne plussat? Mitä ne oli?

Sijainti on loistava, työmatka korkeintaan 15 minuuttia autolla, bussillakin pääsee näppärästi. Työ on omaa alaani, taloushallintoa, ja askel eteenpäin uralla. Nämä on isot jutut, mutta ehdottomasti suurin tekijässä tässä sopimuksessa on se, että työ on osa-aikainen. Tai vielä parempaa: 80 prosenttisella työajalla. Palkka vastaa lähes kokoaikaista, mutta saan olla perjantait edelleen neiti S:n kanssa kotona! Voiko olla parempaa? Kotiäiti siis edelleen perjantaisin.

Entäs se lapsenhoito, kun äiti on töissä päivällä?

Loppuvuoden neiti S saa olla kotona! Äidin työpäivät jaetaan mummin ja isin kesken! Mummi hoitaa kaksi päivää ja isi kaksi, perjantai on minun. Saamme siis molemmat pehmeän laskun uuteen arkeen, minun ei tarvitse aloittaa heti hoitoonlähtöhärdelliä ja neiti saa kotona totutella siihen, että Äiti ei olekaan kotona joka päivä. Ihana Mummi ja ihana Isi! <3

Ensi vuoden alusta neiti aloittaa perhepäivähoitajalla, joka sekin näyttäisi järjestyvän hyvin!

Tiedättekö, tunnen itseni tällä hetkellä todella onnekkaaksi! Kaikki työhön lähtöönliittyvät haasteet, hoitojärjestelyistä ja työajoista lähtien näyttäisi järjestyvän kuin itsestään ja minulla on tunne, että voin hyvillä mielin aloittaa uutta vaihetta elämässäni.

Sanoinko jo, ihana Mummi ja ihana Isi? <3

 

 

Kaikki kuvat mitä aiheesta löysin, oli tätä luokkaa. Should I worry? 

(Kuva)

 

Entä blogi?

Kasvukäyrillä -blogi jatkaa elämäänsä, muuttaen varmaankin hieman muotoaan, luonnollisesti, kun ruudun takana ei enää istu kokoaikainen kotiäiti. Sen millaiseksi se muuttuu, vai muuttuuko, nähdään varmasti myös vasta uuden arjen vallattua kotimme! Toivottavasti pysytte seuraamassa jatkossakin! <3

 

Onko sinulla kokemusta aiheesta? Miten töihin lähtö vanhempainvapaiden jälkeen sujui?

 

Luulen, että tämä on oikeasti hyvä juttu, mutta vasta käytäntö taitaa kertoa totuuden? 

Wish me luck! :)

 

 

 

Kommentit

Elina U.
Lentoaskeleita

Vau miten jännää!! :) Hurjasti onnea uusiin haasteisiin! <3 Teillä kuulostaa aivan ihanteelliselta vielä nuo hoitojärjestelytkin, että hyvin tulee varmasti menemään.

MinEna
Kasvukäyrillä

Kiitos <3 Vähän jännittää, kuten voit kuvitella, mutta uskon tämän sujuvan hyvin. vuoden vaihteesta se olisi väistämättä kuitenkin ollut edessä.

Petruska (Ei varmistettu)

Onnea! =) Kyllä se niin on, että jos työtä saa noin läheltä kotia niin siihen kannattaa tarttua, varsinkin jos aiempi työpaikka on ollut pitkän matkan päässä. Ja sehän on sitten kiva pehmeä lasku kun on joka viikonloppu ns. pidennetty viikonloppu =)
Mutta hui, en osaisi ollenkaan ajatella, että menisin vielä töihin eikä oikeastaan mitään hinkua olekaan =) No oma työpaikkani on samalla paikkakunnalla ja tämä tauko tekee (luulisin näin) hyvää!
Mutta Tsemppiä sinne, uuteen elämän muutokseen ja toivottavasti Neiti S ottaa muutoksen hyvin vastaan! Tosin kivasti oot järjestänyt, että voi olla alkuun kotona totuttelemassa! =)

MinEna
Kasvukäyrillä

Kiitos! :)

Lyhennetty työaika on kyllä ehdoton plussa, täydellinen järjestely.

Minun tilanteessa töihin paluu olisi ollut edessä joka tapauksessa vuoden vaihteessa eli oli jo asennoitunut siihen, että kotiäitiura tulee pian päätökseensä. Silti se tuli aika nopeasti :D Jokaiselle on omat "parhaat ratkaisut", ja uskon, että myös se "oikea" aika kotona oloon. Tavallaan jo kaipaankin töihin.

S on superreipas tyttö ja uskon hänenkin sopeutuvan muutokseen mainiosti.

Kyllä mulle silti iso ikävä tulee, se on varma <3

 

Eerika
Bättre liv

Ihanaa miten ne asiat joskus järjestyykin kuin itsestään, omalla painollaan, aivan kuin niiden pitikin mennä. Iloa ja onnea uuteen elämänvaiheeseen, järjestely kuulostaa täydellisyyttä hipovalta ja isikin saa aikaa pienen murun kanssa :) Ja miten kätevää kun uusi työ on lähellä! Kommentteja mitä olen kuullut työt aloittavien äitien suusta: "Ihanaa kun saa syödä lounaan rauhassa, puoli tuntia omaa aikaa!" "Ikävä pientä pitkin päivää ja oman murun kuva kurkitaan salaa, onneksi työt pitävät mielen yleensä muualla" "Ihanaa saada tehdä myös aikuisten asioita, niin jaksaa sitten touhuta pienen kanssa kotona ihan erilailla". Mutta kukapa sitä tietää, ehkä se on tuota kaikkea ja vähän enemmän?

MinEna
Kasvukäyrillä

Kiitos Eerika! :)

Hoitojärjestelyt loppuvuodelle, kyllä hipoo täydellisyyttä! Itsekin olen kuullut paljon samanlaisia kommentteja, etenkin osa-aikaista työtä tekeviltä. Ja ehkä se todella joidenkinkohdalla on niin! Toisille taas se kolmen vuodenkotona olo sopii, itse en koe ainakaan 100% kuuluvan niihin, vaan kaipaan elämääni myös toisenlaista sisältöä. Silti se neljä päiväinen viikko oli ehdoton tässä vaiheessa, kun S on vielä niin pieni.

HelenaK
All things soft & sweet

Oi, onnea uusiin haasteisiin! Varmasti hyvä tilaisuus tuo uusi työ, ei kannata jättää käyttämättä tässä taloustilanteessa. Täälläkin on töihinpaluu edessä 4.11, enää viikko jäljellä kotona. Mihin tämä vuosi meni?!? Poika saa onneksi jatkaa kotona vielä hetken isän isäkuukauden ja opintovapaan turvin. 

MinEna
Kasvukäyrillä

Kiitos :) 

Näin itsekin ajattelin, että näin hyvälle tilaisuudelle ei voi kääntää selkäänsä.

Ja juuri sitä mietin, että mihin me se aika, jonka piti kestää lähes ikuisesti?! Tsemppiä sinnekin uuteen arkeen! Ja ihanaa, että teilläkin on järjestynyt "pehmeä" lasku <3

Mindeka
Ma-material Girl

Paljon onnea uuteen työhön ja uuteen elämänvaiheeseen! Kaikki menee varmasti hienosti!

MinEna
Kasvukäyrillä

Kiitos! :) Niin minäkin uskon!

MinEna
Kasvukäyrillä

Kiitos! :)

Tsemppiä haastatteluun ja toivotaan, että sopiva työ löytyy!

 

AnLottanen

Huimaa! Onneksi olkoon uudelle vaiheelle ja ennen kaikkea työpaikasta! <3

MinEna
Kasvukäyrillä

Kiitos <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.